CHarter lipno

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Daw-5
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

CHarter lipno

Příspěvekod Daw-5 » úte kvě 04, 2010 9:23 pm

Zdravím jachtaře, chtěl jsem se zeptat zda nemáte náhodou zkušenost s půjčovnou jachet na Lipně, ale mimo marinu lipno resp. mimo NOESAILING, HEIDISAILING a JACHTING 104?

Díky moc za odpověď, chystáme se něják k podzimu jet na Lipno, ale hledámé různé varianty lodí :) :)
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » stř kvě 05, 2010 8:57 am

Ahoj, ono na Lipně ještě mimo těhle firem něco dalšího je? :? Jedině tak katamarány v Černé a občas jestli někdo něco půjčuje na soukromo, ale o ničem mimo výše uvedených nevím.
Já osobně mám dobré zkušenosti s Noesailing p. Šámala, lodě perfektní, udržované bezproblémové. Heidisailing taky v pohodě, bez problémů.
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » stř kvě 05, 2010 9:46 am

ahoj, jestli myslíš Heidi Sailing pana Krpejše, tak ten je ve Frymburku. Lodě jsem od něj nikdy neměl, ale dělal jsem přes něj VMP a jednání OK.
Majsner
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Majsner » stř kvě 05, 2010 10:29 am

Jachting.104 i Heidisailing mají lodě u společného mola ve Frymburku v přístavu YC Azura. Loď jsem měl půjčenou přes Heidisailing a všechno v pohodě. Hodně pohodovej přístup. Molo je nové a zázemí přístavu slušné.
dfogel
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dfogel » stř kvě 05, 2010 6:02 pm

A co pan Jonas.Od cervna tam bude mit dve essence 6.mrkni na jeho stranky.
Daw-5
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Daw-5 » stř kvě 05, 2010 9:27 pm

pan Jonas má pouze katamarány já hledám plachetnice :-)
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » stř kvě 05, 2010 9:54 pm

Ahoj, mam zkusenost s Yachtboomem. Muzu rict, ze jsem byl spokojeny. Veskery seznam pujcoven na lipne a jinych prehradach najdes na www.captain.mypage.cz
Daw-5
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Daw-5 » čtv kvě 06, 2010 10:24 pm

díky moc je pravda, že tento web je opravdu přehledný...
:) :) :)
salamandr
návštěvník fóra
návštěvník fóra

lode

Příspěvekod salamandr » pon črc 19, 2010 2:05 pm

Ahoj všichni

Tak o víkendu jsem byl s kamarádem na Lipně. Měli jsme půjčenou loď od PANA Rihy. má plachetnici v maríně AZURA u Pana Krpejše. V této maríně jsou ještě současně Heidi sailing ( pan Krpejš) a Jachting104 ( pan Šesták). Co se maríny týká tak vše v pohodě fungující sociálky, sprcha cca 50 m od mola. Na molu standardně voda elektrika. Půjčení lodí za standardních podmínek - nebyl žádný problém co jsem domluvil předem po telefonu tak se i stalo přesně na minutu. Jinak Lipno bylo čistý jak na koupání tak i lodí bylo poskrovnu. Kotvit se dá na více místech ale u břehů jsou prý občas pařezy pod vodou. Já jsem měl štěstí žádný jsem nepotkal.

Tak kdo budete mít chuť vřele doporučuji

SALAMANDR
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » pon črc 19, 2010 2:18 pm

Salamadr: Jak je to prosím tě na Lipně se spalovacíma motorama?
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » pon črc 19, 2010 3:47 pm

JardaF: Na Lipně jsou spalovací motory povoleny pouze ve variantě pomocného motoru pro plachetnice. Vím, že jeden rok to trošku kontrolovali a drbali ty plachetnice, které za větru jezdili pouze za motor. Nevím, jak teď, už jsem tam 4 roky nebyl.
salamandr
návštěvník fóra
návštěvník fóra

motor na lipně

Příspěvekod salamandr » čtv srp 05, 2010 8:31 am

Ahoj

Tak na Lipně je to takový složitý. Každopádně provoz motorových člunů ( lodí ) je všeobecně povolen jen na vyjímku. Mluvil jsem o tom s kapitánem co jezdí motorákem z maríny Azura ve Frymburku. Vyjímku lze dostat pouze na vyhlídkové lodě pro turisty a i tak je to prý neskutečný problém. Jinak co se týká jachet tak jsem tam neregistroval nijaký problém. A je fakt že s trochou nadsázky jsem měl ten pocit že kdo má plachetnici ten jezdí zásadně na motor. :D :D . Jediné co je faktem je to že SPS tam opravdu má aktivní posádku protože prý není nijak ojedinělá případná kontrola dokladů lodě , kapitána a s ním v souvislosti zkouška alkoholu. Jo a parníky na vás budou troubit když pojedete proti a budete na špatné straně. Nějak pomíjejí skutečnost, že na plachty se nedá křižovat v pruhu 20m. Všeobecně mohu Lipno ale doporučit. A s pomocným motorem na plachetce nebudeš mít problém.
karak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod karak » čtv srp 05, 2010 9:43 pm

Ahoj, reaguji na predchozi prispevek.
Z mych zkusenosti na Lipne ( 3 sezony), pokud fouka vitr, tak vetsina vlastnich lodi jezdi na plachty, spis pujcene lode jedou na motor. Lod SPS jsem na Lipne videl pouze jednou projizdet a nikdy me nekontrolovali ( lod si asi musi na Lipno privezt -nemaji ji tam nastalo). Parnikum se uhybam tak, aby videli vcas muj zamer kam mirim a neresim na jakou je to stranu, nikdy na me nehoukali. Na Lipne je krasne - kdyz je dobre pocasi :) .
Pidzej
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Lipno

Příspěvekod Pidzej » čtv srp 05, 2010 10:27 pm

Ahoj, potvrzuji skvělý přístup p. Šámala (noesailing)- vždy vše fungovalo dle domluvy..
heavy
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod heavy » pát srp 20, 2010 7:19 am

Zdravím, jedu o vikedndu na lipno (noesailing /Neptun 27) a mam prosbicku. Kde nejlepe zakotvit na noc a nejake zajimave mista pro deti 5-8let. A take jakym mistem se vyhnout. Je to takova hura akce takze jsem nemel vubec cas nic zjistovat ani procitat, takze se omlouvam pokud uz se to nekde resilo. Diky ;)
Batcheeba
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Batcheeba » pát srp 20, 2010 11:10 am

Byli jsme na Lipně první týden v srpnu (jachting104), domovská marina Frymburk. Je to snad jediná marina, kde nechají zakotvit i jinou než domovskou loď, pokud je volné místo. Černá v Pošumaví - klubová marina, naprostá neochota, nenechají vás ani přirazit. Lipno -osobní zkušenost nemáme, ale podle informací totéž v bleděmodrém. Exkluzivní kotvení je v Kovářově - marina je nová, skoro prázdná, ale nikdo ji neobsluhuje, nedostali jsme se k zázemí (WC, sprchy), za bránu jedině člunem, protože je zamčená. Ovšem elektřinu i vodu si z kapličky dotáhneš, jen není komu zaplatit. Žluté boje pro volné kotvení - většinou jsou všude obsazené dlouhodobě kotvícími loděmi :-(. Jednu volnou (není skoro vidět) jsme našli vedle přívozu v Horní Plané, je to příjemné místo, provedli jsme výsadek člunem na břeh, přeplavení přívozem, dá se odtamtud udělat výlet do okolí, na pláži si půjčit šlapadla apod. Další volná boje je občas u Černé v Pošumaví (co je nádraží), jedna je naproti mariny Frymburk. Ve Frymburku je docela příjemný aquapark, na pláži u Černé je tobogán. Hezká je také trasa pro cyklisty a bruslaře z Frymburka do Lipna. Na mapě, kterou nejspíš dostanete s lodí, jsou vyznačená vhodná kotviště po celém Lipně. Pozor na křižování převozních tras - převozy jezdí hodně často.
Dostali jsme se až na 360. km Samozřejmě čím výš k pramenům, tím čistější voda... Bez člunu je opuštění lodi na Lipenské VN poměrně obtížné. Měli jsme vlastní velký nafukovací a bez něj bychom měli docela problém.
heavy
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod heavy » pát srp 20, 2010 1:25 pm

Batcheeba

Diky moc. Jsem na to zvedavy. Clun mam bud pro dva pidi lidi nebo tak nejak.. nebo velky 4m coz se mi brat nechce... ostatne ani nestiham. Stani na volne pres noc tedy neni asi moc v mode. Dam vedet :)
heavy
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod heavy » sob srp 28, 2010 10:04 pm

Tak s velkým zpožděním podávám report. Noesailing - Neptun 27. Měli jsme tu "smůlu", že ten večer co my, dorazila i SPS s nablýskaným Land Roverem a spustila člun na vodu. S dovětkem....némáte v pořádku papíry...ani nezkoušejte vyplout :) Téměř totální bezvětří a tři nezbedové demolující marinu mne donutily následující den k vyplutí a čekaní že snad začne foukat..... Nakonec to nebylo až tak špatné. Dopluly jsme jen kousek za Frymburg do zátoky ( Za kamny ), kotvení na jedné kotvě... mne Orlík dosud nenaučil. Koupání a další den cesta zpět... vítr opět téměř neměřitelný. Nakonec s velkým pochopením předávám loď bez penelizace s hodinovým zpožděním.
Lipno si mne získalo, určitě se vrátím i když absolutní zákaz motoru demonstrovaný pracovníky SPS, mne až tak nenadchl. Loď je pro nás asi ideální, jestli bych chtěl loď jak na přehradu tak i na moře.....
Zástupce společnosti v přístavu naprostá ochota, cokoli co je v jeho moci vyřešit.
Naopak co se mi nelíbí..... když mi inzerují....barometr (ten možná fungoval), hloubkoměr (ANO), rychloměr ( NE ), log ( NE ). Kotva oddělená od lana. Drážka výtahu hlavní plachty přerušená a každý jezdec se musel ručně přesunout výš. Pokud bych byl na lodi sám a foukalo tak by to bylo na :gun:.
A to jsme na tom z flotily Noesailing nejlepe. Tři další lodě s propadlými papíry (prý vina SPS, že je ještě neposlala).... co na to říct, když se to dozvíte v přístavu se zaplacenou zálohou ....... Rozhodně jsem jim to nezaviděl.
karak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod karak » ned srp 29, 2010 3:34 pm

heavy píše:absolutní zákaz motoru demonstrovaný pracovníky SPS.

Ahoj, jak jsi tohle myslel - na plachetnicich muzes motor pouzivat. Proc by ti to SPS meli zakazovat?
heavy
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod heavy » ned srp 29, 2010 5:00 pm

Ahoj, jak jsi tohle myslel

Lipno je trochu jiná voda než Orlík. Část je v chráněné krajinné oblasti a platí zde trochu jiný režim. Určitě je to tu někde popsané. Každopádně dle SPS můžeš motoru použi pouze k opuštění a manevrování v marině a v případě nouze.... což tuším sluníčko a bezvětří zrovna nesplňuje :?
Batcheeba
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Batcheeba » ned srp 29, 2010 7:00 pm

Tady je mapa s lokalitami a popisem, jaká plavba je kde povolena.
Podminky plavby Lipno: POVOLENA VEREJNÁ VODNÍ DOPRAVA A PLAVBA PLACHETNIC S POMOCNÝM SPALOVACÍM MOTOREM.
Slovy Marfušky z Mrazíka se mi chce vzkřiknout: koho jste potkali, co vám to nalhali? My jsme na Lipnu neměli s použitím motoru vůbec žádné potíže. Nejdelší trasa, kterou jsme na motor urazili, byla z Frymburku do Černé v Pošumaví. Prostě po ránu nefoukalo a my jsme tam potřebovali být v určitou hodinu...
heavy
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod heavy » pon srp 30, 2010 9:47 pm

Tak na to jsem se šel osobně zeptat pánů z SPS......, když jsem po návratu procházel jejich web, tak mi to příšlo jako "poněkud zavádějící informace" :hmm: .
heavy
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod heavy » pon srp 30, 2010 9:55 pm

Příl.4

Vodní nádrže, kde se upravuje rozsah užívání povrchových vod k plavbě plavidel se spalovacími motory tak, že na těchto nádržích je možná pouze veřejná vodní doprava a plavba plavidel plujících pomocí plachet a využívajících pomocný lodní spalovací motor

... takže to chápu asi tak že nesmím plout na motor...bez plachet . Zkratka to prádlo musím vyvěsit i když ani nedýchne... :mad:
Batcheeba
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Batcheeba » úte srp 31, 2010 1:40 pm

Mně to spíš připadá, že někdo chtěl být papežštější než papež, a nebo že to byli lidi, kteří nemají páru, o čem to vlastně je :-(.
heavy
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod heavy » stř zář 01, 2010 7:57 am

a jak tedy chápeš tuhle větu...?

Vodní nádrže, kde se upravuje rozsah užívání povrchových vod k plavbě plavidel se spalovacími motory tak, že na těchto nádržích je možná pouze veřejná vodní doprava a plavba plavidel plujících pomocí plachet a využívajících pomocný lodní spalovací motor

Zpět na