Brač Bobovišče bójky

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Laguna
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Brač Bobovišče bójky

Příspěvekod Laguna » sob črc 17, 2010 4:07 pm

Dobrý den,
v nové knize 888 se píše, že na ostrově Brač zátoka Bobovišče byly bójky odstraněny. Někde jsem ale slyšel, že už tam zase jsou. Znáte někdo aktuální stav?
Děkuji za odpověď
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » sob črc 17, 2010 7:38 pm

Byli jsme tam v dubnu, při plavbě Fajn Regatky, ještě i s Lakomcem a bójí jsem si nějak nevšimnul.
My byli na mooringu a pokud tam byly nějaké lodě mimo, mám pocit že byly na kotvě.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob črc 17, 2010 7:55 pm

Já tam pár bójek viděl, ale vypadaly jako soukromé.... :?
Obrázek
Obrázek
kon-tiki
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod kon-tiki » sob črc 17, 2010 11:27 pm

v 808 je napsáno, že jsou... a nebyly již před pře pěti lety. nicméně na dně jsou stále betonové bloky s okem a v rozumné hloubce na nádech, dá se vyvázat k nim
PerlaNegra
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod PerlaNegra » sob črc 17, 2010 11:48 pm

kon-tiki píše:v 808 je napsáno, ¾e jsou... a nebyly ji¾ pøed pøe pìti lety. nicménì na dnì jsou stále betonové bloky s okem a v rozumné hloubce na nádech, dá se vyvázat k nim

to myslis vazne ze by si sa k tym blokom vyviazal? ak tam tie boje nie su - tak z nejakeho dovodu...alebo?
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned črc 18, 2010 10:18 am

Proč ne Ondřeji?
Na Šoltě jsem se v zátoce Nečujam taky vázal k takovému bloku, je to lepší jak kotva. ;)
Mám v LD poznačeno, že na pozici N43°23´06,7" E16°18´45,6" je na dně betonový kvádr odhadem 1 tuna.

Nejsou tam s velkou pravděpodobností proto, že původní majitel si neobnovil / nedostal povolení k dalšímu provozování.
pulrich
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pulrich » ned črc 18, 2010 10:48 am

no ja nevim - Boboviste je jedna z vubec nejlepe chranenych zatok, ktere v tom okoli znam - kotva tam drzi dobre a povazuji ji tam za bezpecnou temer za vsech okolnosti, ktere tam mohou nastat (vzdy kotvim ve vydlici, kde se zatoka deli). Nejcasteji to tam vyuzivam pres zimni "sezonu", kdy je tam prazdno.

taky nemam vzhledem k velikosti zatoky pocit, ze by se tam pri bojich veslo dramaticky vic lodi, nez na kotve - coz muze byt duvod, proc to pro puvodniho majitele nebylo ekonomicky zajimave (?)

boje mi tam prijdou jako zbytecne a krome tech soukromych v leve vidlici (vetsinou na nich vidim male cluny a jednu 7m plachetnici) si tam za posledni roky zadne jine nevybavuji

-pulrix
kon-tiki
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kon-tiki » ned črc 18, 2010 12:27 pm

OndrejBalaz píše:
kon-tiki píše:v 808 je napsáno, že jsou... a nebyly již před pře pěti lety. nicméně na dně jsou stále betonové bloky s okem a v rozumné hloubce na nádech, dá se vyvázat k nim

to myslis vazne ze by si sa k tym blokom vyviazal? ak tam tie boje nie su - tak z nejakeho dovodu...alebo?

ano, myslím to vážně, pokud je to v danou chvíli lepší řešení než kotva...
Laguna
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod Laguna » ned črc 18, 2010 1:36 pm

Já se cítím na bójce bezpečněji. On motorový flybridge je na vítr víc citlivý a snadněji se z kotvy uvolní. Uvážu se na spodek bójky dvěma lany do "V" samostatně na 2 vazáky a klidně spím. Takže hedám zátoky s bójkami. Právě na Bobovišči jsem kdysi na bójce byl a bylo tam dobře.
PerlaNegra
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod PerlaNegra » ned črc 18, 2010 11:29 pm

ok, ja netvrdime ze to nie je bezpecne, urcite je a ak by ina sanca nebola tak s tym nemam problem, len som sa snazil nebyt vlezly a pchat sa niekam kde jednoducho nie je boja. netusil som z akych dovodov tie boje zmizli a ak su to len financne dovody tak by som s tym problem nemal....:)

Zpět na