Dobrý den,
v nové knize 888 se píše, že na ostrově Brač zátoka Bobovišče byly bójky odstraněny. Někde jsem ale slyšel, že už tam zase jsou. Znáte někdo aktuální stav?
Děkuji za odpověď
Brač Bobovišče bójky
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- PerlaNegra
- návštěvník fóra
- Reputace: 2
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Proč ne Ondřeji?
Na Šoltě jsem se v zátoce Nečujam taky vázal k takovému bloku, je to lepší jak kotva.
Mám v LD poznačeno, že na pozici N43°23´06,7" E16°18´45,6" je na dně betonový kvádr odhadem 1 tuna.
Nejsou tam s velkou pravděpodobností proto, že původní majitel si neobnovil / nedostal povolení k dalšímu provozování.
Na Šoltě jsem se v zátoce Nečujam taky vázal k takovému bloku, je to lepší jak kotva.

Mám v LD poznačeno, že na pozici N43°23´06,7" E16°18´45,6" je na dně betonový kvádr odhadem 1 tuna.
Nejsou tam s velkou pravděpodobností proto, že původní majitel si neobnovil / nedostal povolení k dalšímu provozování.
- pulrich
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
no ja nevim - Boboviste je jedna z vubec nejlepe chranenych zatok, ktere v tom okoli znam - kotva tam drzi dobre a povazuji ji tam za bezpecnou temer za vsech okolnosti, ktere tam mohou nastat (vzdy kotvim ve vydlici, kde se zatoka deli). Nejcasteji to tam vyuzivam pres zimni "sezonu", kdy je tam prazdno.
taky nemam vzhledem k velikosti zatoky pocit, ze by se tam pri bojich veslo dramaticky vic lodi, nez na kotve - coz muze byt duvod, proc to pro puvodniho majitele nebylo ekonomicky zajimave (?)
boje mi tam prijdou jako zbytecne a krome tech soukromych v leve vidlici (vetsinou na nich vidim male cluny a jednu 7m plachetnici) si tam za posledni roky zadne jine nevybavuji
-pulrix
taky nemam vzhledem k velikosti zatoky pocit, ze by se tam pri bojich veslo dramaticky vic lodi, nez na kotve - coz muze byt duvod, proc to pro puvodniho majitele nebylo ekonomicky zajimave (?)
boje mi tam prijdou jako zbytecne a krome tech soukromych v leve vidlici (vetsinou na nich vidim male cluny a jednu 7m plachetnici) si tam za posledni roky zadne jine nevybavuji
-pulrix
OndrejBalaz píše:kon-tiki píše:v 808 je napsáno, že jsou... a nebyly již před pře pěti lety. nicméně na dně jsou stále betonové bloky s okem a v rozumné hloubce na nádech, dá se vyvázat k nim
to myslis vazne ze by si sa k tym blokom vyviazal? ak tam tie boje nie su - tak z nejakeho dovodu...alebo?
ano, myslím to vážně, pokud je to v danou chvíli lepší řešení než kotva...
- PerlaNegra
- návštěvník fóra
- Reputace: 2