ano jsem si vědom, že jsem tu na fóru o jachtaření - tzn. většina členů, uživatelů tu má svou krásnou plachetnici.
Ale přesto, zdá se mi, že vodní motorismus ještě zcela nevymřel. Jistě existují i ti co se romanticky projíždějí bez stěžně.
Je tomu už pěkná řádka let, prosím, abych nebyl hned zaškatulkován mezi místní veterány a nebyl bych odkázán na pomyslný hřbitov či domov důchodců...přesto - je to již řada let, cca 25 co jsem jako podplavčík čekatel brázdil s otcem a matkou Labe a Vltavu. Trávili jsme celkem dosti času čekáním na komorách (zdymadlech) neb nákladní doprava měla přednost. Potkali jsme mnoho motorových lodí...zátoky jako Ostrá, Borek,Cidlina, Veleton, Sanberk byly plné lodí motorových. Všude hrála hudba, děti se bavily lovením škeblí. Tak jsem to vnímal jako malý kluk na tátově lodi, kluk co viděl obrovská vrata komor z pohodlí kajuty přísně uklizen kvůli nebezpečí snadného utonutí. Čas plynul. Naši vzdali dobrodružství na lodi, prodali jí a koupili chalupu. Nicméně v synovi stále zůstala vzpomínka. A tak snad ve stopách svého otce koupil si svou první loď za peníze z brigád jenž podnikal při studiu na střední škole. Byl to skoro vrak mahagonového člunu Wartburg. Ani mě nenapadlo opět vrhnouti se k plachtám. Obával jsem se složitosti ovládání plachetnic. Sir Robin - tak jsem hrdě nazval svou první loď překřtil můj kamarád po jednom dni na Kchocabish - a já se mu vůbec nedivil, neb jsme z oné jízdy z Roztok do Miřejovic nic neměli. Zapíchli jsme loď do břehu u Vepřeku a unavení odešli na vlak...celou jízdu na lodi totiž trávili jsme ponořeni v motoru. Stále to nechladilo, nebo čoudilo, či v tom rachotilo

Je tu kategorie představení se, ale přesto... já začnu jako první doufám, že ne jediný majitel motorové lodi zde.
Jméno / loď - oblíbená kotviště (přístavy)
Lukáš / Alka KlecanskoRoztocký ostrov, Hořín, Ostrá, Cidlina, Veletov

Plavbě zdar.
PS: Omlouvám se předem za hrubky, či roztěkanost textu.