NAvtex zprava z Rima na webu ?

Počasí je jednou z nejvíce sledovaných témat při plavbě. Vše kolem počasí a jachtingu.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

NAvtex zprava z Rima na webu ?

Příspěvekod TashonkaWitko » čtv srp 19, 2010 9:23 am

Chci se optat - rad bych kamaradovi na mori posilal SMSkou nejakou predpoved. Snazil jsem se na webu najit kopii NAvtex zpravy co vysila stanice ROMA. Nenasel. Hledal jsem blbe nebo tam neni (napr HR Navtex se na webu da najit) ? DIky za nasmerovani ....
IvoK
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod IvoK » pát srp 20, 2010 12:38 pm

Nejlepší předpovědi, které jsem kdy našel a používám jsou

http://prognoza.hr/prognoze_e.php?id=jadran_e&param

případně se dá ještě využít

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavnmgeur.html
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Re: NAvtex zprava z Rima na webu ?

Příspěvekod Beda » pát srp 20, 2010 1:52 pm

TashonkaWitko píše:Chci se optat - rad bych kamaradovi na mori posilal SMSkou nejakou predpoved. Snazil jsem se na webu najit kopii NAvtex zpravy co vysila stanice ROMA. Nenasel. Hledal jsem blbe nebo tam neni (napr HR Navtex se na webu da najit) ? DIky za nasmerovani ....

Divej se na
http://www.frisnit.com/cgi-bin/navtex/v ... e&TYPE=24H
Dnes je tam toho malo, ale byvaji tam MSG z rady stanic, z dvaceti i vice.
Macek0585
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0

Příspěvekod Macek0585 » pát srp 20, 2010 8:44 pm

Používám pravidelně www.meteo.hr. Je tam předpověď "pro pomorce" - v podstatě vše, co uvádí Navtex, dále relativně přesná třídenní předpověď podle lokalit a sedmidenní, ale ta bývá dost mimo
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » sob srp 21, 2010 10:01 am

Hosi, diky za ty odkazy na Chorvatske stranky. Ty samozrejmne znam, nicmene vzhledem k tomu ze kamos je na Liparech a bude prejizdet na Elbu nejsou to prave :? . Patral jsem po "presne" kopii zpravy co rozesila stanice ROMA - predpoved pro celou Italii a vsechna jeji more (jeji kopii vysilaji i ostatni italske Navtex stanice). Proc ? Protoze kamos ma na lodi Navtex, ale ma ho cerstve a trosku bojuje s anglictinou a interpretaci informaci. Navic, kdo kdy videl italske Navtex zpravy vi, ze treba proti Chorvatsku je to docela slusnej galimatyas plnej zkratek atd .. takze jsem mu chtel trosku vypomoci a posilat mu prelozeny a interpretovany text - tak aby si ho mohl srovnat s tim co vidi a cte a postupne do toho proniknout. No ale k tomu potrebuju znat tu aktualni zpravu. A tu jsem zatim nikde nenasel. Jeste kouknu na ten treti odkaz (Frisnit) ale zatim to taky nevypada moc nadejne. Nicmene diky za snahu.
martinp
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Příspěvekod martinp » sob srp 21, 2010 12:10 pm

TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » sob srp 21, 2010 1:31 pm

:good: jo to je vono !!! Diky MOC .. ani se neptam jak jsi to nasel .. ja vazne vyzkousel Googla na vsechny mozny kombinace klicovych slov a .. prd ... pritom jsem tak nejak tusil ze to nekde musi bejt, bo jsem to videl na VV (vlastni voci) vytisteny v italskejch marinach ... jeste jednou dikec :)

Zpět na