La Grace-školní loď a replika pirátské lodi z 18.století
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- pepek namornik
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
- pepek namornik
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Z dalsich peknych navrhu padlo i jmeno "Grace" Ale neradujte se ze je to vsechno vyresene - jeste nas ceka mala opice
Mimochodem, vite nekdo jak se jmenoval Flintuv papousek?
Pepa
P.S. jen tak mimochodem - lod pujde na vodu 5.11.2010 Dnes jsem to dohodl s firmou na spusteni lodi. Jeste tyden ale s radovanim se pockejme. Uvidime jestli zacnou, aby se jim to dalo i verit. Casu ale maji dost i na Arabskou lenost aby to stihli

Mimochodem, vite nekdo jak se jmenoval Flintuv papousek?
Pepa
P.S. jen tak mimochodem - lod pujde na vodu 5.11.2010 Dnes jsem to dohodl s firmou na spusteni lodi. Jeste tyden ale s radovanim se pockejme. Uvidime jestli zacnou, aby se jim to dalo i verit. Casu ale maji dost i na Arabskou lenost aby to stihli

- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
Jo, myslím že Felix má pravdu.
Silverův papoušek se jmenoval Kapitán Flint, kapitán Flint papouška neměl.
Ale já stejně nevím, proč by měl mít papoušek problém s výslovností slova Heřman?
Papoušek jednoho mého zákazníka zcela perfektně vyslovuje větu "Drž hubu, ty hajzle zelenej".
A Heřman je pěkné jméno.
Nebo třeba by mu mohlo jít Herman a bylo by to ve vlámském dialektu.
Silverův papoušek se jmenoval Kapitán Flint, kapitán Flint papouška neměl.
Ale já stejně nevím, proč by měl mít papoušek problém s výslovností slova Heřman?
Papoušek jednoho mého zákazníka zcela perfektně vyslovuje větu "Drž hubu, ty hajzle zelenej".
A Heřman je pěkné jméno.
Nebo třeba by mu mohlo jít Herman a bylo by to ve vlámském dialektu.
- pepek namornik
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
- hula-m
- návštěvník fóra
K problému pohlaví a jména:
My máme doma korelu jménem Cipísek a po letech se přišlo na to, že je to samička, když začala snášet vejce. Gendrové dilema jsme neřešili a nikoho nepřejmenovávali. Koneckonců, kdo u těch ptáků má to pohlaví poznat
U korel je jiný genderový problém - samice nemluví. Tak doufám, že u alexandrů to neplatí.
My máme doma korelu jménem Cipísek a po letech se přišlo na to, že je to samička, když začala snášet vejce. Gendrové dilema jsme neřešili a nikoho nepřejmenovávali. Koneckonců, kdo u těch ptáků má to pohlaví poznat

U korel je jiný genderový problém - samice nemluví. Tak doufám, že u alexandrů to neplatí.
- pepek namornik
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu nejsem odbornik na papousky, ale kdyz jsem tu informaci s mluvenim overoval, bylo mi receno:
"Nebojte-tohle znaji lidi u Andulek
nechte to na nas"
Me je to vlastne ted jedno, kdyz se jim nepodari ji vycvicit, bude z ni suchozemska krysa! Musim ale rict, ze jsem videl uspechy jejich chovancu a jsou fakt neuveritelni. No, necham se prekvapit
"Nebojte-tohle znaji lidi u Andulek

Me je to vlastne ted jedno, kdyz se jim nepodari ji vycvicit, bude z ni suchozemska krysa! Musim ale rict, ze jsem videl uspechy jejich chovancu a jsou fakt neuveritelni. No, necham se prekvapit

- FerenCS
- aktívní jachtař
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
pepek namořník píše:P.S. jen tak mimochodem - lod pujde na vodu 5.11.2010 Dnes jsem to dohodl s firmou na spusteni lodi. Jeste tyden ale s radovanim se pockejme. Uvidime jestli zacnou, aby se jim to dalo i verit. Casu ale maji dost i na Arabskou lenost aby to stihli
A kto ma vydržať... :x ešte týždeň sa neradovať... :( do pasarely alebo iného vhodného prkínka...

- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
- pepek namornik
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Pro spusteni lodi s 3metrovym ponorem neni dulezity den v tydnu, ale vyska prilivu. 3metry je hranice moznosti v teto oblasti. Proto jsem stanovil den na 5.11.2010. Vysoka voda, ale bude i cele nasledujici 2dny. A tak dlouho taky lod bude na slipu pomalu klesat nez se zatahnou diry mezi prkny. Pokud nekdo znate scenu, kdy se lod odspalkuje a ta ohromou rychlosti sjede po kolejnicich do hluboke vody, tak na to u drevene lodi zrovna zapomente - ihned by se potopila. V nasem pripade pujde o 2denni proces a nic akcniho.
Ja neverim ze prijdou arabi v patek delat, ale je lepsi je zacit nutit o den driv, nez zmeskat velkou vody.
I tak stale vysime na arabskem slibu pracovat a nasich penezich na doplatku. Penize ale budou ten mensi problem - na jejich sehnani mam jeste mesic - staci se naucit carovat a je to
Pepa
Ja neverim ze prijdou arabi v patek delat, ale je lepsi je zacit nutit o den driv, nez zmeskat velkou vody.
I tak stale vysime na arabskem slibu pracovat a nasich penezich na doplatku. Penize ale budou ten mensi problem - na jejich sehnani mam jeste mesic - staci se naucit carovat a je to

Pepa
- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
- pepek namornik
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
- pepek namornik
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Tak se věci sice pomalu po arabsky, ale přeci jen dali do pohybu. Teď už to vážně vypadá, že se to spuštění lodi podaří na termín
To ale znamená, že tu do spuštění budu potřebovat co nejvíc rukou!
Pro ty, co mají chuť a možnost nám teď přiletet pomoct to dokončit je to jedna s posledních šancí si odpracovat nějaký ten den plavby zdarma, ale zároveň je to i veliká šance být při tom, až se trup La Grace poprvé dotkne vodní hladiny. Nemeškejte ji a pomozte nám!
Pepa

To ale znamená, že tu do spuštění budu potřebovat co nejvíc rukou!
Pro ty, co mají chuť a možnost nám teď přiletet pomoct to dokončit je to jedna s posledních šancí si odpracovat nějaký ten den plavby zdarma, ale zároveň je to i veliká šance být při tom, až se trup La Grace poprvé dotkne vodní hladiny. Nemeškejte ji a pomozte nám!
Pepa
- pepek namornik
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj vsem pratelum La Grace
Dnes konecne Arabi zacali s posunem te velke lodi za nami (az doposud staveli podvozek, nebo vubec nepracovali) Tato lod byl az doposud jeden ze dvou neprekonatelnych problemu, ktery stal v ceste nasi milovane lodi smerem k mori.
Tim druhym problemem jsou stale finance, ale stim se urcite poperu snaz, nez s Arabskou lenosti, laksnosti a nespolehlivosti!
Sluselo by se tedy podekovat, tem, kteri se mi uz prihlasili a pomohli mi tim druhym problemem. Diky moc.
A co bude dal?
Arabi mi sice tvrdi, ze tahle velka lod se silnym motorem dokaze odplout i mimo velkou vodu(pry klidne pojede po brise-je zelezna), moje tabulky British admirality si to ale nemysli
No, to se ted ukaze.
Pak se pusti do nas. Osobne neverim, ze by to stihli na cas velke vody pristi patek a pokud ted nebudou makat na 200%, tak jim asi bude muset hodne pomoct Alah, ci Aladin - je s tim jeste fura prace. No, nejblizsich dnech se ukaze i tohle.
Ale at uz to dopadne jakkoliv, je jasne, ze dalsi velkou vodu uz nezmeskame a La Grace bude spustena jeste v roce 2010, tedy po necelych 2letech stavby (nepocitam roky priprav)a prvni plavby bude absolvovat tady v Egyptskem Rudem mori. Do Evropy se vrátí az v na konci dubna 2011.
O tom co se tu bude ted det vas budu pravidelne informovat - tak zustante s nami online, nebo prijedte!
Pepa
P.S. Libore, pokud ma jachting.info nejakou vlajku, posli mi ji na mou adresu domu v HK at tu muze vlat a diky vam vsem co jste nam tady fandili a podporovali nas v casech nejtezsich!
Dnes konecne Arabi zacali s posunem te velke lodi za nami (az doposud staveli podvozek, nebo vubec nepracovali) Tato lod byl az doposud jeden ze dvou neprekonatelnych problemu, ktery stal v ceste nasi milovane lodi smerem k mori.
Tim druhym problemem jsou stale finance, ale stim se urcite poperu snaz, nez s Arabskou lenosti, laksnosti a nespolehlivosti!
Sluselo by se tedy podekovat, tem, kteri se mi uz prihlasili a pomohli mi tim druhym problemem. Diky moc.
A co bude dal?
Arabi mi sice tvrdi, ze tahle velka lod se silnym motorem dokaze odplout i mimo velkou vodu(pry klidne pojede po brise-je zelezna), moje tabulky British admirality si to ale nemysli

Pak se pusti do nas. Osobne neverim, ze by to stihli na cas velke vody pristi patek a pokud ted nebudou makat na 200%, tak jim asi bude muset hodne pomoct Alah, ci Aladin - je s tim jeste fura prace. No, nejblizsich dnech se ukaze i tohle.
Ale at uz to dopadne jakkoliv, je jasne, ze dalsi velkou vodu uz nezmeskame a La Grace bude spustena jeste v roce 2010, tedy po necelych 2letech stavby (nepocitam roky priprav)a prvni plavby bude absolvovat tady v Egyptskem Rudem mori. Do Evropy se vrátí az v na konci dubna 2011.
O tom co se tu bude ted det vas budu pravidelne informovat - tak zustante s nami online, nebo prijedte!
Pepa
P.S. Libore, pokud ma jachting.info nejakou vlajku, posli mi ji na mou adresu domu v HK at tu muze vlat a diky vam vsem co jste nam tady fandili a podporovali nas v casech nejtezsich!
- FerenCS
- aktívní jachtař
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
vlajka
Ahoj.
Reagujem na príspevok pepka námořnika ohladne dorucenia vlajky do HK. Letím do Káhiry z Viedne 27.10. 2010 a môžem ju doručiť priamo do Suezu. Potrebujem ju ale doručiť do piatku rana 22.10.2010 na adresu v Prahe. Viac info na súkromnú správu.
FerenCS
27.10.2010 9.00 Tak už je to pasé, už to neviem z SK zariadiť.
Reagujem na príspevok pepka námořnika ohladne dorucenia vlajky do HK. Letím do Káhiry z Viedne 27.10. 2010 a môžem ju doručiť priamo do Suezu. Potrebujem ju ale doručiť do piatku rana 22.10.2010 na adresu v Prahe. Viac info na súkromnú správu.
FerenCS
27.10.2010 9.00 Tak už je to pasé, už to neviem z SK zariadiť.

- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
- pepek namornik
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Je krasna, ze? Ja na ni muzu oci nechat
Ale to jeste nema sve prave valecne barvy (ty se budou delat ted, kratce pred spustenim) a chybi ji samozrejme pridova figurina a veskere zdobeni v podobe vyrezavaneho dreva - to ziska Grace az tesne pred krtem v Europe!
Zdravim ze Suezu. Pepa
P.S.Diky moc bidlo!
Jen pro priste Bidlo, az mi budes chtit zase vytvorit nejakou osobni image, tak místo:
José Marinero radeji pis: Pepe MarinEros
At mam prezdivku podobnou te tve a uvidime, co na to ceske namornice!
Pepa 

Ale to jeste nema sve prave valecne barvy (ty se budou delat ted, kratce pred spustenim) a chybi ji samozrejme pridova figurina a veskere zdobeni v podobe vyrezavaneho dreva - to ziska Grace az tesne pred krtem v Europe!
Zdravim ze Suezu. Pepa
P.S.Diky moc bidlo!
Jen pro priste Bidlo, az mi budes chtit zase vytvorit nejakou osobni image, tak místo:
José Marinero radeji pis: Pepe MarinEros
At mam prezdivku podobnou te tve a uvidime, co na to ceske namornice!