Já si to jen tak vyzkoušel.
Dole uprostřed se přepínají jednotlivé lodě (ovládal jsem jen jednu), šipky doleva/doprava ovládají kormidlo, pod kotel a vpřed/vzad jsem ovládal myší přímo na panelu vlevo dole, ale dá se i šipkami nahoru/dolů. Klikem myší na View selector (1-4) se přepínají náhledy, kolečkem myši se zoomuje. V levém horním rohu se otvírá panel Help. Blbé je, že to nijak neindikuje srážky se svým okolím. Pluje mě to i přes pevninu.
To je asi tak to nejhlavnější...
Na pivo do Čyku jsem jaksi nezvládl přistání, ale šlajsnou u Jiráskova mostu to skoro vyšlo, Karlův most jsem zboural, a tak jsem na Plzíňce někde na Malé Straně.
Zřejmě jest pro provoz nutné mít ještě instalovaný Google Earth, nebo alespoň jeho pluginy do prohlížeče.
Co mě překvapilo: Bavárii otočím skoro na místě. S tou kontejnerovou lodí jsem už třikrát při vyplouvání z doku zboural vlnolam, protože ta obluda nechce zatáčet Asi zůstanu jen u malých lodí Ale hračka je to pěkná
přepsal jsem rotterdam na Prahu, přetáh se do mělníka (mělník to nechtělo najít) a posadil loď v přístavu do vody. krásně jsem vyplul, no a pak už se mi podobná akce nepovedla. nechápu.
Víc hlav víc ví. David mě nasměroval a moje experimentální řešení změny přístavu je následující:
Napíšu do políčka nad mapu jméno města. Třeba Lowestoft. Kliknu na Go there!
Ono to nahoře najede na Lowestoft, ale mapa se nezmění.
Nahoře udělám dvojklik levým či pravým myšítkem, tím satelitní fotka změní měřítko (nestačí posunout, musí se změnit měřítko a musí se změnit dvojklikem myši a né posuvníkem napravo nahoře) a mapa se změní.
No a uprostřed horní části obrazovky mám zobrazenou vybranou loď.
hele, naprosto super, byl jsem se podívat s Queen Mary II na Hradčanech... Jako vesnický buran, jsem si to rozježdění Prahy s tak velkou lodí užíval...