Severni more
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Minuly tyden jsme Oslo vzdali:(( Poplujeme zase z Nemecka pres Kodan az kam to pujde a zpet. Sehnal jsem nakonec lod v Oslu, ale cena byla 3120 EUR za oceanis 37, kdyz pripoctu vysoke poplatky na pristavy v Norsku ( kotva gratis, ale 2x se molu za tyden nevyhnes ) + letenky + ceny v hospodach - proste to bylo cenove az moc vysoko. V Nemecku si beru Najad 361 a stoji 2000 EUR, takze ten cenovy rozdil byl hodne vyrazny ( pri 5 lidech ).¨
Nicmene s kamaradem uz planujeme plavbu z Bergenu na sever, ale bojim se, ze letos uz se casove nikam nevejdu a zbyde to na pristi rok. Nicmene jak jsem vcera listoval tim pilotem...
)
Posli mi SZ a dohodneme se jak ti pilota predam, jsem z Prahy.
Nicmene s kamaradem uz planujeme plavbu z Bergenu na sever, ale bojim se, ze letos uz se casove nikam nevejdu a zbyde to na pristi rok. Nicmene jak jsem vcera listoval tim pilotem...

Posli mi SZ a dohodneme se jak ti pilota predam, jsem z Prahy.
Ahoj, právě se rozmýšlím, kterého pilota Norska objednat - ty, co jsou běžně v nabídce třeba v Hanse Nautic jsou psané Norsky - to mě moc neba
, a anglicky psaný pilot kterého jsem objevil je v nabídce jen k přímému opdběru od autora a vydavatele http://www.norwegiancruisingguide.com/ , kde si nejsem úplně jistý, zda to zafunguje (chtějí peníze předem). Kterého pilota jsi koupil ty? Dík a přeju dobropu plavbu v Norsku
P.s.: tou poznámkou o "vysokých cenách přístavů v Norsku" jsi mě docela překvapil - moje zkušenost je úplně opačná...

- designer
- zkušený harcovník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
autory norwegiancruisingguide jsou manželé ze spojených států, kteří mají celé pobřeží Norska důkladně prozkoumané. Dá se stáhnout na jejich stránkách v PDF za cca 20 EUR. Průběžně posílají aktualizace.
Poslání klíče ke stažení je téměř okamžité.
Není to ale pilot na jaký můžeš být zvyklý např. od Imraye, je to spíš průvodce po zajímavých místech. Např. jsou popsány kotviště,přístavy ale bez nákresů.
Informace jsou ale fundované, autoři se plaví v norských vodách dlouhá léta.
Poslání klíče ke stažení je téměř okamžité.
Není to ale pilot na jaký můžeš být zvyklý např. od Imraye, je to spíš průvodce po zajímavých místech. Např. jsou popsány kotviště,přístavy ale bez nákresů.
Informace jsou ale fundované, autoři se plaví v norských vodách dlouhá léta.
Pruvodce jsem koupil od Oldy Straky z jeho e-shopu - doufam, ze nedelam moc reklamu:(
Osobni zkusenost z Norska mam jenom z Kristiansandu - a tam jsme dopluli v pulce rijna, takze jsme neplatili nic, bo marina oficialne zavrela posledniho srpna:) Ale kamarad mi vypravel ceny stani v Oslu a to me trochu vydesilo, takze jsem moc rad, ze rikas, ze to tak neni.
Osobni zkusenost z Norska mam jenom z Kristiansandu - a tam jsme dopluli v pulce rijna, takze jsme neplatili nic, bo marina oficialne zavrela posledniho srpna:) Ale kamarad mi vypravel ceny stani v Oslu a to me trochu vydesilo, takze jsem moc rad, ze rikas, ze to tak neni.
Pro Designer: dík za reference, to jsem přesně potřeboval - uvažuju o tištěné versi - oba díly stojí v čb provedení 55€ a v barvě (což není samozřejmě nutnost) 99€ - standardní cena za pilota, jen jsem nevěděl zda to funguje. Dík.
Pro jirkaM: dík za tip na Oldu - je to skoro ostuda, že jsem ho u něho přehlédnul - proběhnu znovu jeho web nebo mu cinknu. Jinak z Osla nemám zkušenost, ale chápu, že tam to může být trochu dražší. Ale obecně třeba v západních fjordech jsou ceny pro loď do 12m běžně v rozpětí 60 - 120 NOK (1 NOK = cca 3 Kč). Co je pravda, a už jsem to tady na více místech četl, že relativně drahý (ovšem z pochopitelných důvodů) je charter, a lodí je málo ( v celém Bergenu a okolí cca 15 plachetnic ), motorové vůbec nejsou (pouze full crew charter za nekřesťanské peníze - logicky...), chce to tam mít vlastní loď. Dík.
Pro jirkaM: dík za tip na Oldu - je to skoro ostuda, že jsem ho u něho přehlédnul - proběhnu znovu jeho web nebo mu cinknu. Jinak z Osla nemám zkušenost, ale chápu, že tam to může být trochu dražší. Ale obecně třeba v západních fjordech jsou ceny pro loď do 12m běžně v rozpětí 60 - 120 NOK (1 NOK = cca 3 Kč). Co je pravda, a už jsem to tady na více místech četl, že relativně drahý (ovšem z pochopitelných důvodů) je charter, a lodí je málo ( v celém Bergenu a okolí cca 15 plachetnic ), motorové vůbec nejsou (pouze full crew charter za nekřesťanské peníze - logicky...), chce to tam mít vlastní loď. Dík.
- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
jirkaM píše:Ale kamarad mi vypravel ceny stani v Oslu a to me trochu vydesilo
V jachtklubu Oslo Seilforening jsme platili 100NOK (cca 13€) za noc. Je to asi 500 metrů jihozápadně od muzea Fram na poloostrově Bygdoy. To není zas taková pecka; jenom je potřeba se okamžitě po připlutí domluvit se správcem, aby tě pak nevyhmátla přístavní policie jako nenahlášenou loď.
- maak
- návštěvník fóra
Ahoj, jen k tomu kotvení.Letos jsem byl v Norsku a ve Švédsku a nikde v marinách nechtěli peníze.Platil jsem pouze když jsem byl připojen na elektriku popř. použil sprchy.Jinak v Norsku je obrovský počet jacht klubů s malými úvazišti a tam se také platí jen za vodu.Nejsem si jistý jestli to bylo díky tomu že jsem tam byl před sezonou či je to tam stále.Ale v Květnu tam opět odjíždím na 14 dní a tak dám vědět.
- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
Od 1.8.2013 00.00 UTC dochází k velkým změnám TSS u holandského pobřeží:
http://www.rws.nl/images/New%20shipping ... 339361.pdf
http://www.rws.nl/images/New%20shipping ... 339361.pdf
-
- návštěvník fóra
norsko
zrovna sedím na letišti a vracím se domů po plavbě z jihu norska na sever - ostrov lokta. jenom bych chtěl upozornit, na problémy s tankováním, kdy většina automatů nebrala naši visa kartu a taky některé stanice vůbec neexistovaly takže bylo veselo, když plujete z ostrova na ostrov a pumpa nikde. v marinách kterých je všude spousta se platí 100 na den a to tak, že vyplníte papírek který je v jedné schránce a do druhé ho vhodíte i s penězi. jinak norsko je naprosto fantastické a tresky skvělé takže neváhejte