Rozmluvte mi ji prosím a nebo poraďte

Tipy a návody k výběru lodě. Zkušenosti druhých s výběrem lodě.

Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike

Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Rozmluvte mi ji prosím a nebo poraďte

Příspěvekod Martin88 » pát úno 18, 2011 9:12 am

Chtěl bych poprosit ty,co mají zkušenost se starší železnou lodí /tato r.v.1933/,aby se kriticky vyjádřili k níže vyobrazenému bakdekru.Dělka do 10m,šířka 2,3,ponor 0,8, posledních 14let u 1 majitele.
Abych nejel zbytečně tisíc kilometrů,chtěl bych se od stávajícího majitele dozvědět předem co nejvíc, tak se zde tedy ptám, na co se mám obzvláště soustředit.Nešetřete mě s opravdu kritickým názorem, já to snesu.
:D
já vím,to okno na boku nic moc

prostorný kokpit

a krasavec z boku
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » pát úno 18, 2011 9:42 am

Loď je to hezká ale docela úzká aby se moc nehoupala. a to stáří to je těžké pokud nebyla za celou dobu opravovaná obšívka myslí že nebude nic moc. jel jsem koupit Sleepboot na fotkách hezkej délky 14 šíře 320cm. a zde realita zbytečných 1800km. Obrázek

Uploaded with ImageShack.us Ta loď byla z roku 1940 nýtovaná převařovaná a znova děravá.
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » pát úno 18, 2011 10:22 am

k lodi tezko neco reknu, ale docela me zarazilo, ze na dvou fotkach ze tri je ta lod nacpana trupem primo na ten betonovej breh a fendry se vali nahore na trave. Byt peclivym majitelem, takovou fotku bych urcite neprezentoval (alespon ne pri prodeji)
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pát úno 18, 2011 10:50 am

jinak toto byly vysněné dvě lodě buhužel stály 60tis E a 55tis euro tak jsem jen koukal na fotky a snil 1. z roku 1944 15metrů,
druhá z r. 1955 17metrů
Obrázek Obrázek
když jsem nakonec peníze sehnal tak jsem to sám sobě rozmluvil.Že bych měl asi každou plavbu ruce vod šmíru a mnoho práce nakonec jsem připlatil a koupit tuto mojí
Obrázek

.. nějak se to rozlezlo poch. tu úplně dole

(porovnal jsem ti to - snad dobře.. S)
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pát úno 18, 2011 10:59 am

A když už tak Bekkdekra tak něco jako stojí ve smíchovském přístavu jméno COLOMBO ta mě dostala to je krasavice. dle mého názoru nejhezčí loď v Praze a okolí. můj názor
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pát úno 18, 2011 11:07 am

zjistil jsem, že je asi úplně jedno, kolik loď stojí - ruce od šmíru máš vždycky :D
karel
Macher
Reputace: 14

Příspěvekod karel » pát úno 18, 2011 11:50 am

Loď jako taková se mě líbí , ale jestli má 14 let majitele který není schopen při kotvení převázat fendry tak aby byly něco platný , tak bych se podíval po jiný .
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » pát úno 18, 2011 1:46 pm

Na fendry se vyprdni,loď vypadá udržovaně, to zábradlý je hrozný,a na beckdeckru nemá co dělat! Kormidelna Dostavěná v typicky holandském stylu :mad: Předělat!!! Jinak bazva lodička,historickej kousek, mám něco podobnýho 8,1x2m z roku 1922 :)
shooter
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 8

Příspěvekod shooter » pát úno 18, 2011 2:02 pm

Na fendry bych nehral koukam ze je na fotce dreveny lemovani brehu to je v NL hodne videt takze muze bejt jen oprena o drevo. Ale lodicka je to pekna.Nejktery Holandani jsou fakt surovci a fendry resej jen aby nepodreli sousedni lod :hmm: .
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » pát úno 18, 2011 2:05 pm

Zatím tedy poznámek k lodi pomálu, ale děkuji,beru na vědomí.
Maxiku vím, díval jsem se na Tvoji krasavici přes vodu, když jsem šel kolem Libeňáku,
zábradlí a okna by bylo to první na té mojí, co by po koupi udělalo pápá :D
flexa se už nedočkavostí vrtí v krabici
avalon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 10

Příspěvekod avalon » pát úno 18, 2011 2:20 pm

cau, no lod je celkom pekna ale takych ako ona je na predaj viac nez dost. Ja ti ale chcem povedat nieco uplne ine. Kupil som si pred casom svoju prvu ,,zeleznicuˇˇ, nikdy predtym som ziadnu zeleznu lod nemal a kedze sa mi zdala v dost dobrom stave tak som ju kupil. Lodka ma v predu a vzadu uzavrete kolizne priestory, ktore zaroven sluzia ako vztlakove priestory koli nepotopitelnosti, jedna sa totiz o zachrannu lod!! Odsroboval som teda oba inspekcne dekle a k mojmu prekvapeniu jeden priestor bol do 1/3 plny vody a v duhom bola na dne vrstva akoby bahna ale neskor som pochopil ze to nie je bahno ale zhrdzavene zelezo. Cele som to vycistil a vysusil, ze to natriem odhrdzovacom a potom farbou a bude to v suchu. OMYL !!! ked som to oklepaval kladivom zistil som ze som sa preklepal az durch a to hned na niekolkatich miestach. Dokonca teraz je deravy aj priestor kde bola voda, ktora odtial predtym nevytiekla. TAKZE HOCHU VELMI OPATRNE SO STAROU ZELEZNICOU!!!!! .... da sa to vyvarit a pomenit plechy ale bude to stat dalsie love :hmm: :hmm: :hmm:
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pát úno 18, 2011 2:23 pm

ono te těké něco někomu rozmlouvat pokud ti ta loď padne do voka a už se v ní vidíš tak je to konec. Dodělat opravit se dá hodně. jen zvážit chci rok dva opravovat či lout. Já vždy volil plout. Mě moje padla do voka jak jsem jí uviděl a zápory ty člověk moc neslyší. Stejně bych na někoho jen tak nedal záleží za kolik je taky kaček. aby se to vyplatilo.
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » pát úno 18, 2011 4:33 pm

Tyhle starý beckdekry jsou obecně drahý, tak od 25000 e nahoru,ale někdy se naskytne dobrá koupě :) třeba moje stála 160 000,- :roll: prorezlá, bez motoru,jen holej trup,ještě upravenej flexou :x Dělám na ní (i když ne soustavně)4 roky :? Tahle je alespoň plavbyschopná!!!
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pát úno 18, 2011 7:11 pm

To je pravda pokud je berrdecker v opravdu dobrém stavu tak jsou fakt drahé ,ale to všechny takové staré lodě i sleepboty a různé remorkéry když jsou echt gold Za tu cenu by se u nás neprodali nikdy ani za 50%. Ale jinak holanďan vždy poví loď je dobrá dokuď je na vodě a plave. :good: :cry:
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod fishmaster » pát úno 18, 2011 7:58 pm

Prostě ti nezbyde nic jiného,než se tam zajet podívat.Dej,ale pozor na korozi.Než bych takovou loď koupil,tak bych ji chtěl vidět na suchu(to je ale problém).Zkontroloval bych trup,Jestli uvidíš v trupu dirky větší jak 5mm v průměru je to špatný.Koroze pstupuje většinou v poměru 2-1.Dva je šířka 1 hloubka.Záleží ovšem na tlouštce obšívky.V těch letech se ještě na materiálu nešetřilo.Nejlepší je si s sebou vzít měřák.

Jo zkus se podívat do podpalubí až na kýl.Pokud tam bude čerstvé bahínko,tak ji před tvým příjezdem vyčerpali.Hlavně nespěchat.Klidně si počkej do druhého dne kolik vody nabere.
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » pát úno 18, 2011 8:37 pm

No, nešetřili :? Adelhaid má dno z 3ky,a boky z 2ky, nástavbu z 1ky :) Pravda,že už od stavby z pozinku ;)
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pát úno 18, 2011 9:00 pm

U mě neštřili vůbec kýl 12mm spodek 8mm vršek 5mm. kýl vylitý betonem sedmistovkou. je pravda váha 18tun :P
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod fishmaster » pát úno 18, 2011 9:25 pm

Tak to máš ale kus materiálu.Už se těším,až ji uvidím na srazu v Nelahozevsi. ;)
Romik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Romik » pát čer 24, 2011 10:19 am

Ahoj všichni, po dlouhé době jsem opět zavítala na tohle forum, protože se přiblížila doba, kdy uvažujeme o koupi plachtnice, chceme převozitelnou za autem, VW transp. a já jsem našla tuhle loď na Aukru, chci se zeptat, jestli to co vidíte zhruba odpovídá té ceně co je tam uvedena? Zatím jsme měli jen nafuk. člun, ale můj muž jachtit umí, strávil dětství na Vranovské přehladě, sice měli Stara a tohle je trochu větší, nicméně i papíry na plachetnici má a když to jde, plachetničku jsme si párkrát půjčili... Tahle loď na Aukru se nám nejvíce líbí cenou, nebudu zapírat.... mám trochu strach z té osmozy, kterou asi prd poznáme. Loď je postavená 1994 dle registru. Mám i nějaké bližší info v mailu od prodávajícího. Ve vláknu o koupě lodí z Polska jsem viděla, že tam je nějaký Janek, který za kastl Plzně je schopen fundovaně poradit, není takový někdo i v blízkosti Církvic na Labi?
http://aukro.cz/namorni-plachetnice-i16 ... ml#gallery
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát čer 24, 2011 10:43 am

Podle fotky těžko soudit, to se musí vidět.
Pokud však je vlek přihlášený a má platné OTP, je cena velice zajímavá.
Romik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Romik » pát čer 24, 2011 12:54 pm

...jak se tady trefně psalo, koupit loď na aukci podle fotky, na to nějak "nejsou koule"
Jsme skoro z Brna, tak se tam možná o víkendu vypravíme, sice nevím co tam namudrujeme, ale aspoň člověk uvidí jak se s lodí zacházelo a tak... a když nic, bude to výlet.

Když jsme v roce 2007/8 chtěli koupit plachetnici, tak jsme taky jezdili do ČB, Lipno, Slapy a nakonec nekoupili. To nás právě odrazuje od té koupě z aukce... tehdy jsme taky jeli na lodě, které jsme měli vyfocené a bylo to nakonec dost jiné... Pak jsme si vyhlídnuli krásnou loď od známého, ale zase na tu nebyly prachy... tak ji nakonec koupil někdo jiný. V mezidobí jsme koupili starší dům, a to už se peníze rozkutálely úplně, ale zas máme pozemek, kam je možný s lodí zajet, což je taky dost dobrý, z důvodu zimní údržby...
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pát čer 24, 2011 12:59 pm

Romiku, poslal jsem Ti soukromou zprávu.
spuctum
návštěvník fóra
návštěvník fóra

RE

Příspěvekod spuctum » pát čer 24, 2011 1:33 pm

chápu že majitel lodi chce alespon 105tis , ovšem myslím že taková vyvolávací cena se na aukru nechytne. Pokud jste z Brna tak do Polska po dálnici to máte taky kousek a v POLSKU je nabídka daleko větší ... to nemluvím o Německu
Romik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Romik » pát čer 24, 2011 2:07 pm

spuctum: myslíš, že v podobné ceně, se dá koupit loď cca 7 m, s platným vozíkem na SPZ? Chtěli jsme loďku, kterou můžeme převézt k moři a tam na ní jezdit, zbavíme se nafuk. člunu s motorem a chceme tahat plachetnici.... taky jsme loď chtěli mít na přebývání na Vranoské p.
Já se na mazuryinfo.pl koukala a levné lodě tam jsou, ale jsou to spíš 5-6 m lodě, my nechceme takto malou, nejdraději bysme 7,5mx2,5m a s vozíkem k tomu :D
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát čer 24, 2011 2:27 pm

A máš více informací? Rozměry lodě, tonáž atd.
Vlek 2 tuny je dnes nový za 70 - 75 tis. . Tento vystavený, pokud má 2 tuny, tipuji na něco kolem 30 tis., na loď to je potom cca 75 tis. (tj. v polská loď by potom měla být kolem 11 500 Zl.).

Zpět na