přeprava jolového křižníku za osobákem?
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
A mohl si to přečíst vedle v tématu k tomu už založeném.
V jolovém křižníku to nemá co dělat....
Přesně jak píše bobes....Murphyho zákon...každá dikuze kolem lodi co lze převést skončí na řidičáku B, nebo B+E. Kde to jsme?
Takže ideálně jak někdo začně příspěvek s takovou lodí, hned zkraje mu tam vlepíme citaci zákona č. 361/2000 Sb a bude klid, to by se tu mělo zavést jako povinnost a bude ....
Já jsem varoval už dříve, že jakmile se někdo znovu zeptá na řidičák tak ho pošlu někam...

V jolovém křižníku to nemá co dělat....

Přesně jak píše bobes....Murphyho zákon...každá dikuze kolem lodi co lze převést skončí na řidičáku B, nebo B+E. Kde to jsme?
Takže ideálně jak někdo začně příspěvek s takovou lodí, hned zkraje mu tam vlepíme citaci zákona č. 361/2000 Sb a bude klid, to by se tu mělo zavést jako povinnost a bude ....
Já jsem varoval už dříve, že jakmile se někdo znovu zeptá na řidičák tak ho pošlu někam...
- hansgruber
- návštěvník fóra
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
omlouvám se příště budu hledat lépe, snad mě ospravedlní to, že musím za pět dnů sehnat vlek, nechat namontovat tažný a navíc jsem takovej jouda, že jsem dodnes nevěděl co je pohotovostní hmotnost atd ... takže jsem trochu ve stresu
, ale šlo mi také o praktické rady, typu platáku, atestované kurty
takže ještě jednou díky a promiňtě, že su slepej
, ale šlo mi také o praktické rady, typu platáku, atestované kurty
takže ještě jednou díky a promiňtě, že su slepej
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
hansgrubře neomlouvej se, když už jsi založil vlákno, tak tu alespoň budeš pravidelně referovat, jak pokračuje rekonstrukce lodi, včetně bohaté fotodokumentace a můžeš začít přepravou lodi.
Hlavně ať nedopadneš jako já
http://jachting.info/modules.php?name=N ... le&sid=374
Hlavně ať nedopadneš jako já

http://jachting.info/modules.php?name=N ... le&sid=374
- elan3
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Tak já ti to zase nepochválím, oprava takové díry není vůbec jednoduchá a nespraví zo zaplaňkování metrovými latěmi, ale to je delší diskuzi.a ta loď už nebude nikdy souměrná.
Vloni byl na aukru za 30000Kč krásný joláč Er20 ,a neprodal se. Kdyš si spočítáš dopravu , tak je tenhle zadarmo drahej. Promiň.
Vloni byl na aukru za 30000Kč krásný joláč Er20 ,a neprodal se. Kdyš si spočítáš dopravu , tak je tenhle zadarmo drahej. Promiň.
- maxik1958
- zkušený harcovník
- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
elan3 píše:Tak já ti to zase nepochválím, oprava takové díry není vůbec jednoduchá a nespraví zo zaplaňkování metrovými latěmi, ale to je delší diskuzi.a ta loď už nebude nikdy souměrná.
Prodal,je někde na Slovensku,byl za 35,v dost dobrým stavu, nechápu,že po něm někdo tady neskočil

- hansgruber
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Elan3 vážím si tvého názoru, protože vím, že tyhle lodě děláš.
Můj pohled je takový, že i kdybych měl měnit půl obšívky, tak mě to pořád vyjde levnějc, než když jí budu stavět od začátku. Taky mám moc rád zachraňování hezkej věcí, který už ostatní házej do kamen. Až dovezu, tak budu moudřejší a rád napíši jak se věc zadařila.
H.
Můj pohled je takový, že i kdybych měl měnit půl obšívky, tak mě to pořád vyjde levnějc, než když jí budu stavět od začátku. Taky mám moc rád zachraňování hezkej věcí, který už ostatní házej do kamen. Až dovezu, tak budu moudřejší a rád napíši jak se věc zadařila.
H.
- simon
- aktívní jachtař
elan3 píše:Tak já ti to zase nepochválím, oprava takové díry není vůbec jednoduchá a nespraví zo zaplaňkování metrovými latěmi, ale to je delší diskuzi.a ta loď už nebude nikdy souměrná.
proc by nemela byt soumerna?
kdyz tu diru pretahne plankami na kazdou stranu pres dalsi zebro, tak sice vymeni skoro cely bok, ale lod bude plne OK ne?
- elan3
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Jolový křižník se stavěl z latí slepených na celou délku lodě , střídavě z levé a pravé strany tak, aby pnutí od ohýbaných latí působilo souměrně.
Použití dlouhých latí ideálně tvarovalo celý trup. V případě, že na jedné straně doslova vykousnu díru takovou jako je na obrázku , tak stačí, aby loď
zmokla, pak vyschla a je spolehlivě do zatáčky............
Použití dlouhých latí ideálně tvarovalo celý trup. V případě, že na jedné straně doslova vykousnu díru takovou jako je na obrázku , tak stačí, aby loď
zmokla, pak vyschla a je spolehlivě do zatáčky............
- hansgruber
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
to nejni vůbec špatná připomínka, každopádně já jsem idealista takže dokud neuvidím,tak neuvěřím. Já mám za to, že tebou popisovanej efekt je jasnej u stavby lodě kdy jsou zpočátku žebra úplně volný a jednostraným obšíváním by se ta druhá 100% deformovala, ale tady ten tvar drží jednak ta zdravá půlka a především paluba která má symetrickej tvar a k tomu zbytku je chycená. Každopádně až bude doma podáme referát.
H.
H.
- hansgruber
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Konečně jsem našel někoho s platákem na auta, a ten mě trochu rozhodil jelikož ložná plocha je 4m když bude u koule přesahovat metr tak jsem na pěti a jestli je ta lod skutečně JK 20 tak má 7,75 !! takže by vzadu přesahovalo 2,75 a to by si mě dali v Německu jako malinu. No a když si půjčím v půjčovně 6m platák tak ten bude vážit dobrejch 1000 a už se nevejdu do svejch 1300. takže su v ..
Klasse : 15 m²/ 20 m²/ 30 m²
délka: 6,5 m / 7,75 m/ 9 m
viz: http://www.jollenkreuzer.net/technik.php
délka: 6,5 m / 7,75 m/ 9 m
viz: http://www.jollenkreuzer.net/technik.php