Kindle 3 - čtečka knížek od Amazonu - 3G + WiFi

Vše o spojeni VHF, GPS, GSM, UMTS atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

Hovez
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hovez » stř bře 30, 2011 8:11 pm

TashonkaWitko píše:ale dobra zprava je - nasel jsem NEZNALKA a to jak na ve SLunecnim meste tak i na Mesici .. a i s obrazkama :-))) Nedelam si srandu, mam vazne radost :good:

Nepodělil by ses o zdroj? Já s Neználkem vyrostl...
zhrd
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 20

Příspěvekod zhrd » stř bře 30, 2011 9:21 pm

mboban
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mboban » pon dub 04, 2011 10:02 am

Pro uživatele Kindle: možná se Vám bude hodit simulátor čtečky Kindle na PC. Program se jmenuje Kindle Previewer 1.5 Ke stažení volně zde:

http://www.amazon.com/gp/feature.html?i ... 1000234621
spuctum
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re

Příspěvekod spuctum » pon dub 04, 2011 12:50 pm

Prosím tedy o bezprostřední informaci jak je to s tím internetovým prohlížečem .. zobrazuje se vše tak jak má, nebo má problémy s některými stránkami /uvést příklad by nebylo špatné./

Děkuji za informaci.
mboban
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: Re

Příspěvekod mboban » pon dub 04, 2011 1:10 pm

spuctum píše:Prosím tedy o bezprostřední informaci jak je to s tím internetovým prohlížečem .. zobrazuje se vše tak jak má, nebo má problémy s některými stránkami /uvést příklad by nebylo špatné./

Děkuji za informaci.

Prohlížeč v Kindlu samozřejmě zobrazuje vše tak má, pouze nejdou flešové aplikace,přehrávače, stahování souborů. Ve stránkách se pohybujete pomocí kurzorového tlačítka po odkazech.Zjednodušeně řečeno je to pouze na čtení.
mikiviki
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mikiviki » pon črc 04, 2011 10:17 pm

Potřeboval bych poradit dobrou web adresu na počasí v Chorvatsku s malou datovou zátěží a jednoduchostí stránek. Kindle 3G není zrovna dobrý pro čtení plnohodnotných stránek :-) Chystám se tam od pátku a rád bych byl aktuálně informován. děkuji za případné odkazy ;)
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » úte črc 05, 2011 8:19 am

Na Kindle se 3G se mi zatim nejvic osvedcil Windfinder. Je docela spolehlivy a ty sloupecky se v Kindle docela slusne ukazuji.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte črc 05, 2011 10:21 am

michale pro chorvatsko nejlepe dhmz. jiste znas.aktualizovano 2x za den.sedi to presne.
prave to tady pouzivam......
dej si to do zalozek a nema problema......
martinp
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Příspěvekod martinp » úte črc 05, 2011 8:38 pm

Koukni se na adresu http://ty.qe.cz/ dělal jsem ji kvůli mému kindlu. Jen je dobré vytisknout si předpovědní mapky jako vzor. Na té šedé obrazovce se občas špatně rozlišují kontury pobřeží
Málem bych zapomněl, vyzobává to web "Meteorological and hydrological institute of Croatia" :)
halladin
vytrvalý návštěvník
Reputace: 2

Příspěvekod halladin » stř črc 06, 2011 2:41 pm

Libore,

osvědčuje se mi soubor .doc otevřít ve Wordu, uložit jako .rtf a potom nema problema.
Myslím v Calibri.
mikiviki
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mikiviki » stř črc 06, 2011 7:59 pm

super, moc díky ;)
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát lis 11, 2011 9:06 pm

TashonkaWitko píše:Richard - krvavy brak .. stupidni sci-fi, stale se opakuji zapletka bez jedine znamky invence ...a presto .. jedno z nejzabavnejsich cteni na nasem trhu :lol: Jsem rad, ze nejsem sam, alespon zde ... kdyz mi autora pred mnoha lety doporucoval dobry kamarad, zacal jsem Vladce Strachu cist pouze z jiste povinnosti abych ho nenastval ... pote co jsem prvni knihu docetl ve 4 rano (zacal jsem vecer po zpravach) na jeden jediny zatah, pochopil jsem co znamena veta ... Kulhanek je Buh :mad:

Jedine co me na Kulhankovi opravdu stve, je ze pise malo, a hlavne ze neustale otali s dilem c.3 v Ceste Krve ... protoze to co se stalo ve druhem dilu hlavnimu hrdinovi a co Jonasovi, to si proste nekdo skarede odsere ... a ja, jako ctenar, bych moc rad byl pritom .. bohuzel, 3 dil dopsany ne samotnym autorem, ale nadsenym ctenarem nebyl tim na co jsem se tesil ... tesim se autorovu verzi

Nemůžu si odpustit jedno OT.

už vím co jsi myslel tím Kulhanek je Buh

TashonkaWitko píše:... bohuzel snad prestal psat a dokonce nedal svoleni se znovuvydanim starsich titulu -

Nepřestal psát. Na trhu je jeho nejnovější knížka "Vyhlídka na věčnost" a právě 23.11.2011 (středa) od 16 hodin v paláci knih Luxor na Václavském náměstí bude jeho autogramiáda.
Anotace knihy:

Žijí mezi námi - známe je z televize, z rozhlasu i z novin - mluvčí. Ovšem pouze jeden z nich je pan Mluvčí, ale na toho v hromadných sdělovacích prostředcích nenarazíme. Pan Mluvčí totiž příliš nemluví, pan Mluvčí pouze vyřizuje vzkazy, a když s tím začne, slunce skryje tvář a pohřební služby přecházejí na dvojsměnný provoz.
Trojsměnný.
Vyhlídka na věčnost - nová kniha autora Nočního klubu.
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod jsekera » stř pro 28, 2011 4:33 pm

ahoj
tuhle zpravu pisu z noveho kindle 3 3G ted mi jede pres EDGE
rychlost tomu odpovida ale celkove nadseni a velika spokojenost
vse vicemene intuitivne pripojeni do site na prvni pokus
sekysh
heavy
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod heavy » stř bře 07, 2012 5:43 pm

Tak jsem pravě odeslal objednávku... :)
A zase si řekl, další hračka do baráku :D
Mám jen dva dotazy.
Chtěl bych to využívat mimo čtení knih i na stahování počasí. Konkretně Italie, Malta a tady jsem asi narazil!
viz...
http://www.ecti.cz/omezeny-3g-internet- ... ch-zemich/
takže můj dotaz zní... , když tam nefunguje 3G, připojím se alspoň EDGE nebo GPRS?
a další.., jde nějak docílit aby mi Kindle stahoval data GRIB?
Dík za odpovědi
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř bře 07, 2012 6:39 pm

Jsem v zhranici.Asi 700mil od Prahy tak ti to pisu na Kindlu.... ;)
a. pripojis se vsude kde je signal gsm.samozrejme gsm je nejpomalejsi.na pocasi to staci.
b. nemam vyzkouseno protoze jednodussi a rychlejsi je otevrit zobrazit potrebne info primo v prohlizeci.pozor kindle neumi multitasking.
Jedinna moznost jak to tam dostat snad bude pres ucet amazon.jako kazdy jiny soubor.ale plati se to. 1MB cca 1$
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » stř bře 07, 2012 7:46 pm

tam kde jsem byl .... pokud nefunguje 3G, funguje jine, pomalejsi spojeni , GPRS atd ..

GRIB jsem pres KIndle nikdy neziskal .. ani nezkousel ... asi by to potrebovalo aplikaci, ktera by GRIB umela pouzit ... ja ji nenasel . a ani nakonec nehledal .... jen doplneni .. spojeni pres Kindle 3G - GSM (zadarmo) opravdu funguje .. fungovalo dokonce i tam, kde by to jeden necekal .. napr. marina Mohamedia v Maroku minuly rok .. precetl jsem si (po asi po pul hodine cekani a nacitani) zpravy z Idnes.cz .... stejne bych se dostal i na nejake pocasi, ale preci jen, GRIB (pres satelit) a aplikaci v notebooku byl nakonec lepsi ... ale ....

dnes Kindle povazuji za jeden z nejlepsich nakupu, co jsem kdy udelal .. a to vubec ne pro moznost pripojeni k Internetu zdarma .. to vlastne v praxi nepouzivam, pokud ano, pak jen jako test nebo pokus ... ale predevsim proto, ze jsem po mnoha letech zacal zase znovu opravdu cist ... Kindle s sebou taham uplne vsude ... nacpal jsem do nej asi 200 knizek (trosku ponechavam stranou jak a kde jsem je vzal .. presneji ... MUSEL vzit) ... ale kamkoliv dnes jedu, mam s sebou Kindle a ctu a ctu a ctu ... pripadam si jako za mladych let, kdy jsem opravdu cetl kazdou volnou chvilku ....

TW

PS .. moc se tesim, az mistni-cesti vydavatele dojdou rozumu a nabidnou jednoduchou cestu, jak korektne ziskat Ceske knihy, o ktere mam zajem .. proste az si budu moci pozadovanou knizku koupit .. a nebudu ji muset vselijak "shanet"... zatim to moc neslo .. zkracene receno .. musim krast, i kdyz nechci ... radsi bych kupoval .. ale kdyz to nejde .. umim i krast .. :?
heavy
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod heavy » stř bře 07, 2012 8:29 pm

Tak vzhledem k tomu, že Maroko není na tom seznamu budu doufat, že to bude fungovat také i v Italii.

Jako první nacpu do Kindle Ransomovky :) a vůbec mi nebude vadit, že tam překřtili stěžeň na stožár :D :D
Máte někdo praktickou zkušenost jak převádět PDF do formatu pro Kindle? Jak to rozpoznává matematické vzorce?
Třeba například od Sajriho Základy astronavigace??
Dost s tím teď bojuju ;) :cry:
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř bře 07, 2012 8:57 pm

V Italii funguje Kindle bez problemu.
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » stř bře 07, 2012 9:02 pm

PDF převádím pomocí programu ABBY Fine Reader 10. Skrze něj převádím pdf do formátu doc a tento následně posílám na Amazon (free) a za chvíli se objeví v Kindlu. Tímto programem i skenuji knihy (většinou odborné), které nejdou "nakoupit" na webu. Se vzorci je problém.
heavy
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod heavy » stř bře 07, 2012 9:12 pm

Ten postup...pamatuju že je to pár... teda hodně let co jsem tímhle programem převáděl text.. a tam šlo vybrat oblast, která se uložila jako obrázek. Umí to současná verze? Nebo to probíhá úplně automaticky? Co šlo udělat manuálně v W98 už v 7čkách už neuděláš... prý pokrok :?
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř bře 07, 2012 9:26 pm

A proc chces prevadet pdf kdyz je to podporovany format?
Nahrajes a zobrazis soubor primo.
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » čtv bře 08, 2012 9:30 am

Nu ... on sice Kindle umí pdf, ale číst na Kindlu pdf je jako koukat z jednoho metru na Rembrandtovu Noční hlídku skrze papírovou trubku (pro představu třeba tu, na které je namotán záchodový papír). Jde to, ale ...
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv bře 08, 2012 11:11 am

Ja vim.
Zalezi taky co se cte a jak to vypada.Nektere veci jsou v pohode. vypada to stejne.....
To si musi kazdy zkusit sam...
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » čtv bře 08, 2012 1:37 pm

Moje informace o funkčnosti v Itálii se vztahuje na květen-červen 2011. Jestli v tom nastaly nějaké změny, nevím. Asi by to chtělo dotaz k Amazonu.

Zpět na