t0m píše:George9: s wefaxem i world receiverem bychom měli vypadnout jinam, tady jsme off topic.
Pravdu díš tOme,
Doporučuji nahlédnout do sekce :
HAM radio na lodi.
U je tam relativně dost informací.

Ahoj, alffa
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
t0m píše:George9: s wefaxem i world receiverem bychom měli vypadnout jinam, tady jsme off topic.
Beda píše:Pokud nekde vysilaji pocasi pravidelne, to sem dejte. Asi na to nebude spolehnuti na 100% ze prijmu tu oblast co potrebuju.
george9 píše:Ahoj,
ten weatherfax vypadá zajímavě, ale zprávy jsou z Hamburku, dosah 300 Nm. Zatím jsem se však nedočetl o tom, na kterou oblast krom Baltu dávají předpovědi. Máte s tím někdo zkušenosti?
Druhý dotaz - máte někdo zkušenost s příjmem klasickým scan rádiem? Myslím tím, zda musím celou noc sedět u NB a hledat, nebo jestli stačí +/- v nějakou dobu, zda se to opakuje víckrát denně atd. Zajímají mě praktické zkušenosti. Dík moc.
Beda píše:richardm píše:Bedovi posílám hlavičky nových navtex zpráv došlých z 30 na 31.12. pomocí krabičky WIB2D s vestavěnou feritovou anténou, se zapojeným dat USB kabelem o délce cca 150cm.
ZCZC JA13
301400 UTC DEC
ZCZC LA70
300600 UTC DES 08
ZCZC LA73
301501 UTC DES 08
ZCZC QA26
301040 UTC DEC
ZCZC RA73
300250 UTC DEC 08
ZCZC RA74
300250 UTC DEC 08
ZCZC RA78
300250 UTC DEC 08
ZCZC ID60
310240 UTC DEC
ZCZC JE51
301630 UTC DEC
ZCZC QE63
301840 UTC DEC
ZCZC SE05
301900 NAV_E_-HAMBURG (NCC)
Ve skutečnosti zpáv došlo více, ale data vydání zprávy jsou starší než 30-31.12. jak jsi navrhnul že si je porovnáme... jedná se asi o přeposílání původních zpráv znovu neboť jsou ještě pořád aktuální. Aspoň já si to tak vysvětluju. Za poslední 2 dny (po které WIB2D zprávy uchovává, pak je automaticky maže) došlo na 518KHz celkem 64 zpráv, včetně těch opakovaných... Aspoň uvedu kody vysílačů těch opakovaných zpráv: J (Karslkoga,Sweden), Q (split), L (Rogaland, Norsko), jinými slovy i poslední noc od nich chodily ty opakovačky.
Ja si to neulozil...Jen jsem si na papir psal co to cetlo
I Izmir
L Limnos asi 10 zprav
O ???
P Netherland
Q Split
W Toulon.
Mam tam nejakou sabotaz, amatersky SW MixW me to cetl dobre a SW NAVTEX to cist nechtel....Ten to uklada sam. Tak to budu muset rozchodit. Zkusim to jeste v noci zapnout.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host