Rozmluvte mi ji prosím a nebo poraďte

Tipy a návody k výběru lodě. Zkušenosti druhých s výběrem lodě.

Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike

Romik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Romik » pát čer 24, 2011 2:44 pm

Celolaminátová skořepina, vyztužená příčně a podélně překližkovými
žebry a výztuhami ze dřeva.
Délka 7m, šířka 2,25m,oplachtění vysokostěžňové a šalupové, pomocný
motor, jednolistové patní kormidlo ovládané pákou, plocha oplachtění 19,5m2,
výtlak 1,45t.Vozík je na SPZ.

...toť vše co mi napsali pro upřesnění, poslali další foto, ale to se ani nepokouším sem vložit, jedná se převážně o foto interieru který je zachovalý, až tak, že nás to pudí se na loď jet podívat.
Další info jsem vykoukala z SPSPraha registrace plavidel, dle čísla lodě, rok stavby 1994, amatérská stavba, Velké Žernoseky,nosnost 0,64t (není málo na 7m?), počet osob 8, nejv.ponor 1,25m, nejmenš.ponor 1,15m, zákl.oplacht.20m, není uvedena výška pevného bodu, u plachetnice by to asi mělo být uvedeno, nebo ne? O stavu plachet se také nikdo v doplnění inzerátu nezmínil, zeptám se večer, zavolám na kontaktní telefon, uvidím, zda budou ochotní se se mnou bavit... na žádné z fotek není nastrojená ani stěžeň ani ráhno nic není vidět, tedy na jedné fotce je možná vidět ráhno hl. plachty, nevím. no...
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » pát čer 24, 2011 7:18 pm

Pokud je ta loď v pořádku, není nějak víc poškozená a je udržovaná, tak cena je dobrá vzhledem k tomu, že je k tomu i vlek s SPZ. Ale každopádně to chce se nejdříve podívat na vlastní oči a pak se rozhodovat. Prolézt celou loď, nakouknout všude kam to jde, jestli tam nejsou mapy od vody, plíseň, atd. Nějaké výraznější praskliny na lodi a podobně.

Nosnost lodi je v pořádku, já mám u 6,7m 0,58t Ohledně vleku, je dobré si zjistit, jak je to váhově na kolik je otypovaný vlek a kolik loď skutečně váží, aby nebyl vlek přetíženej, kor když s tím chcete do zahraničí.
Romik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Romik » sob čer 25, 2011 6:05 pm

Díky moc za odpovědi, cenné rady a vaše názory. Vážím si jich a moc mi pomohly v rozhodování. Tak, jak já jsem byla původně po shlédnutí fotek co mi poslali natěšená, dnes jsem se v klidu na ně podívala znovu a hledala stopy vody a tak, a na jedné fotce jsem našla http://imageshack.us/photo/my-images/846/p5300054.jpg/ když jsem to vyzvětšovala, že tam určitě voda byla. Možná tam někdy jen nateklo, napršelo, možná do lodě prosakuje, těžko říct bez toho, aby se člověk tam rozjel. Možná jsem se fakt unáhlila, můj muž mě přemlouvá taky do novější lodě, prý raději počkat a koupit, tak jako někteří z vás, loď na podzim nebo v zimě. Asi z Polska. Dívali jsme se s mužem na video od Libora, z Hr. jak si užívali dovolenou s Corveette 650 a můj muž se skoro zamiloval, dnes o ničem jiném nemluví, asi ho v pondělí do Církvic nedostanu. Další věc je naše věčná polemika jesti kýl, nebo ploutev, muž samozřejmě preferuje ploutev, hlavně kvůli ponoru, já kýlovou oď kvůli nepřevratitelnosti. Uvidíme jak se rozhodneme, ještě na to máme zítřek, jet tam původně s kamarádem chtěli v pondělí. Taky budeme muset radikálně víc zašetřit na tu novější loď myslím, že nic podobného jako má Libor a někteří tady, za tak málo nekoupím, snad za dvojnásobek. Budu tu dále pročítat a brouzdat a snad něco vymyslím...alespoň získám lepší přehled.
kanic
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

po nebo roz

Příspěvekod kanic » sob čer 25, 2011 6:43 pm

Na té foto jsem zatékaní nenašel. Není to žádná krasavice,ale vypadá v pohodě. Otázka je, jaké jsou plachty. Asi ji neměl žádný blb, když je otypovaná pro 8 os. k.
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » sob čer 25, 2011 7:19 pm

Kýl, nebo ploutev, každý raději něco jiného. Já mám Jaguara 22 stejná je i Catalina 22 a mám těžkou ploutev (300kg) sklápěnou pod loď, ke břehu nemám problém a i když ji spustím, tak dostat vodu na ochozy kolem kajuty je už docela problém.

Zatékání to chce prostě vidět na vlastní oči a pak záleží na místě a když tak kudy, může top být spodem to je horší, nebo vrchem to bývá lepší.

No a stáří lodě, já mám rok výroby 1976 a jsem maximálně spokojený. I když moderní loď je moderní loď, ale mě osobně současná produkce lodí moc nenadchla a do jaguara jsme se zamilovali na první pohled a i přes vyšší cenu (180tis) jsme do ní bez váhání šli.
spuctum
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re

Příspěvekod spuctum » pon čer 27, 2011 9:41 am

Za ty peníze co do toho chceš investovat samozřejmě koupíš loď /nad 7m/ v Německu i v Polsku levněji. otázka je samozřejmě jak na to spěcháš. :o) Například
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » pon čer 27, 2011 1:49 pm

Romik píše:Díky moc za odpovědi, cenné rady a vaše názory. Vážím si jich a moc mi pomohly v rozhodování. Tak, jak já jsem byla původně po shlédnutí fotek co mi poslali natěšená, dnes jsem se v klidu na ně podívala znovu a hledala stopy vody a tak, a na jedné fotce jsem našla http://imageshack.us/photo/my-images/846/p5300054.jpg/ když jsem to vyzvětšovala, že tam určitě voda byla. Možná tam někdy jen nateklo, napršelo, možná do lodě prosakuje, těžko říct bez toho, aby se člověk tam rozjel. Možná jsem se fakt unáhlila, můj muž mě přemlouvá taky do novější lodě, prý raději počkat a koupit, tak jako někteří z vás, loď na podzim nebo v zimě. Asi z Polska. Dívali jsme se s mužem na video od Libora, z Hr. jak si užívali dovolenou s Corveette 650 a můj muž se skoro zamiloval, dnes o ničem jiném nemluví, asi ho v pondělí do Církvic nedostanu. Další věc je naše věčná polemika jesti kýl, nebo ploutev, muž samozřejmě preferuje ploutev, hlavně kvůli ponoru, já kýlovou oď kvůli nepřevratitelnosti. Uvidíme jak se rozhodneme, ještě na to máme zítřek, jet tam původně s kamarádem chtěli v pondělí. Taky budeme muset radikálně víc zašetřit na tu novější loď myslím, že nic podobného jako má Libor a někteří tady, za tak málo nekoupím, snad za dvojnásobek. Budu tu dále pročítat a brouzdat a snad něco vymyslím...alespoň získám lepší přehled.

Tak kupte ploutvokýl a budete uspokojeni oba dva. Neptun 22 je pěkná lodička a dá se sehnat za dobrou cenu. Ta zvedací střecha, která ti dělá při kotvení stojnou výšku v kajutě je taky dobrá vychytávka.

http://www.caputatse.de/boot/neptun_kla ... decker.pdf
Tenhle byl dražší http://www.baharis.cz/lodni-bazar-inzer ... 2&rok=2011, ale nedávno jsem ho viděl stejný typ v české inzerci inzerci kolem 80.000,-Kč
Romik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Romik » úte čer 28, 2011 11:33 am

Zatékání jako takové jsem tam nenašlam, blbě jsem se vyjádřila, ale stopy vody, dole těsně nad kobercem když jsem si fotku zvětšila.....

spuctum: díky, ta loď vypadá fakt hooooodně pohodlně, 8,5m to si nedovedu představit tahat za autem, já tedy "E" nemám ale muž ano. Jinak na moře je to určitě lepší jak 7m, o tom žádná. Píšou že loď je v pořádku, jen motor je kaput, přesto super cena, schválně se podívám, zakolik půjde do světa? Pro dva hodně pohodlné. Budu číhat a necháme to asi na podzim, to se bude ještě líp kupovat. Prostě budeme hlídat a koukat. Taky mi psal kamarád dobrý postřeh, že je lepší mít loď, kterou budeme schopni spustit na vodu sami, bez jeřábu (tedy lehkou, se zatahovací ploutví, přijedeš, spustíš do vody jako nafukováky s pevným kýlem). Přiznám se, že jsem zde ještě nehledala, kolik stojí spuštění lodě u moře jeřábem, nebo jestli tam taky mají vrátky a lze spustit kýlovku vrátkem? Dívala jsem se, že třeba na Vranově mají psané, že spustí vrátkem loď do 3tun, to ale asi nesmí mít velký ponor, protože vím, že loď s kýlem cca 8,25 m dlouhou vážící 2100kg spouštěli výtahem, tedy asi kvůli ponoru a to ještě museli hlídat výšku hladiny přehrady, aby to tak nějak vyšlo a loď odplavala. Tak myslím, že kýlovka by se asi musela dát na vodu u moře jeřábem taky a to se zbytečně prodraží.

bobes: ten Neptun 22 jsem taky našla, ale přiznám se, že ta zvedací střecha nás spíše odradila než nadchnula. Dovedu si představit zatékání a tak. Tedy tu jsme zavrhnuli, právě kvůli té střeše, jinak taky dobrá cena a loď vypadala celkem pěkně. Možná té střeše křívdím a je to vyřešeno tak, že tam zatékat nemůže, je to jen ze stanového plátna, určitě impregnováného, ale i tak to má omezenou životnost... hlavně u starší lodě, aspoň si to myslím.

Díky vám moc za podněty :-)
viktormoto
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod viktormoto » ned črc 10, 2011 12:24 pm

No videl jsem i v Chorvatsku takove lode, pekne restaurovane, vetšinou remorkéry. Je to romantika a lod ma pak dusi :) . typl bych ji na 45000 Kč, ještě záleží na detailech a strojním vybavení, ale to není vidět. Je to ale pak životní cesta a změní to celý životní pouť. Chce to peníze i potom, nebo spoustu času :? . Dělá se to s láskou...
Romik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Romik » pon črc 11, 2011 11:58 am

viktormoto - kterou myslíš za 45 tis.? Tu co jsme chtěli kupovat na českém Aukru, nebo za tu, co poslal odkaz na eBay spuctum (nakonec vydražena s nefunkčním motorem za krásnou cenu 3000EUR)?
viktormoto
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod viktormoto » pon črc 11, 2011 6:57 pm

No myslel jsem tu ceskou, ale urcite se najdoui jine za zajimave ceny na eBayi, byt trochu mensi
http://cgi.ebay.de/Motorboot-Adler-34-K ... 19c6d84237
http://cgi.ebay.de/Motorboot-Kajutboot- ... 2a1236651b
http://cgi.ebay.de/BOOT-KAJUTBOOT-MAHAG ... 27bc475b65
Jednou tam byla 10 metrova mahagonka s palubou a moc se mi libila. Mela trochu design obrovske Rivy s nastavbou...
Pro mne ale asi nedostupne, ti bych uz musel byt v penzi a mit nejakou vetsi hotovost.
Jeste si pamatuji, ze v Brne v Zabovreskach u Billy byla dlouha lod s palubou se zajimavym designem(kridla jako raketa) odhadem mela 15-20metru
Musime byt spokojeni s tim, co mame a kdo je fanda a muze, tak mu to jen preji:)
Romik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Romik » pon črc 11, 2011 11:10 pm

V Brně Žabovřeskácj jsme bydleli, tu loď si pamatuju dobře, stála v zahradě vidět byla z nadjezdů byla to myslím ocelovka ale nevím jeslti motorová nebo plachetnice.... ale stála tam mnoho let beze změny, odkrytá, jako by odložená. Možná je tam doteď...
mirus
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod mirus » úte črc 12, 2011 7:50 am

Jojo,jestli je to ta stejná co myslíte ,tak to nevín,ale nějaká motorovka uložená v zeleni tam stojí.
spuctum
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re:

Příspěvekod spuctum » úte črc 12, 2011 10:12 am

3000 Eček i s motorem kaput je to dle mého dobrá cena. Z sledování online nabídek lodí v EU je na tom Německo asi nejlépe ./co se týče ceny i vzdálenosti./ U Poláku se musí hodně sledovat jinak mají ceny srovnatelné s Němci.
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » úte črc 12, 2011 9:02 pm

Romik píše:Zatékání jako takové jsem tam nenašlam, blbě jsem se vyjádřila, ale stopy vody, dole těsně nad kobercem když jsem si fotku zvětšila.....

spuctum: díky, ta loď vypadá fakt hooooodně pohodlně, 8,5m to si nedovedu představit tahat za autem, já tedy "E" nemám ale muž ano. Jinak na moře je to určitě lepší jak 7m, o tom žádná. Píšou že loď je v pořádku, jen motor je kaput, přesto super cena, schválně se podívám, zakolik půjde do světa? Pro dva hodně pohodlné. Budu číhat a necháme to asi na podzim, to se bude ještě líp kupovat. Prostě budeme hlídat a koukat. Taky mi psal kamarád dobrý postřeh, že je lepší mít loď, kterou budeme schopni spustit na vodu sami, bez jeřábu (tedy lehkou, se zatahovací ploutví, přijedeš, spustíš do vody jako nafukováky s pevným kýlem). Přiznám se, že jsem zde ještě nehledala, kolik stojí spuštění lodě u moře jeřábem, nebo jestli tam taky mají vrátky a lze spustit kýlovku vrátkem? Dívala jsem se, že třeba na Vranově mají psané, že spustí vrátkem loď do 3tun, to ale asi nesmí mít velký ponor, protože vím, že loď s kýlem cca 8,25 m dlouhou vážící 2100kg spouštěli výtahem, tedy asi kvůli ponoru a to ještě museli hlídat výšku hladiny přehrady, aby to tak nějak vyšlo a loď odplavala. Tak myslím, že kýlovka by se asi musela dát na vodu u moře jeřábem taky a to se zbytečně prodraží.

bobes: ten Neptun 22 jsem taky našla, ale přiznám se, že ta zvedací střecha nás spíše odradila než nadchnula. Dovedu si představit zatékání a tak. Tedy tu jsme zavrhnuli, právě kvůli té střeše, jinak taky dobrá cena a loď vypadala celkem pěkně. Možná té střeše křívdím a je to vyřešeno tak, že tam zatékat nemůže, je to jen ze stanového plátna, určitě impregnováného, ale i tak to má omezenou životnost... hlavně u starší lodě, aspoň si to myslím.

Díky vám moc za podněty :-)

Neptun 22 se dělá i bez té zvedací střechy. U nás v maríně je taky jeden. Můžu ti ho vyfotit. Prostě slovy klasika Neptun 22 " podle vkusu každého soudruha"
Romik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Romik » stř črc 20, 2011 1:25 pm

bobes
díky za nabídku nafocení Neptuna22 ale nefoť ji. Nedalo nám to a na tu loď se jeli podívat a koupíme ji, vyřizujeme nějaké formality, které by vydaly na knihu, tak jak bude loď na Vranovské napíšu nějaké představení...
zatím "ťuk tuk na dřevo" ať to všechno dobře dopadne, cesta je dlouhá od Ústí nad Labem na Vranovskou tak snad to vozejk, loď a moje nejdražší polovička přežijí....

Díky moc vám všem, super fórum to je tady.....
JoeDoe
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JoeDoe » stř črc 20, 2011 2:07 pm

Moc gratuluju z jihu Čech a držím palce při vyřizování formalit. Taky pořizujeme a docela se toho martýria obávám. Taky dám nějaký report :-)
Romik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Romik » stř črc 20, 2011 4:22 pm

JoeDoe
Taky držím palce i tobě :good:
Četla jsem, že jsi od ČB? Bydlíš tedy blízko místa s nejhustějším výskytem plachetnic u nás :-) My tam v okolí byli s mužem koukat před pár lety na plachetnice, na jednu Dehler Delantu v nějakém autoservisu, potom v Hluboké u staršího pána (Starý???), který vozil lodě ze Švýcarska, Pamatuji že tam někomu repasoval 9m plachetnici a ta by se mně tedy líbila, no ale manžel mi ji nechtěl koupit :?
... jinak tam měl takové okolo 6-7m, ale zdály se nám hodně vybydlené a levné tedy taky nebyly.....domů jsme jeli a ještě se cestou koukali a jednu loď na Slapech, ale nevybrali jsme žádnou.
JoeDoe
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JoeDoe » pát črc 22, 2011 8:57 am

Jj, já jsem Budějckej :-) Co se týče lodí tady, jednoznačně je dobrý poznat lidi, který se kolem nich motaj - zatím máme jenom skvělý zkušenosti. My jsme se včera dohodli s majitelem krásnýho Cometa 700 v originálním stavu - takřka netknutýho, nádherně lesklej gelcoat na palubě, novej antifouling, generálka plachet, nový lana, původní netknutej interiér...Až bude loď sedět na vodě, hodím sem nějaký fotky :-)
JoeDoe
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JoeDoe » pát črc 29, 2011 1:21 pm

tak jsme jí posadili na vodu...pár fotek tady ve fotogalerii: fotogalerie
Romik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Romik » pát črc 29, 2011 10:55 pm

Fakt krásná loď :good: