Zdravím všechny,
rozhodla jsem se splnit si svůj dětský sen a hledám někoho, kdo by měl chuť naučit základy jachtingu. Pravděpodobně bychom byli dvě a jsme z Příbrami, takže někde v okolí, případně může být i Lipno.
Výuka
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- Corwin
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
Zdravím.
Mám podobný problém. Plachtěním jsem nepolíbený (jen teorie a trochu RC modely
). V zimě si chci udělat průkaz vůdce plavidla, ale už na podzim si rád půjčil něco bez nutnosti "řidičáku". Nevíte, jestli je nějaká půjčovna, kde člověka i zaškolí? Našel jsem kurzy jachtingu v Praze Podolí (Cere?), ale to bych musel absolvovat čtyři kurzy, navíc mi to letos vůbec nevychází termínově....
Bohužel žádného osobně známého jachtaře nemám
Případně kdyby se někdo našel na nalejvárnu a praktické ukázky a možnost vyzkoušet si... Bylo by fajn...
Díky.
Mám podobný problém. Plachtěním jsem nepolíbený (jen teorie a trochu RC modely

Díky.
- JardaF
- zkušený harcovník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Martin Hacmac na Orlíku nabízel když tak i kapitána, pokud si dobře vzpomínám - rozhodně se lze s Martinem domluvit. když tak zkus www.hacjacht.cz Jen aktuálně nevím, jestli tam má něco bezpapírového...
Zkuste to u Radka Eliase, ma tam lode bez prukazu (Stiry)
http://www.sporteli.cz/lode/bez-prukazu/
http://www.sporteli.cz/lode/bez-prukazu/
- Corwin
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
Díky za tip. Ten štír ve spor-eli vypadá zajímavě. Samozřejmě než si platit kurz, tak by bylo ideální sehnat někoho, kdo by mne zaškolil... Nenašel by se někdo?
Třeba i na mnou půjčném štíru
Další dotaz: jak dlouhé a náročné by bylo zaškolení aby se dalo na takové plachetnici plout samostatně? Jasně že opatrně - snad jsem už celkem rozumnej a vyblbnutej
EDIT: překlep

Další dotaz: jak dlouhé a náročné by bylo zaškolení aby se dalo na takové plachetnici plout samostatně? Jasně že opatrně - snad jsem už celkem rozumnej a vyblbnutej

EDIT: překlep