Namorovo řešení je perfektně zpracované a vzhledné, ale má jednu vadu, mimo provoz někde zabírá místo.
Já tedy v Česku nejezdím a v Chorvatsku těch komárů tolik není, takže lodní zkušenosti nemám, ale v karavanu s (oproti lodi) obrovskými okny, jsem to před mnoha lety vyřešil na míru střiženou gázou nebo gáze podobnou záclonovinou (už nevím), do jejíhož obvodu manželka všila nebo spíš do okrajů vpletla tzv. kloboukovou gumu. No a protože osazení oken v rozích vytvářelo cca 1mm škvírku, stačilo zevnitř přetáhnout, zaháknout a bylo. Nebyl to žádný estetický zázrak a u stropního okna docházelo i k menšímu průvěsu, ale bylo to za hubičku, dokonale funkční a složitelné do "náprstku".
Wlady
PS pro Namora: Mám pro tebe dobrou zprávu. Podle nějakého, tuším amerického, výzkumu jsou takhle postiženi nadměrně sexuálně aktivní jedinci. Tak nevím, mě ty potvory taky strašně žerou
Zkus se před plánovaným pobytem venku cca týden dopovat Bvitaminy, trochu to pomáhá...
PS pro později narozené: Klobouková guma je cca 1mm silná, opletená guma kruhového průřezu, barvy bílé, hnědé či černé. Dalo se to v metráži koupit v galanterii a i když dam i jejich kloubouků vyznamně ubylo, snad to ještě prodávají.