Boj proti komárům na lodi

Krátkodobé i dlouhodobé pobyty na lodi / hausbótu z různých úhlů pohledu.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Namor
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Boj proti komárům na lodi

Příspěvekod Namor » čtv zář 15, 2011 12:42 pm

Ahoj.Jak máte vyřešené ,aby vám do lodi večer nevletěli komáři a nekazili odpočinek?Já nad tím koumal a skoušel různá opatření několik let a před dvěma roky se naštval a udělal na hlavní vstup jakoby dveře ale jen rám a síťky.Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Já totiž nesnáším komáry a oni mě úplně žerou. :gun:
JoeDoe
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JoeDoe » čtv zář 15, 2011 1:03 pm

Ahoj, na Lipně celkem zdatně funguje TOHLE

Když mám pocit, že odpařovátko vyčichlo, stříknu na něj trochu repelentu a šlape to dál. :whist:

Je nutno říct, že výskyt komárů na Lipně není letos nikterak extrémní.
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » čtv zář 15, 2011 1:04 pm

Už se tu o tom píše: modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3223 jsem tam popisoval jak to mám udělané - podobně jako ty. Na příští sezonu ještě budu dělat síťky na luknu do přídě a nad kuchyň. A v lodi můžu svítit jak chci a komáři ani jiní bzuci nemají šanci.
Namor
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Namor » čtv zář 15, 2011 1:23 pm

Na lukny jsem delal taky sítky podobne jako na hlavní vstup.Rámek a sítku.V přední lukne je natěsno vpasovaná do lukny a ještě tam je takové zastínění proti světlu na druky.To vlákno jsem nějak prošvihl.Přijměte mou omluvu. :sorry: Namor
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » čtv zář 15, 2011 10:16 pm

Namorovo řešení je perfektně zpracované a vzhledné, ale má jednu vadu, mimo provoz někde zabírá místo.

Já tedy v Česku nejezdím a v Chorvatsku těch komárů tolik není, takže lodní zkušenosti nemám, ale v karavanu s (oproti lodi) obrovskými okny, jsem to před mnoha lety vyřešil na míru střiženou gázou nebo gáze podobnou záclonovinou (už nevím), do jejíhož obvodu manželka všila nebo spíš do okrajů vpletla tzv. kloboukovou gumu. No a protože osazení oken v rozích vytvářelo cca 1mm škvírku, stačilo zevnitř přetáhnout, zaháknout a bylo. Nebyl to žádný estetický zázrak a u stropního okna docházelo i k menšímu průvěsu, ale bylo to za hubičku, dokonale funkční a složitelné do "náprstku".

Wlady

PS pro Namora: Mám pro tebe dobrou zprávu. Podle nějakého, tuším amerického, výzkumu jsou takhle postiženi nadměrně sexuálně aktivní jedinci. Tak nevím, mě ty potvory taky strašně žerou :mad:
Zkus se před plánovaným pobytem venku cca týden dopovat Bvitaminy, trochu to pomáhá...

PS pro později narozené: Klobouková guma je cca 1mm silná, opletená guma kruhového průřezu, barvy bílé, hnědé či černé. Dalo se to v metráži koupit v galanterii a i když dam i jejich kloubouků vyznamně ubylo, snad to ještě prodávají.

Zpět na