Ženy na moři/jachtě

Krátkodobé i dlouhodobé pobyty na lodi / hausbótu z různých úhlů pohledu.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

chudu
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod chudu » ned lis 29, 2009 1:15 pm

Zajímavá diskuze,
musím taky přidat svůj názor. S manželkou jsme sehraná partička a neperem se o volant a ani o vysavač, sekašku, pračku atd. Každý dělá co je nutno a neřeší jestli je to chlapská , nebo ženská práce. V přírodě je to taky tak, né jenom samec, je vůdce smečky (stáda). Pokud s tím má někdo problém,tak je to jeho věc a měl by něco změnit, (aspoň psichiatra ;) ).Nemusím být filozof, abych věděl, že to tak funguje.
Tak to je moje životní zkušenost. Dušan
Macek0585
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Macek0585 » ned lis 29, 2009 5:21 pm

Já mám taky zkušenost jen nejlepší, minimálně s rodinkou. My se s klukem staráme o loď a manželka převážně o malou dceru. Když potřebujeme někde něco podržet, uvázat nebo potáhnout není problém... Jenom chlapská posádka je fajn, i když teda zejména proto,
že nemám stres z přítomnosti svého miminka na palubě, protože v tom případě je s mamkou někde daleko.
No a čistě ženská posádka na lodi??? Sen každého zdravého chlapa, neni liž pravda ?? :) :) :) :) :)
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » ned lis 29, 2009 6:35 pm

Asi pred 1/4 hodinou jsem nasel na jedne BBS-ce

LUC DE CLAPIERS DE VAUVENARGUES
Manzelstvi s dobrou zenou je jako pristav v bouri,
manzelstvi se spatnou zenou je jako boure v pristavu.
karelrs
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod karelrs » ned lis 29, 2009 7:03 pm

hozené téma se ukazalo, jako dobře volené k vylepšení ega Dvojky. Vypadá to že skoro všichni sklouzávají k servilitě. V tom případě ač jsem spíš kverulant, musím uznat, že obdivuji děvčata co jezdí okruhové závody a musím, ač velmi nerad, smířit se s tím, že by mne spráskali, jak malého kluka. Obrazně řečeno. Není mnoho takových disciplín, ale na vodě je to tak. Takže pro ty co to umí, palec nahoru
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » ned lis 29, 2009 9:26 pm

Leč ovšem jest třeba důsledně rozlišovati dámy co soutěží mezi sebou, a těmi, co se nám hrnou do lodí za účelem dokazování si, a nám, svých schopností a předností.
Mám vedle domu MŠ a matinky se pod okny otáčí a vzápětí parkujou. No, eště že nemaj lodě.

Vždycky jsem měl a mám dámu na lodi, a došel k závěru, že nejlepší funkce je neplatící společnice. Občas něco udělá, ale když je fofr není včas namalovaná, patřičně oblečená nebo nemá dotelefonováno, případně je vázací pachole moc nízko, vysoko či daleko. Taky často lítá něco kolem, čemu musí nutně věnovat pozornost, místo aby koukala po bójích v plavební úžině, když už mě konečně od kolečka vypíchá a chce loď vést. Beru to s humorem, ale bývá to náročné. Dát si 20 určitě nejde.
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » ned lis 29, 2009 9:46 pm

Zeny v posadce mivam vice nez casto. Jsou temer v kazdem kurzu a temer na kazde preplavbe. Jedna-dve. Mezi muzi a zeny vidim zasadni rozdil. Z meho pohledu muz neni tak pekny jako zena, neumi vytvaret takove to prijemne domacke prostredi (az na vyjimky). Oproti tomu muz vetsinou s prehledem zvlada technicke zalezitosti, protoze muze to jaksi vice bavi.

Shrneme to. Jsem nesmirne rad, kdyz v posadce je zena. Zeny jsou nesmirne precizni, je na ne spoleh a mne jako kapitanovi pomahaji vytvaret prijemne prostredi v posadce. Je prirozene, ze ciste muzska posadka a smisena posadka se zasadne od sebe lisi. Avsak ani jednu z moznosti nevidim jako lepsi. Je to v obou pripadech dobre a mne osobne naprosto vyhovujici.

Takovy nazorny priklad. Mel jsem ted na kurze dve zeny. Obe byly nesmirne sikovne, ale jedna z nich pri motorovych cvicenich delala zazraky. Umela s lodi zatocit tam, kam ani ja bych napoprve nezatocil. Na otazku jak to dela ona rekla: nakreslim si caru a pak po ni jedu. Co na to rict? Je to velmi vymluvne.

Ciste zenskou posadku jsem neridil nikdy. Nevim, co by to se mnou udelalo. Asi by se mi samou krasou zatocila hlava. :)
Mulisak
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mulisak » pon lis 30, 2009 5:55 am

Obrázek
Po třech týdnech na moři řekla "Dej to sem" a bylo to.

Osobně mám pocit, že tam někde uvnitř máme zakódovanej únik
a to holky nemaj, ty jsou od přírody nastavený na bezpečí,
jsou ale strašně moc hrdý a tak na to třeba dávat pozor.

P.S. a ke spocení při kotvení si zatím dycky vystačím sám :oops:
Naposledy upravil(a) Mulisak dne ned lis 28, 2010 2:11 pm, celkem upraveno 1 x.
karelrs
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod karelrs » pon lis 30, 2009 8:01 am

velmi dobře to vyjádřil David, to můžu podepsat. Ale viděl jsem na tomto J.I serii fotek ze závodů FB na Ostudě a tam dívčí posádky jezdily s chlapama a bylo vidět, že si i samy udržují loď. Nemluvím o vědě ovládání FB množstvím lan a ještě při tom závodit. Ty holky mají můj obdiv ale myslím, že jich je opravdu málo.Asi to naplňuje to ,že "výjimka potvrzuje pravidlo"
hofik
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod hofik » pon lis 30, 2009 9:06 am

:)
Mohu plně potvrdit slova "windwarda" žena nebo ženy na palubě tvoří atmosféru, jezdím s nimi na palubách již 15 let a mám jen dobré zkušenosti. Je pravdou, že spolu začnou občas soupeřit o přízeň povětšinou mužské posádky, ale ani to není naškodu, do vlasů si nikdy nevjeli. Na závodních lodích mám zase jen mužskou posádku a tam je to opravdu vyloženě chlapské prostředí, myslím tím loď a chování, protože tam není čas se kontrolovat a šlechtit. Znám mnohé ženské posádky a obdivuju je, to jen aby si moje slova nikdo nevyložil špatně. Čím víc námořníků - žen vychováme, tím lépe. Plout se šikovnou kormidelnicí a parťačkou je radost a pohoda.
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » pon lis 30, 2009 9:18 am

Jsou zeny a zeny, stejne tak jako jsou chlapi a chlapi. Nekdo je nepouzitelny pro cokoliv, nekdo zase naopak, na co sahne, to je parada a je uplne jedno, jestli je to zena nebo chlap.
Kdyz budu chtit vypadnout z obkliceni zen (mam doma 3), uklidim se panskou jizdu a je vymalovano ......

Takze na co skatulkovat??? Jde o to byt v pohode a pokud mozno vzdy a vsude.
Komín
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Komín » pon lis 30, 2009 9:35 am

2 Svobodak: Tak to je. Souhlas. Letos jsem měl na lodi dvakrát pouze dámskou posádku, takže jsem jim trochu kazil jejich "slepičárnu". V jedné z nich byla i moje 71letá maminka. Všechny ženský byly super, 14 dní pohodové plavby, nejšťastnější byly, když pořádně foukalo a byly i takové, že rukama tahaly to, co já vinšnou a nedělalo jim to problém.
Nehledej rozdíl v pohlaví, hledej rozdíl v povaze.
milav
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod milav » pon lis 30, 2009 11:14 am

I já si myslím, že ženská posádka je v dnešní době docela normální. Letos jsem viděl několik posádek na Slapech i na Orlíku
Lucifer
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » pon lis 30, 2009 12:47 pm

To Milav, Komín a Svobodák a další před tím s podobným názorem - DĚKUJI! :thankyou:
Jsem ženská za volantem i kormidlem. Nerozlišuji lidi na ženský a chlapy, ale na fajn a řekněme "nekomunikativní". Znám lidi, kteří se chovají hůř než "slepice" a mít je v posádce nebo kdekoliv poblíž může být hrůza. A taky jsem potkala lidi, co aby nemuseli nic dělat, rozšíří kolem sebe gloriolu nemohoucnosti a neschopnosti a mají svatý pokoj a vezou se jak porcelán. Chlapi i ženský...
Mortom
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Mortom » pon lis 30, 2009 1:19 pm

Ahoj Dvojko,

kamarád říká, že jedna žena v posádce kultivuje mravy. Shakespeare říká, že dvě ženy pohromadě dělají studené počasí. Já říkám, že je třeba dělit námořníky na dobré a špatné, pracovité a lemply, šikovné a nešikovné. Kdo jezdí na moře, potkává se se všemi typy a vyskytují se bez ohledu na pohlaví. Obecně mi ale ženy na moři připadají obezřetnější, přičinlivé a vnímavější. Mimochodem - kde jsi byla, když jsem se ženil?
P.S. Tvůj citát z Huga si zapamatuju.
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 97

Příspěvekod Dvojka » pon lis 30, 2009 2:30 pm

To Karelrs: mé ego Ti děkuje 8)
To Mortom: kdy jsi se ženil ;)?
Děkuji všem za jejich názory :good: , získala jsem poučení - když budu zde na fóru číst věty typu: jedna členka posádky něco neudělala/nesplnila/neuměla/udělala blbě, tak to není na ženy jako takové, ale na konkrétního člena posádky. Ulevilo se mi :idea: – někdy to totiž zní velmi zevšeobecněně: no jó, ty ženy, co by vlastně člověk čekal…
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pon lis 30, 2009 11:04 pm

Komín píše: byly i takové, že rukama tahaly to, co já vinšnou a nedělalo jim to problém.
.

jen jestli to nebylo tím, že si nebyly jisté ze které strany lano na vinčnu natočit, by fungovala :whist:

taky jsem byl optimista :hmm:
Komín
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Komín » pon lis 30, 2009 11:41 pm

JJ, asi to tím bylo :lol: . A taky si nebyly jisté odkud vítr vane a tak byly celou dobu bez pláště a jiných hadříků, které by mohly vlát kam vítr

A proto MĚ ten optimismus hned tak neopustí ;)
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » úte pro 01, 2009 3:08 pm

Ach :o , Komíne, touhle částí historky (bez pláštíků a hadříků) ses nepochlubil. A já myslela, že plachtíš s ženskou posádkou z čistě nezištných důvodů … :idea:
Komín
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Komín » úte pro 01, 2009 3:15 pm

Všechny důvody mého konání jsou zištné :P . Jen se mi to někdy umně povede skrýt a někdy se takhle blbě prokecnu. :oops:

A :sorry: za :offtopic:
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 44

Příspěvekod Pavel63 » čtv led 07, 2010 7:41 pm

To Dvojka:

Jsem proti mnohým jen sváteční jachtař (asi 12 - 13 týdnů na moři, pravidelně od r. 2001), ale pár zkušeností:

1) na moře mne dostala spolužačka - kapitánka.

2) za mlada (13 - 24) jsem jezdil závodně na divoké vodě. Jezdily s námi samozřejmě i kajakářky a rozhodně ne špatně. Konec konců Štěpánku Hilgertovou asi nemusím nikomu představovat.

3) na moři jsem vždy byl se smíšenou posádkou (většinou i s manželkou) a přiznám se na rovinu, že vzhledem k tomu, že na moři až tak dalece oblečení neřešíme, není to vůbec špatné. Kupodivu jsem ještě nikdy nenajel do břehu, obdivovat krásu žen od kormidelního kola je přece jen méně nebezpečné, než od volantu na souši ...

4) nevařím, takže péči o kuchyni rád svěřím něžnému pohlaví. Mám tak možnost plně se soustředit na plavbu a loď (tedy pokud zrovna neobdivuji ...) a nemusím si dělat starosti v oblasti, která není mojí doménou.

5) jestli ženy za kormidlem řídí opatrněji než muži a mají méně nehod, podobně jako ženy za volantem na silnici, pak vůbec nejsem proti, aby jich bylo za kormidlem více.

6) možná nejsem typický chlap, když nepiju, takže nemám potřebu jezdit na "pánské jízdy" a obvykle ve smíšeném kolektivu bývá i lepší ovzduší.

7) muži většinou dokáží lépe řešit technické problémy. Ovšem není to pravidlem, moje maminka je více technický typ, než byl můj otec. Jedna moje kolegyně v práci v mnoha technických problémech strčí do kapsy mnohého chlapa.

8) přidám se k jednomu z předchozích - kde jsi byla, když jsem se ženil?

Jsou to pouze moje osobní názory a zkušenosti a nikomu je nevnucuji.
Pavel.
Naposledy upravil(a) Pavel63 dne sob led 23, 2010 8:53 pm, celkem upraveno 1 x.
Jaarek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 14

Příspěvekod Jaarek » čtv led 07, 2010 9:56 pm

Ahoj,

mohu se připojit - zatím jsem vždy "ženský" prvek v posádce uvítal, i za kormidlem.

Jako případné nebezpečí mi připadají spíše "baby" na vedlejších lodích. :D Zrovna loni na dovolené jsem kotvil asi natřikrát, než jsem kamarády na přídi (byli dokonce dva) od kormidla pořváváním přesvědčil, aby konečně spustili tu kotvu (byli zaneprázděni pozorováním :shock: sousední zakotvené lodě, kde dvě krásné "baby" (samozřejmě BEZ) :mad: s velkými ... chytaly poslední večení bronz. Manželky obou kamarádů zrovna dole v salóně připravovaly večeři, takže ..... :good:
MERCHANT
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MERCHANT » úte bře 30, 2010 9:48 pm

Ahoj

Moje zkušenost. Posádka, dva muži, dvě ženy. Jedna moje manželka a druhá moje sestra. Jeden by řekl: "Ideální dovolená". Jenže odjezd z mariny se musel o hodinu odložit. Děvčata si potřebovaly, pomocí fénu, upravit účesy. Na moji námitku, že na moři stejně nikdo nepozná upravený, nebo neupravý účes, nebyl brán zřetel. Na můj poslední trumf: "Fouká, to nebude mít žádný účes dlouhého trvání, mi žena před nosem zamávala velice kvalitním lakem na vlasy, se slovy: "Můj účes to vydrží" :P

Zkrátka jsou situace, na které je i kapitán lodi krátký. Vzdal jsem to a šel jsem se uklidnit (vypustit páru) na molo :gun:

Po vyplutí ze zátoky se ukázalo, že jsem měl pravdu, účes, vlastně účesy to nevydržely. Že by klamavá reklama? :?

Na druhou stranu, musím říci, že děvčata se mnou tahaly lana a nedělalo jim to nějaký problém. To švagr čekatel se za celý týden lana ani nechytil!!!!!!
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » stř bře 31, 2010 12:48 pm

To Pavel 63: bod 3 taky neřeším, jen to nesmí zjistit moje drahá polovička :whist: .
Odpověď na poslední otázku – Kde jste byli vy všichni, když jsem hledala partnera pro (ne)všední dny ;) ?

To Jaarek: já taky koukám na vedlejší lodě, ale až po práci :oops:

To MERCHANT: věř tomu, že existují i ženy, které fén nemají ani doma (například já) a to, jestli někdo tahá, nebo netahá lana – potkala jsem muže i ženy, kteří prostě potřebu této činnosti (i jakékoliv jiné) nemají, ale byli užiteční jinak (např. vhodně vyvažovali ;) ).
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř bře 31, 2010 1:15 pm

Dvojka píše: já taky koukám na vedlejší lodě, ale až po práci :oops:

No, vzhledem k trendu vyvoje pánských postav s věkem nevěřim, že je pro holky na ostatních lodích něco ke koukání :lol: Tedy aspoň většinou :whist:
Namor
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Namor » čtv dub 08, 2010 9:55 am

Ahoj všichni.JardoF vždyť my starší chlapi máme formu.A jak je známo forma může být i kulatá.Vím o čem mluvím mám přes 100 kilo a dobře se vyvažuje při jachtingu.Ženy na lodi nebo v autě mi nikdy nevadily.Většinou si na nic nehrají. Namor :lol:

Zpět na