Příspěvekod Jelena » ned led 11, 2015 8:42 pm
Tož to dám taky jednu storku,
bo mobíci jsou jedna z nejakčnejších vyprávění, teda když se přežijou:-)
Je to jedna z akcí, kterou hrozně rád trénuji,
ale nikoho moc nebaví předstírat, že hozenej fendr nebo nějaká flaška je to pravé ořechové, i přesto jsem se rozhodl,
že to natrénuji s posádkou nejprve na nečisto v průběhu týdne a pak tam šupnu, no a uvidí se.
Píše se rok 2013 Fajn Regatka a máme Salonku 40.
Na konci týdne všichni už jsou teoretičtí profíci a není možné, že kdyby to nastalo, tak že ho tam nechaj.
Letěli jsme pod plnejma plachtama z Visu na Šoltu, asi tak 5 uzlíčků, kryl nás ostrov, takže vlny byly malé,
voda, byla to velikonoční regatka, super teploučká:-)
I tak jsem tam hópnul, jakože nehoda....
No co dodat, teoreticky to je zmáklé, ale najednou nastal chaos,
lidí je dost, ale kdo se bude dívat?
lan je taky dost, ale žádnej připravenej či uvázanej! super je když se hodí lano, které není uvázané....
To nemluvím o tom, že lidi tahaj za sebou lano když plachtěj, nechci ani domyslet co se stane při pár obratech a náhodným startu motoru
naštěstí náš motor nejde nahodit, bo nejsou klíče... (schoval jsem je)
jen jsem viděl, jak udělali první obrat a valí na mě, chyťte se lodi která kolem Vás proletí 5uzlovou rychlostí, není šance...
druhej pokus fendr do vody, halzy ani nepočítám, lítalo to tam jak na kolotoči, fakt jsem měl strach, že se jim něco stane
no a to byl super den, relativně teplíčko a pohodovej větřík, co potom v noci a v bouřce:-(
no asi po dlouhých 5 minutách boje jsem se dostal na loď a přiznal jsem se, že to bylo nahrané,
měl jsem pod oblečením neoprén a hlavně jsem jednomu z posádky řekl záměr,
takže máme vše i natočené, je to mazec no a aspoň jedna hláška z Moba na závěr:
"vytáhněte toho šmejda, nebo ho zabiju vole!"
Ale zachovali klid, kouřili dál svoje cigárka, jen zvýšili frekvenci popotahování, takže pochvala posádce:-)
Zdravím Ostravu a posádku Salonky:-)
Jelena