Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
Re: MD
Janch píše:Pánové, paní Koleníčkové není třeba se ptát po jejím nadřízeném: organizační struktura MDČR je veřejná. Na internetu račte dohledat a stahnout - nad vedoucí odboru (to už je docela někdo) je pouze sekční šéf Ing. Němec (v tomto případě sekce 300 - dopravní) a nad ním už jen ministr Ing. Ťok.
Takže někdy do dubna je možná šance trochu jim ten jejich lobystický paskvil znechutit (neříkám udolat úředníka - Ctrl+C a Ctrl+V zajistí libovolný počet neprůstřelných odpovědí libovolnému počtu kverulantů). No, naděje umírá poslední...
Myšlenka najít "přispivatele" na MZe je taky hodná pozornosti -dejte do placu, kdo co zjistíte. Taky si zaslouží nespokojený mail.
Bez pochyby se stalo něco, pro nás hodně blbýho. Ale nechcete nejdříve zjistit co , kdo a proč to zvrtal ? Paní ředitelka a jí podřízená SPS reaguje a komunikuje na rámec toho, na co jsme při kontaktu s úředníkem zvyklí. Tak počkejme s tou nespokojeností, až se zjistí autor toho záměrného omezení , nebo jenom prosté chyby, či chybné zkratky k požadovanému výsledku.
Já používám základní adresy :
ministersvo zemědělství : info@mze.cz,
ministerstvo živitního prostředí : info@mzp.cz
předmětem našeho dotazu je vyhláška 46/2015 Sb, která nově zakazuje kotvit mimo vyhrazená místa .
ministersvo zemědělství : info@mze.cz,
ministerstvo živitního prostředí : info@mzp.cz
předmětem našeho dotazu je vyhláška 46/2015 Sb, která nově zakazuje kotvit mimo vyhrazená místa .
- Martin88
- aktívní jachtař
- Reputace: 18
podatelna@mze.cz
sem jsem to poslal ja, prislo mi potvrzeni o doruceni, slusne jsem je poucil o zakonne lhute, takze maji ty z...i jeste chvili cas
sem jsem to poslal ja, prislo mi potvrzeni o doruceni, slusne jsem je poucil o zakonne lhute, takze maji ty z...i jeste chvili cas
- Crazymen
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
TRIM píše:Janch píše:Pánové, paní Koleníčkové není třeba se ptát po jejím nadřízeném: organizační struktura MDČR je veřejná. Na internetu račte dohledat a stahnout - nad vedoucí odboru (to už je docela někdo) je pouze sekční šéf Ing. Němec (v tomto případě sekce 300 - dopravní) a nad ním už jen ministr Ing. Ťok.
Takže někdy do dubna je možná šance trochu jim ten jejich lobystický paskvil znechutit (neříkám udolat úředníka - Ctrl+C a Ctrl+V zajistí libovolný počet neprůstřelných odpovědí libovolnému počtu kverulantů). No, naděje umírá poslední...
Myšlenka najít "přispivatele" na MZe je taky hodná pozornosti -dejte do placu, kdo co zjistíte. Taky si zaslouží nespokojený mail.
Bez pochyby se stalo něco, pro nás hodně blbýho. Ale nechcete nejdříve zjistit co , kdo a proč to zvrtal ? Paní ředitelka a jí podřízená SPS reaguje a komunikuje na rámec toho, na co jsme při kontaktu s úředníkem zvyklí. Tak počkejme s tou nespokojeností, až se zjistí autor toho záměrného omezení , nebo jenom prosté chyby, či chybné zkratky k požadovanému výsledku.
Ani náhodou nečekat! Úřednické kolečko je neúprosné, Kafka by mohl vyprávět.... je potřeba zatnout do co nejvíce míst a snažit se, aby povolily.. Minimálně upozorníš i ty ostatní místa, že až to zkusí příště, nebude to tak snadné...
Naopak, v termínech schůzky je potřeba ještě přitlačit, aby "náhodou" nedošel ještě někdo k názoru, že už je vlastně klid.
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
... v současné době jsou projednávány se Státní plavební správou žádosti o povolení veřejných míst pro dlouhodobé stání plavidel na Vámi zmiňovaných vodních cestách
Z toho je, myslím, jasné, odkud vítr fouká. Jestliže jsou dva týdny po vydání vyhlášky již "projednávány žádosti," tak ty žádosti musel někdo strašně rychle podat. A že se jedná o "povolení veřejných míst," to ještě vůbec neznamená, že půjde o stání zdarma. Takže privatizace atraktivních lokalit k nocování. Jediní podnikatelé, kteří byli k tvorbě vyhlášky přizváni, jsou ze sdružení APL.
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem
bernau1 píše:Toto ustanovení předmětné vyhlášky se změnilo v rámci připomínkového řízení, ve kterém MZe uplatnilo připomínku omezeného stání mimo vyznačená místa, a to proto, že v noci může dojít k manipulacím s vodní hladinou, nenadálý výkyv může při stání mimo vývaziště, kotviště či přístaviště, způsobit škodu na plavidle, jejíž náhrada by mohla být požadována po správci vodní cesty. V místech vyhrazených pro stání toto nebezpečí není.
S přáním hezkého dne
Mgr. Katarína Koleničková
ředitelka
Odbor plavby
Paní ředitelka nepíše pravdu. To ustanovení už v návrhu vyhlášky bylo, když šla do meziresortního připomínkového řízení (v návrhu jako § 4). MZe chtělo jenom upřesnit pojem "stání." Už jsem to v tomto vlákně citoval z dokumentu "vypořádání připomínek."
- Charlie
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Přečetl jsem si vypořádání přípomínek a jak už tu psal Felix, MZe požadovalo omezit stání plavidel v době ledových jevů, v připomínce je sice psáno o možnosti poškození plavidel kolísající hladinou, ale přijde mi, že ta připomínka je v dokumentu špatně zformátovaná (možná záměrně) a chybí ji rozdělení na připomínku a odůvodnění - to je napsáno v jednom textu a zřejmě špatně pochopeno tím, kdo ji vypořádal. (u ostatních připomínek odůvodnění uvedené je a je patřičně označené)
Jinak MZe mělo i další připomínky nepovolit motor do 10kW ale pouze do 4kW, nepovolit spalovací motory na Hracholuskách
Jinak MZe mělo i další připomínky nepovolit motor do 10kW ale pouze do 4kW, nepovolit spalovací motory na Hracholuskách
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Na mé dotazy:
1. Které instituce byly účastny připomínkového řízení tohoto nového prováděcího předpisu?
2. Které instituce (organizace) považuje MDČR za „odbornou veřejnost“?
3. Které organizace považuje MDČR za „plaveckou veřejnost“?
4. Kdo (který orgán, správní úřad, účastník připomínkového řízení) byl iniciátorem výše popsané změny?
5. Co je smyslem a účelem uvedené změny?
Odpověděla paní ředitelka plavby takto:
Meziresortní připomínkové řízení probíhalo v souladu s čl. 16 resp. s čl. 5 odst. 1 Legislativních pravidel vlády prostřednictvím elektronické knihovny, tj. návrh obdržely povinná připomínková místa. Návrh vyhlášky byl zaslán k připomínkám Svazu dopravy, provozovatelům, kteří nejsou sdružení ve Svazu dopravy, APL, ČSVM, ČANY, provozovatelům na Baťově kanálu.
Předmětná vyhláška je vydávána na základě zákonného zmocnění v zákoně o vodách - Ministerstvo dopravy a spojů v dohodě s Ministerstvem životního prostředí ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství. V tomto případě Ministerstvo dopravy připravilo návrh vyhlášky a před připomínkovým řízením ho projednalo s resorty zemědělství a životného prostředí. Jednou z připomínek resortu zemědělství bylo omezení stání mimo vyznačená místa s odůvodněním, že v noci může dojít k manipulacím s vodní hladinou, nenadálý výkyv může při stání mimo vývaziště, kotviště či přístaviště, způsobit škodu na plavidle, jejíž náhrada by mohla být požadována po správci vodní cesty. V místech vyhrazených pro stání toto nebezpečí není.
Takže kromě APL je tam ještě ČSVM a ČANY. A ČSVM k tomu napsal hezký rozklad - viz výše.
Mám lehce dobrý pocit, že už se to rozhýbalo. Jen jim nesmíme dopřát klidu k úřednickému podřimování.
A taky už teď je z toho poučení:
Je vidět, že mezi námi jsou lidé, kteří to v rukou (nezužitkovaně) měli anebo mají blízko k ČSVM a ČANY. Takže když se taková (připomínková) věc bude opakovat, sem s tím.
1. Které instituce byly účastny připomínkového řízení tohoto nového prováděcího předpisu?
2. Které instituce (organizace) považuje MDČR za „odbornou veřejnost“?
3. Které organizace považuje MDČR za „plaveckou veřejnost“?
4. Kdo (který orgán, správní úřad, účastník připomínkového řízení) byl iniciátorem výše popsané změny?
5. Co je smyslem a účelem uvedené změny?
Odpověděla paní ředitelka plavby takto:
Meziresortní připomínkové řízení probíhalo v souladu s čl. 16 resp. s čl. 5 odst. 1 Legislativních pravidel vlády prostřednictvím elektronické knihovny, tj. návrh obdržely povinná připomínková místa. Návrh vyhlášky byl zaslán k připomínkám Svazu dopravy, provozovatelům, kteří nejsou sdružení ve Svazu dopravy, APL, ČSVM, ČANY, provozovatelům na Baťově kanálu.
Předmětná vyhláška je vydávána na základě zákonného zmocnění v zákoně o vodách - Ministerstvo dopravy a spojů v dohodě s Ministerstvem životního prostředí ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství. V tomto případě Ministerstvo dopravy připravilo návrh vyhlášky a před připomínkovým řízením ho projednalo s resorty zemědělství a životného prostředí. Jednou z připomínek resortu zemědělství bylo omezení stání mimo vyznačená místa s odůvodněním, že v noci může dojít k manipulacím s vodní hladinou, nenadálý výkyv může při stání mimo vývaziště, kotviště či přístaviště, způsobit škodu na plavidle, jejíž náhrada by mohla být požadována po správci vodní cesty. V místech vyhrazených pro stání toto nebezpečí není.
Takže kromě APL je tam ještě ČSVM a ČANY. A ČSVM k tomu napsal hezký rozklad - viz výše.
Mám lehce dobrý pocit, že už se to rozhýbalo. Jen jim nesmíme dopřát klidu k úřednickému podřimování.
A taky už teď je z toho poučení:
Je vidět, že mezi námi jsou lidé, kteří to v rukou (nezužitkovaně) měli anebo mají blízko k ČSVM a ČANY. Takže když se taková (připomínková) věc bude opakovat, sem s tím.
- Charlie
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé je, že v připomínkách se o manipulacích v noci nic nepíše.
Veškeré podklady k tomu paskvilu zde: https://apps.odok.cz/kpl-detail?pid=KORN9R9FZH6T
Veškeré podklady k tomu paskvilu zde: https://apps.odok.cz/kpl-detail?pid=KORN9R9FZH6T
maxik1958 píše:Hele chlapci znalý, hoďte sem někdo seznam adres kam posílat naše přiblblý dotazy na tu přiblblou novelu, ať je to jednoduší
MD –
Mgr. Katarína Koleničková,
ředitelka odboru plavby
tel. 225 131 213, e-mail: katarina.kolenickova@mdcr.cz.
Jana Rumlenová, sekretariát
tel. 225 131 151, e-mail: sekretariat.230@mdcr.cz.
Žádosti o informace (dle zákona č. 106/ 1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím) podávejte, prosím, prostřednictvím podatelny Ministerstva dopravy. - posta@mdcr.cz
MZe
Odbor státní správy ve vodním hospodářství a správy povodí
ředitel odboru
Ing. Daniel Pokorný daniel.pokorny@mze.cz. 221 812 567
Zaměstnanci: asistentka
Helena Šrámková helena.sramkova@mze.cz. 221 812 486
info@mze.cz, posta@mze.cz
PLU
reditelstvi@plavebniurad.cz
Jediné Mze nekomunikuje.... u MD mě mile překvapila rychlost odpovědí
- bernau1
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem
Jak psal Felix-
MZe požadovalo omezit stání plavidel v době ledových jevů, v připomínce je sice psáno o možnosti poškození plavidel kolísající hladinou, ale přijde mi, že ta připomínka je v dokumentu špatně zformátovaná (možná záměrně) a chybí ji rozdělení na připomínku a odůvodnění - to je napsáno v jednom textu a zřejmě špatně pochopeno tím, kdo ji vypořádal. (u ostatních připomínek odůvodnění uvedené je a je patřičně označené)
To bych pochopil jedině že třeba v lednu se pod vrstvou ledu udělá vzduchová mezera při odpouštění přehrady např.10 metrů.Při prasknutí ledu loď z té výšky dopadne na hladinu.Ovšem kdo tam loď v zimě nechává?Navíc je to snad i někde uzákoněné myslím že se nesmí.Takže si to asi někdo upravil k obrazu svému
MZe požadovalo omezit stání plavidel v době ledových jevů, v připomínce je sice psáno o možnosti poškození plavidel kolísající hladinou, ale přijde mi, že ta připomínka je v dokumentu špatně zformátovaná (možná záměrně) a chybí ji rozdělení na připomínku a odůvodnění - to je napsáno v jednom textu a zřejmě špatně pochopeno tím, kdo ji vypořádal. (u ostatních připomínek odůvodnění uvedené je a je patřičně označené)
To bych pochopil jedině že třeba v lednu se pod vrstvou ledu udělá vzduchová mezera při odpouštění přehrady např.10 metrů.Při prasknutí ledu loď z té výšky dopadne na hladinu.Ovšem kdo tam loď v zimě nechává?Navíc je to snad i někde uzákoněné myslím že se nesmí.Takže si to asi někdo upravil k obrazu svému

- tkruska
- aktívní jachtař
- Reputace: 20
Omene, zda-se ze MD i SPS stala do zblbnuti argumentuji tim posunem hladiny v noci a pritom toto nikdo nepozadoval, viz ta pripominka o zimnim obdobi.
Chtelo by reditelce poslat ten seznam pripominek a podskrtnout ty ledy a navic ani PVL to nechtelo.
Misto toho aby se resila ten vadny bod vyhlasky, tak se resi nejaky seznam mist, ktere letos stejne nebudou osazena vcas.
Jinak na MZe jsme take spal hned z kraje, a stale zadna odpoved.
Chtelo by reditelce poslat ten seznam pripominek a podskrtnout ty ledy a navic ani PVL to nechtelo.
Misto toho aby se resila ten vadny bod vyhlasky, tak se resi nejaky seznam mist, ktere letos stejne nebudou osazena vcas.
Jinak na MZe jsme take spal hned z kraje, a stale zadna odpoved.
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
tkruska píše:Omene, zda-se ze MD i SPS stala do zblbnuti argumentuji tim posunem hladiny v noci a pritom toto nikdo nepozadoval, viz ta pripominka o zimnim obdobi.
JJ, v tom jejím původním textu byly různé typy písma - kopírování.
Využiju toho, co vyšťoural CHarlie z odoku (mě se to včera nepodařilo) a až budu mít více času, napíšu paní ředitelce ještě repliku na její NEvysvětlení.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
Měl jsem chvilku, tak jsem to obeslal všechno... Začal jsem u Sobotky, pak Babiše a ve finále taky Ťoka. U dopisů pro Babiše a Ťoka už se mi vrátilo potvrzení o přečtení.... takže nějaký jejich pohůnek to otevřel.
Nevíte někdo pod kterýho náměstka spadá kancelář, která to připravovala? Už nemam čas to hledat.
Snad se o to někdo začne zajímat.
Odpoledne ještě zavolam strejcovi, co dělá v top managementu Agrofertu, ať to popostrčí u Babiše osobně.
To by v tom byl čert, aby se to někam nepohlo!!
Nevíte někdo pod kterýho náměstka spadá kancelář, která to připravovala? Už nemam čas to hledat.
Snad se o to někdo začne zajímat.
Odpoledne ještě zavolam strejcovi, co dělá v top managementu Agrofertu, ať to popostrčí u Babiše osobně.
To by v tom byl čert, aby se to někam nepohlo!!
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
TRIM píše:Bez pochyby se stalo něco, pro nás hodně blbýho. Ale nechcete nejdříve zjistit co , kdo a proč to zvrtal ? Paní ředitelka a jí podřízená SPS reaguje a komunikuje na rámec toho, na co jsme při kontaktu s úředníkem zvyklí. Tak počkejme s tou nespokojeností, až se zjistí autor toho záměrného omezení , nebo jenom prosté chyby, či chybné zkratky k požadovanému výsledku.
Pochybuju, že někdy někdo zjistí, kdo to protlačil. Navíc schůzka k tý vyhlášce se má konat příští týden, takže není na co čekat. Co neodválčíme teď, to už pak bude k ničemu. Pak už se o tom dá max. kecat v hospodě, nebo v médiích. Výsledek ale bude, že ta vyhláška bude platit