zkoušky na VFN a na OFN?

Pořád stejný problém: kde a jaký průkaz na loď je potřeba, je či není uznáván atd.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa

Skof_ACE
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

zkoušky na VFN a na OFN?

Příspěvekod Skof_ACE » ned bře 05, 2017 9:01 pm

Ahoj všichni,

Mohl by jste mi někdo prosím nějak laicky vysvětlit, jaké jsou rozdíly během zkoušky na VFN a na OFN? A jakým způsobem vlastně celá zkouška probíhá?
Prošel jsem si letmo testové otázky a přijdou mi pro oba průkazy stejné.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Re: Material ke zkouskam na licenci OK

Příspěvekod Libor » ned bře 05, 2017 10:16 pm

Proc si to nenajdes sam? SRC ale bude lepsi....si myslim.

- e - Všeobecný průkaz radiotelefonisty pohyblivé radiotelefonní služby pro námořní pohyblivou službu a vnitrozemské vodní cesty opravňuje držitele k obsluze RDST na velmi krátkých vlnách ve všech oblastech plavby.
- f - Omezený průkaz radiotelefonisty pohyblivé radiotelefonní služby pro námořní pohyblivou službu v pobřežních vodách a pro vnitrozemské vodní cesty opravňuje držitele k obsluze RDST na velmi krátkých vlnách do vzdálenosti 20 Nm od břehu.
U tohoto průkazu se nevyžaduje ústní zkouška z anglického jazyka.

Ptas se ale v blbym vlakne. Tady je to licence OK ( HAREC).
Skof_ACE
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Skof_ACE » ned bře 05, 2017 11:46 pm

Libor píše:Proc si to nenajdes sam? SRC ale bude lepsi....si myslim.

- e - Všeobecný průkaz radiotelefonisty pohyblivé radiotelefonní služby pro námořní pohyblivou službu a vnitrozemské vodní cesty opravňuje držitele k obsluze RDST na velmi krátkých vlnách ve všech oblastech plavby.
- f - Omezený průkaz radiotelefonisty pohyblivé radiotelefonní služby pro námořní pohyblivou službu v pobřežních vodách a pro vnitrozemské vodní cesty opravňuje držitele k obsluze RDST na velmi krátkých vlnách do vzdálenosti 20 Nm od břehu.
U tohoto průkazu se nevyžaduje ústní zkouška z anglického jazyka.

Ptas se ale v blbym vlakne. Tady je to licence OK ( HAREC).

Diky tomuto vláknu jsem si stáhnul podklady (otázky) pro zkoušku, takže se omlouvám že je to mimo mísu. Nechtěl jsem zbytečně zakládat nový vlákno. Rozdíl mezi průkazy je mi jasný, zajímá mě, jak probíhá samotná zkouška....

Kdyžtak teda poprosím o přesunutí do vhodnějšího vlákna.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon bře 06, 2017 7:52 am

Napíšeš test, kroužkuješ správné odpovědi. Otázky máš stažené, to není problém se naučit.

Ale pokud jdeš na všeobecný máš ústní anglinu a v té musíš být dooooost dobrej abys to dal.

Tady máš menší popis:

viewtopic.php?f=74&t=2485&p=96214#p96214

Dnes ale nenarazíš na rádio bez DSC na to potřebuješ SRC. Být tebou zajímám se o kurz a zkoušku SRC.....
pavelmicek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pavelmicek » pon bře 06, 2017 8:41 am

Libor píše:... Dnes ale nenarazíš na rádio bez DSC na to potřebuješ SRC. Být tebou zajímám se o kurz a zkoušku SRC.....

Tuto otázku už jsem jednou pokládal. Mám této větě rozumět tak, že s omezeným průkazem OFN nesmím na vysílačku s DSC ani šáhnout? Tzn. že by mi charterovka takovou loď ani nepůjčila? Nebo to znamená, že vysílačku ovládat můžu, jenom nesmím aktivovat DSC. Díky

Taky bych šel raději rovnou do SRC než OFN, ale na SRC mušíš projít kurzem..? A taky je zde potřeba ona "perfektní znalost angličtiny"
err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Re: zkoušky na VFN a na OFN?

Příspěvekod err_ » pon bře 06, 2017 10:45 am

Ahoj,
je tady vlakno o kurzu VHF a ziskani anglickehe RYA licence. Je tam i kontakt na agenturu. Tam tu perfektni znalost anglictiny nepotrebujes. Staci normalni. Dokonce jsi v tom vlakne jiz vse probiral. Proc tedy nejdes touhle cestou a navic, proc to neresis v tom spravnem vlakne, kdyz o nem vis?

http://www.jachting.info/viewtopic.php?f=74&t=9897
Skof_ACE
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Skof_ACE » pon bře 06, 2017 11:01 am

Dík za info.

Chci si k chorvatským papírům v blízké době dodělat české, a pokukuju bo Bčku, ale pokud je to tak ostré tak se asi zatím spokojím s OFN a Bčko odložím.
Anglicky se domluvím, ale s vysílacíma frázema bych začínal skoro od nuly.
Napřed otom něco načtu, trochu se zorientuju v problematice:) a pak uvidím:)

Ještě jednou dík.

EDIT: prošel jsem si vlákno o SRC (RYA) a půjdu opravdu spíš touto cestou. Líbí se mi jak popisovaná struktura kurzu, tak pozitivní hodnocení účastníků.
Naposledy upravil(a) Skof_ACE dne pon bře 06, 2017 11:12 am, celkem upraveno 1 x.
err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Příspěvekod err_ » pon bře 06, 2017 11:05 am

Ty vysilaci fraze se naucis celkem lehce. Pokud umis anglictinu v rozsahu cca 6 lekci pro samouky, jsi schopen kurz zdarne dokoncit. Vse ostatni dostanes na kurzu, neco 14 dnu pred nim, abys byl na vlastni kurz pripraven (spelovani apod.)

Niceho se nebojte. A jdete do toho, dokud je moznost. Po brexitu to treba mozne nebude.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon bře 06, 2017 11:13 am

A ten samý průkaz jak se dočteš ve zmíněném vláknu můžeš také dělat v Brně a v Praze.

A jak píše err ta anglina není tak náročná, resp. je velmi zaměřená na nutné fráze (které se setsakramentsky můžou v případě nouze hodit a tudíž se je rád nauč효) než u VFN.
A kurz je jeden den, následně zkouška. Ten kurz se opravdu vyplatí, osaháš si vše co je potřeba. Je to opravdu zaměřené na praxi.

Takže tudy vede cestička pokud to myslíš vážně. A nezanedbatelný bonus, nebudeš co 5 let prodlužovat.... a to se vyplatí :D
Skof_ACE
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Skof_ACE » pon bře 06, 2017 11:20 am

To se mi líbí:)

Brno by bylo fajn - už je proto že bydlím 5 minut od jejich adresy (NYS Brno), ale zkousnu i Prahu (na webu jsem našel jen pražské termíny).
Zkusím jim napsat....

Tak dík:)

Zpět na