Prutokoměr

Zajímavosti o lodích, rady a tipy atd.

Moderátoři: Pepa, smike, vilma

Uživatelský avatar
Alf
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 20
Registrován: sob srp 11, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Prutokoměr

Příspěvekod Alf » ned bře 30, 2008 6:06 am

Nemá někdo zkušenost s prutokoměry? Sháním něco vhodného pro prutok do 20 l/h. Jedine co jsem našel jako zajímavou alternativu http://www.tl-elektronic.com/frames.htm cena jsem koukal neco kolme 7000kč za přístroj plus vhodný prutokomer cca 150 dolaru.
Uživatelský avatar
smike
moderátor
Příspěvky: 1365
Registrován: pon bře 19, 2007 1:00 am
Reputace: 17

Příspěvekod smike » ned bře 30, 2008 9:13 am

alfe, na tom odkazu jsou letecké přístroje a není dost dobře patrné co máš na mysli.
Zkus přihodit ještě nějaký detail o tom co potřebuješ vyřešit... ;)
Uživatelský avatar
Alf
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 20
Registrován: sob srp 11, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Alf » ned bře 30, 2008 10:23 am

Ha chybka se vloudila :( tak jedná se o toto :

PALIVOVÝ POČÍTAČ TL-2524

Palivový počítač TL-2524 je multifunkční management paliva ve vašem letadle. Palivový počítač vám umožní měřit množství paliva v jedné nebo ve dvou nádržích, okamžitou spotřebu paliva v různých jednotkách (v litrech, galonech, US galonech za hodinu, na 100 km, na 100 mílí), průměrnou spotřebu paliva, zbývající čas letu nebo dolet (v kilometrech, mílích, námořních mílích) a tlak paliva. K Palivovému počítači můžete připojit GPS, a tím vypočítat palivový plán. Pomocí PC a programu, který je součástí dodávky, vám Palivový počítač umožní kdykoliv projít historii měřených hodnot. http://www.tl-elektronic.com/images/pro ... L-2524.jpg
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1157
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » ned bře 30, 2008 11:26 am

Jeden mají u Conrada zhruba za 6,5 tisíce i se snímačem, ale když ho porovnám s tím co umí ten letecký, tak je to drahej krám.
Uživatelský avatar
Alf
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 20
Registrován: sob srp 11, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Alf » ned bře 30, 2008 3:03 pm

Od Conrada už jeden prutokomer mám. Používal jsem ho na gumáku zobrazovač byl vyráben samo domo. Fungovalo to super jak okamžitá spotřeba tak průmě i s dojezdem. Jen jeden háček to mělo pro motor Force 70 starý dvojtakt to pri přidání na plno nestihalo dávat benzín. Při okamžité 25l to nezvládala tryska v čidle. Pak už jsem s tím nelaboroval. Prot sháním něco dobrého už hotového. To co je na tom odkazu je jen zobrazovač samotné čidlo stojí tdy cca 7 500kč ale koukal jsem že se dá objednat cca za 150 dolarů.
AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » pon bře 31, 2008 8:07 am

Alf píše:Od Conrada už jeden prutokomer mám..........Jen jeden háček to mělo pro motor Force 70 starý dvojtakt to pri přidání na plno nestihalo dávat benzín.......


Alfe, já mám doma připravený tenhle snímač:

http://www.conrad.cz/prutokomer-fchminipp+dp65773/

a chystám se k němu dělat elektroniku. Jaký jsi měl Ty? Nerad bych pak zjistil stejný problém! Tryska v něm je dost malá, ale píšou že je do 0,8l/min, což je 48l/hod.

Nemáš někde schéma, nebo odkaz na zapojení, co jsi použil ty?
Uživatelský avatar
Fitor
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 92
Registrován: pon srp 27, 2007 2:00 am
Reputace: 4

Příspěvekod Fitor » pon bře 31, 2008 9:51 am

Ahoj,
když jsem bastlil palubní počítač do Š130, použil jsem snímač z Wartburgu s impulsním výstupem.
Čau
Fitor
Uživatelský avatar
PavelK
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 13
Registrován: čtv lis 30, 2006 1:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod PavelK » úte led 27, 2009 7:37 pm

Ahoj,
zkouším také sestavit nějaký průtokoměr a padlo mi do oka čidlo u conráda

http://www.e-conrad.cz/prutokomer-fchmp ... +dp106686/

a zbytek mych dodělal sám. Nemá někdo k tomuto průtokoměru nějaké poznatky?
AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » úte led 27, 2009 7:44 pm

Mám doma skoro stejné čidlo, liší se koncovkami, to moje je přímo do hadice. Plánoval jsem taky stavbu průtokoměru, ale nenašel jsem na to čas. Čidlo je tedy k mání, pošli SZ, pokud máš zájem, napíšu parametry.

V neděli jsem si objednal tohle:

http://www.northstarnav.com/en/Products ... F210-Fuel/

Tak podám zprávu, až to uvedu do provozu.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů