Garmin Colorado 300

Po počasí další důležitá součást jachtingu. Vše kolem navigace....

Moderátoři: Pepa, windward, vilma

Uživatelský avatar
vfrman
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 81
Registrován: úte led 08, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Blanensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vfrman » stř srp 20, 2008 4:26 pm

Já myslím,že nástupce Colorada už tady je ve formě Oregonu...někdo ho chválí,jiný nedá dopustit na Colorado,nicméně hodně uživatelů se shodlo v tom,že je mnohem lépe udělaná vodotěsnost,že u Colorada je sice napsaná,ale realita je úplně někde jinde :( já naštěstí tu možnost vykoušení neměl :)
Jinak nová Topo je mnohem podrobnější a líp vykreslená,zatím se seznamujeme při geocachingu :) každopádně už se na Aukru objevili prodeje za zlomek oficiální ceny,jelikož ´garminí kódy byly prolomeny :(
Uživatelský avatar
Duri
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 1
Registrován: pon srp 25, 2008 2:00 am
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Duri » úte srp 26, 2008 12:54 pm

Ahoj,
nedá mi nepodělit se o mé zkušenosti s Coloradem 300. Jelikož jsem po koupi neměl moc času seznámit se s ním "u stolu", začal jsem hezky přímo v terénu. Lesy Hostýnských vrchů pěšky i na bicyklu, ať po značkách nebo cestou necestou zvládlo "Colo" jen s tou vadou, že cca 2x denně "zamrzlo". Po vyjmutí a opětovném nasazení zdroje zase fungovalo.
Poté jsem se přesunul na Slovensko do Slov. ráje. Až na zamrzání funguje v otevřeném terénu i hustém lese. V užších roklích má však problémy (vidí na málo družic) a po znovuzapnutí po zámrzu se nenajde, (to vám na moři nehrozí).
Po silnicích naviguje podle dostupných map uspokojivě.
V Orlických horách- cesty, lesy v poho. jen na pastvinské přehradě mi chtělo "Colo" namluvit, že jsem na Seči. Taky se při překreslování mapy při změně měřítka tato nedokreslovala na celý display. Po restartu vše O.K.
Včera jsem upgradoval soft. z 2.54 na 2.6, snad s tím zmizí výše popsané problémy, neboť jinak jsem byl s navigováním, běháním a ježděním na biku podle "Cola" spokojen...
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8574
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte srp 26, 2008 2:19 pm

2.54 byla špatná, ani jsem nedával a čekal s 2.51 na vyšší verzi.
S 2.60 zatím spokojenost. Ani jsem nic podobného neslyšel.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8574
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř pro 10, 2008 2:30 pm

Tak se svědomitě připravuji na kurz do Hodonína.... :D
a při té příležitosti testuji další...možnosti. Starou Map76 k notebooku připojím s přenosem NMEA, ale Colorado? Kdo ví jak? Tady to není, tak hledám.

Byla přidána podpora programu Spanner. Jde o volně stažitelnou aplikaci pro osobní počítač, která překládá „živá“ data o poloze z proprietárního formátu Garminu do standardního formátu NMEA. Colorado tímto začne být použitelné jako externí GPS přijímač pro mapové a navigační aplikace na PC.

Jedná se o aplikaci původně pro GPS 18 Deluxe. Zde https://buy.garmin.com/shop/store/downl ... 9&pID=6445
doporučená cena 130USD :hmm:
Ale lze ztáhnout, upozornění - nepodporuje prý Visty. Utilitku jsem uložil zde: http://jachting.info/modules.php?name=D ... it&lid=245


Pak v menu Colorada je třeba v System -> nastavit Interface Garmin Spanner

Potom po několika marných pokusech a restatech se povedlo propojit notebook s GPS Colorado a zobrazovat data ve hodném programu, např. SeaClear II.
(zatím tam vidím jen kompas, protože nemám signál GPS :x )
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8574
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř dub 15, 2009 9:02 pm

Měl jsem problém přesunout na kartu kompilaci map. Nevím zda příčinou byla karta, nicméně jsem to obešel nahráním do přístroje a pak přesun na kartu.
Ale potřeboval jsem se předtím ujistit ve struktuře map. Hledal jsem zde na fóru, protože si myslím, že to tu někde je. Ale nenašel.
Vkladám tedy sem, může se hodit pro tvorbu souborů různých map na různých kartách, např, jedna karta do auta, další na moře, jina na turisticku.
Při dnešních cenách karet je to lepší a rychlejší, než nahrávání map před cestou.

Nyní čtěte pozorně!

Mapy jsou v GPS přijímači nebo na kartě rozděleny do několika souborů, které se nacházejí ve složce Garmin:

gmapbmap.img – základní mapa světa, která je předinstalována od výrobce
gmapprom.img – primární mapa. Většinou se jedná o mapu City Navigator.
gmapsupp.img - doplňkové mapy. V našem případě se jedná o mapu TOPO Czech.

Při každém exportu map je soubor gmapsupp.img vždy přepsán novou kompilací. Velmi snadno tak uživatel může přijít o mapu TOPO Czech, pokud byla předinstalována od prodejce, resp. českého distributora. Ano, mapu lze samozřejmě znovu nainstalovat, ale nějakých pár minut to vzhledem k datovému objemu a pomalému rozhraní USB 1.1 vždy zabere.


TIP č.1: Soubory gmapprom.img a gmapsupp.img lze nakopírovat na paměťovou kartu do složky Garmin, čímž vzniknou čtyři na sobě nezávislé kompilace map:

Zařízení - složka Garmin:

gmapbmap.img
gmapprom.img
gmapsupp.img

SD karta - složka Garmin:

gmapprom.img (EDIT: nemusí být podporováno)
gmapsupp.img

Všechny uvedené soubory jsou na sobě nezávislé a GPS přijímač je načte (neplatí ale pro všechny přijímače). Nejčastěji používané mapy tedy můžeme exportovat na paměťovou kartu do souboru gmapsupp.img, a tento soubor přejmenovat na gmapprom.img, čímž máme jistotu, že si jej v budoucnu při exportu dalších map nikdy nepřepíšeme, ať už exportujeme na kartu nebo do zařízení.


TIP č.2: V zařízení ponecháme tyto soubory původní soubory:

gmapbmap.img – mapa světa
gmapprom.img – City Navigator

Protože velmi často využíváme mapy TOPO Czech a Atlas 10R, vybereme obě mapy v MapSource a exportujeme do GPS přijímače. Nově generovaný soubor gmapsupp.img přejmenujeme na gmapprom1.img, který nuvi rovněž akceptuje (Edit: kromě nuvi 350). Takže ani jeden z těchto souborů nebude při budoucím exportu dalších map nikdy přepsán. Exportuje se vždy a pouze do souboru gmapsupp.img.

Obrázek

Existuje také možnost přejmenovat mapový set na gmapoem.img, ale vzhledem k tomu, že takto pojmenovaný mapový set nelze v přijímači deaktivovat, najde využití spíše u promo akcí výrobce či u prodejců.

Je mi jasné, že nikdo si nechce pročítat nápovědy, ale já to začátečníkům vždy doporučuji.
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8157
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 132
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » stř dub 15, 2009 9:23 pm

Jo, něco podobného se řešilo (a podobně vyřešilo) v loni na poi.cz. Já to mám tak na silničním speciálu, na námořní si vždy nahrávám soubor map, podle toho kam se chystám.
Uživatelský avatar
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1789
Registrován: čtv říj 26, 2006 2:00 am
Reputace: 68
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » sob dub 18, 2009 1:29 pm

Tak jsem poctivě přečetl celé vlákno včetně odkazů a testů na Colorado 300 a jsem nadšen. Né že bych ho na Hracholuskách moc potřeboval, ale na kole jezdím, občas jedu autem někam, kde to neznám ..... prostě jdu do toho. Můj stařičkej MAGELLAM BLAZER 12 půjde do muzea :cry:
Libore jak to, že ho nemáš v e-šopu ?
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8574
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte dub 21, 2009 6:34 pm

Je to dobrý přístroj, o tom žádná.

Není v našem shopu, protože nejsme schopni jej dovézt ani za cenu, za co to někteří u nás prodávají. Už jsem zkoušel poptat u našich dodavatelů a Garmin má v Německu laťku nasazenou hodně vysoko. :(
Snažíme se vždy dovézt levněji, nebo to nenabízet vůbec.
Takže GPS od Garminu zatím bohužel... :hmm:
Uživatelský avatar
Ludek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 191
Registrován: stř dub 18, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Ludek » stř dub 22, 2009 6:11 am

Mozna uz to tady probehlo, takze jen pro jistotu na webu je k dispozici upgrde na verzi 2.90.
Uživatelský avatar
Ludek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 191
Registrován: stř dub 18, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Ludek » pon dub 27, 2009 8:18 am

Tady je jeden vcelku uzitecny odkaz pro Colorado
http://www.gpsinformation.org/perry/colorado/
exe soubor sam pristroj najde a nainstaluje vybranou verzi firmware.
Uživatelský avatar
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 827
Registrován: pon úno 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

jaká je verze 2.90?

Příspěvekod Renda » čtv dub 30, 2009 8:21 am

Už jste někdo tu verzi 2.90 nainstalovali? Nejsou tam skryté problémy jako tomu bylo u některých verzí předchozích?

Máte někdo automapy Slovinska a Chorvatska (myslím, že je to soubor map Balkán), případně i Rakousko?
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8574
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv kvě 07, 2009 12:06 pm

geronimo píše:Tak jsem poctivě přečetl celé vlákno včetně odkazů a testů na Colorado 300 a jsem nadšen. Né že bych ho na Hracholuskách moc potřeboval, ale na kole jezdím, občas jedu autem někam, kde to neznám ..... prostě jdu do toho. Můj stařičkej MAGELLAM BLAZER 12 půjde do muzea :cry:
Libore jak to, že ho nemáš v e-šopu ?


geronimo, tak už se po všech peripetiích s dodavateli podařilo zajistit a je Colorado 300 počínaje dneškem v nabídce e-shopu, můžeš objednat ;)

http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1272
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8574
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Nový firmware 3.2 pro Garmin Colorado

Příspěvekod Libor » úte dub 06, 2010 7:28 am

Nový firmware 3.2 pro Garmin Colorado

Garmin Colorado se dočkal nové, kulaté verze firmware 3.2. Jaké přináší novinky a vylepšení?

Přidána podpora pro průměrování bodů, což ocení především zakladatelé keší. Samozřejmě můžete tuto funkci využít pro přesné zaměření libovolného bodu.
Colorado si nyní poradí s mapami ve formátu img, tedy stejně jako novější Oregon a Dacota. Mapy tedy stačí zkopírovat do paměti přístroje nebo na paměťovou kartu.
Pokud se na jednom místě překrývá více zájmových bodů, Colorado nabídne jejich seznam.
Přidána podpora pro uživatelský úvodní text při startu Colorada.

Nový firmware dále zlepšuje výdrž baterií, byla opravena chyba časových popisků při vykreslení výškového průměru trasy a také zlepšeny výpočty při routingu map, které tuto funkci umožňují.

Garmin Colorado se proslavil netypickým ovladačem
Nový firmware mohou majitelné stahovat z webu výrobce.
http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=3889
Naposledy upravil(a) Libor dne úte dub 06, 2010 8:39 am, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8157
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 132
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » úte dub 06, 2010 7:57 am

Díky za připomenutí, také jsem teď stáhnul aktualizaci. :D

Jen bych chtěl připomenout, že netřeba hledat aktualizace na webu, přístroj to umí sám. Stačí jej připojit přes USB s počítačem a spustit prográmek WebUpdater, který je součástí instalace MapSource. On si už aktualizace najde a stáhne sám. Podobné to je s MarineUpdater.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8574
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte dub 06, 2010 8:38 am

Umí, ale jen vydané verze, ne Beta verze.
Chystám článek "Garminy umí pracovat s rastrovými mapami. Jak na to?" a tam bylo dříve potřeba nejnovější beta verze a tu musíš instalovat ručně.
Ta poslední verze 3.20 už to má, tak to stačí udělat jak píšeš...
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8157
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 132
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » úte dub 06, 2010 9:06 am

To se teda na článek těším! :good:

Ono vždy když vyjde nějaký nový přístroj, je počet update dost hektický. Vychytávají se chyby, které ukázal praktický provoz. Jak se to vyladí, je to s bídou jednou - dvakrát za rok. A pokud není specifikum o kterém píšeš ty, stačí to zkusit vždy před sezonou.

Seznam přístrojů a jejich update je ZDE.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8574
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř dub 07, 2010 7:54 am

Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8574
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob dub 10, 2010 2:06 pm

Tak co Garministi, zkoušel to už někdo ? Právě se na to chystám.
Zajímavé by to mohlo být s chorvatskými Male Karte, ale tam bude asi problém s kalibrací.... :?
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8157
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 132
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » sob dub 10, 2010 2:23 pm

Co můžu, když nemůžu... :cry:

U mé 276tky asi smolík. Spíš popiš co ty? Když to uděláš, jak to je se třeba zoomem?
Male karte nevím. Mám pocit že v el. je vše co tam a lepší grafika. Co bych třeba uvítal, tak grafický editor do el. map. Že by si tam člověk mohl dělat poznámky a doplnění. No ale to je asi utopie.
No tak zkoušejte. ;)
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8574
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned dub 11, 2010 7:26 pm

Tak je to tam !

Jsem nadšenej, tato podpora rastrových map je naprosto skvělá :good:

Proč máš smolíka? Máš přístup ke složce Garmin v přístroji? Pokud ano, musí to jít, pokud to podpoří firmaware, podívej se co píšou v poslední vydané verzi. Pokud tam je Added support for Garmin Custom Maps , musí to jít.

Dostal jsem se k tomu až dnes, dělal jsem si novou kompilaci map a abych využil 2GB kartu, dal jsem tam skoro vše. No jo, ale pak to běželo 2 dny a 2 noci nepřetržitě.... :hmm:

Postup pro vložení rastrových map je jednoduchý, naprosto triviální. Otázka pár minut. Nejvíce práce je usazením mapy v Google Earth, tzv. kalibrací.

Je potřeba jen Google Earth, kdo nemá hodí se i na jiné věci..


A pak je to raz dva.

Nechtělo se mi chystat nějakou mapu na zkoušku ... vzal jsem jednoduše scan jedné mapy ze sady Male Karte.

Někde jsem si pamatoval, že bylo uvedený nějaký limit, 100x100px, to bylo nepoužitelné. Moc malé nečitelné.
Jinde se uvádí:
Podle noveho clanku http://www.gpsfix.net/garmin-custom-map ... g-started/
je limitace jpg velikost jednoho megapixelu, tedy 1024*1024 bodu. Na druhou stranu muze byt v .kmz souboru takovych jpg vic. Ale bude to mnohem pracnejsi.


Pak jsem vzal mapu otevřel v programu pro obrázky, vybral oblast tuto:
Obrázek

Je to větší než uvedený limit, má to 1108 x 573 px, zato jen pár kB.

To jsem vybral v Google Earth jako překryvný obrázek, trošku to "usadil" do mapy a dal uložit.
Pak jen stačilo tento obrázek uložit jako soubor kmz do GPS, nebo na kartu v ní.
Ale ouha kam?

Nejprve jsem downgradoval firmware v domnění že tam podporu rastrových map nemám uloženou, čímž jsem přišel o uloženou trasu z loňského roku ... a nemůžu teď ověřit nakolik je ta vložená rastrová mapa opřesná. Snad najdu nějakou trasu v počítači uloženou.

Ono je totiž potřeba ve složce Garmin ručně vytvořit složku CustomMaps (zkusím i jiný název v dalším kole).
A do ní pak zbývalo jen odeslat soubor kmz (je stejně velký jako obrázek cca 220 kB).
Pozor jméno musí být bez diakritiky, žirje se nepřeneslo, zirje ano.

Po zapnutí GPS vybrat zobrazení map a odškrtnout i CustomMaps a bylo to tam.. :whist:

Do rozlišení 5Nm se zobrazuje mapa podkladní (je to jako vrstvy, základní, na ní další např. BlueChart a nad ní uživatelská). Od toho rozlišení je "obrázek" a zumuje do cca 200m, pak už to začíná být rozmazané, zvětšení je příliš velké a v praxi nebude potřeba.

Těch 200m +- odpovídá 100% velikosti obrázku.
Lze pak za "provozu" buď odzumovat, nebo v případě potřeby detailu v ve vektorové mapě na 2 "kliknutí" tuto rastrovou mapu jednoduše vypnout. Stejně tak potom zapnout.

Ideální na cesty, stejně lze používat i turistické naskenované...pokud mám papírová něco co není ve vektorové, nebo jen pro zvyk v "čtení" mapy je to ideální řešení.

To mi udělal Garmin velkou radost.

Jak se to povedlo bez nějaké precizní kalibrace přikládám. Napojení mezi rastrovou a vektorovou není zcela přesné a asi ani nikdy nebude. Na druhou stranu není chyba větší než mezi napojením 2 listů vektorové mapy. Vidím to +- stejně a také stejně použitelné.
Obrázek

Vyzkouším ještě větší rozměr mapy a pak více map, ideálně oblast týdenní plavby....
Pak se podívám na nějakou uplutou trasu.
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8157
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 132
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » ned dub 11, 2010 8:46 pm

Já ale nevím o tom, že bych se nějak dostal do složek mého Garmina!!!
Když jej připojím k PC, mohu s ní komunikovat pouze přes rozhraní MapSource, jako disk se mě to neukáže.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8574
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned dub 11, 2010 9:11 pm

Neznám 276 , tak ti asi neporadím.... :? Kartu tam dáš?

Další poznatky.

Větší soubory to nebere, asi je platný limit 1MB pro jednu mapu.
Zato těch map může být několik, asi libovolné množství do zaplnění kapacity karty.
Nedaří se mi uložit rastrovou mapu jinam než na kartu.

S tou velikostí jsem teď laboroval a bude nutno hledat určitý kompromis mezi velikostí a množstvím detailů, toho co bude vidět.
Ten první příklad byl oříznut z originálu skenu o velikosti 3508 x 2441px. Zobrazení v podstatě totéž co v počítači, viz vložený obrázek.

Pak jsem zkusil "překrýt" celou jednu mapu. Bylo to příliš velké objemově, tak jsem ji celou zkomprimoval.
To už je v pořádku, celá mapa č.13 se přenesla. Má velikost po komprimaci 319kB, ale poklesla rozlišovací schopnost. Po přiblížení pod 1km už to začíná být rozmazané a nečitelné..škoda.

Řešení se nabízí, ale je pracné. Rozsekat originály (digitální scany) mapy na menší díly do 1MB do cca 1000 x 1000px, pojmenovat a postupně vložit.
Na to by to chtělo více lidí, každý by udělal část a vyměnili bychom si jen kmz soubory.

Pokud na ně někde ve formátu kmz narazíte, hned mi o tom řekněte prosím.
Uživatelský avatar
martinp
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 78
Registrován: sob čer 02, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Přerov

Příspěvekod martinp » ned dub 11, 2010 9:50 pm

Baharisi s 276 to nepůjde, není to mass storage zařízení ( nechová se jako USB fleška ).
To umí až novější garminy. Moje 620ka má interní paměť 1gb přístupnou jako disk.
Mimochodem, pokud by mi nekradli 276ku :cry: tak bych ji za 620 v životě neměnil.
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8157
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 132
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » ned dub 11, 2010 10:17 pm

No dyď se to snažím Liborovi vysvětlit!!! :smash: ;)
Kartu tam mám Libore orig. Garmin. Nekompatibilní. Jediná komunikace přes MapSource. Tečka.

Omluva za OT: Jednu chvíli jsem Martine blbě zapřemýšlel, že ještě než se dostane úplně z výprodeje, tak si koupím jednu do zásoby. Nemá podle mě následovníka...
Uživatelský avatar
martinp
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 78
Registrován: sob čer 02, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Přerov

Příspěvekod martinp » ned dub 11, 2010 10:25 pm

Dovolím si chvíli pokračovat v OT. Ty víš kde se dá 276ka ještě koupit? Loni v prosinci ji český Garmin prohlásil za nedodatelnou. Tak jsem vzal 620ku, ale jsem z ní natolik zklamaný že bych koupil ještě 276ku.

Raději přes SZ. Nebo dostaneme od Libora baňu... :cry: B.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host