Garmin Colorado 300

Po počasí další důležitá součást jachtingu. Vše kolem navigace....

Moderátoři: Pepa, windward, vilma

Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8601
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 85
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned dub 11, 2010 10:48 pm

Baňu nedostanete, taky jsem měl 276 před Coloradem v hledáčku.. :whist:

ALE založte si topic "Garmin276" a šoupněte si to všechno tam....nebude to zajímat jen nás 3 ;)
Uživatelský avatar
joseff
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 2
Registrován: úte dub 20, 2010 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod joseff » čtv kvě 20, 2010 4:57 pm

Zdravím vespolek. Mám takový problém s tímto jinak výborným GPS přístrojem
Dnes jsem zakoupil USB redukci do 12v zapalovače z auta a připojil k ní USB kabel co přišel v balíčku s gartminem. Místo mnou očekávaného napájení ,ale bohužel započala synchronizace s (jakoby) PC. Namá někdo z Vás pro toto vysvětlení?

Mám na to pouze jednu hypotézu a to tu, že USB kabel dodávaný s Garminem slouží pro datové přenosy a tudíž má zapojeny všecny piny, Garmin si prostě myslí že je napojen na PC. Musím tedy místo redukce koupit originál Mini USB nabíječku? Nerad bych zítra na honem někde u pumpy tohle sháněl, takže doufám, že to v přístroji půjde nějak vypnout. Děkuji za odpovědi.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8601
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 85
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv kvě 20, 2010 5:26 pm

Číst a číst a číst...proč to má hledat někdo druhý :? Já si to už taky nepamatuji.
Když si tak rád s Coloradem hraješ (nejseš sám), mohl jsi alespoň toto vlákno přečíst celé.

Na straně 3 (téměř přesně před 2 roky) píšu co máš zapnout v nastavení, jmenuje se to Spanner ;)

Funkci Spanner najdete Zkratky->Nastaveni->Systém->Interface->GarminSpanner. Pokud si vyberete tuto volbu, objeví se po připojeni kabelu volba, zda se ma Colorado přepnout do Mass storage. Pokud zvolite NE, je Colorado jen napájeno z USB (používám v Autě).

PS

Tento model se už přestal vyrábět a na americkém trhu ceny klesly. Na eBay se teď pohybuje kolem 190 USD a s poštovným je to cca 4400,-Kč.

Maris právě jedno Colorado koupil a brácha už taky přihazuje v aukci.
Uživatelský avatar
joseff
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 2
Registrován: úte dub 20, 2010 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod joseff » čtv kvě 20, 2010 5:51 pm

MOc děkuji, než jsem se opět dostal k PC, tak byly odpověď jak v PM, tak zde. Bohužel jsem byl pouze na mobilu když jsem zde na foru hledal a zřejmě používal špatná slova.

Tak jako tak vše pracuje již jak má, děkuji ještě jednou.

Ps: Pozor u těch aukcí, některé přístroje jsou repasované a některé nové, tak ať nekupujete zbytečně starší.
Uživatelský avatar
Jirka_TEC_Tce
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 361
Registrován: ned úno 25, 2007 1:00 am
Reputace: 11
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » úte říj 30, 2012 8:43 am

Zdravím Vás, pozorně jsem přečetl celé vlákno o Coloradu. Mám možnost si ho pořídit, použitý a za daleko lepší cenu, než která se uvádí v prvních příspěvcích. Rád bych ho občas použil i jako autonavigaci, tedy se ptám, jak moc schází hlasový výstup. Je to použitelné i v navigačně složitějších dopravních situacích?

Děkuji a zdravím, Jirka
Uživatelský avatar
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1835
Registrován: čtv říj 26, 2006 2:00 am
Reputace: 69
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » úte říj 30, 2012 9:26 am

Mám Oregona 550, je to stejné jako Colorado jen má dotykový displey. Používám ho na lodi, na kole i v autě. Hlasový výstup má, jen Ti neřekne "odboč vlevo" ale před změnou zapípá "tydli tydli" a pak stačí jen kouknout na displey kam. Má i automatické zumování, takže se Ti křižovatka zvětší...
Výhoda proti autonavigaci je, že maluje stopu, což je dobré při zpáteční, nebo opakované cestě pro kontrolu trasy.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8601
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 85
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte říj 30, 2012 9:55 am

Přesně jak píše geronimo.

Vzhledem k tomu že i v autonavigaci mám hlas vypnutý (obtěžuje) tak právě vítám jenom zvukové krátké upozornění.

Když si zvykneš je to ještě lepší než autonavigace.

Navíc se dobře hodí i pro turistiku Topo mapa ČR patří k tomu nejlepšímu co je k dispozici.
Uživatelský avatar
Jirka_TEC_Tce
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 361
Registrován: ned úno 25, 2007 1:00 am
Reputace: 11
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » úte říj 30, 2012 10:02 am

Kluci díky, to je to, co jsem potřeboval slyšet. Jdu do něj. Jirka
Uživatelský avatar
Jirka_TEC_Tce
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 361
Registrován: ned úno 25, 2007 1:00 am
Reputace: 11
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » pát lis 02, 2012 9:06 am

Pěkné pozdravení vespolek, tak už ho mám. Zatím se seznamujeme, dohrávám mapy. První dojem, dobrý. Loď už mám z vody venku, zase musím čekat na jaro, abych ho vyzkoušel na vodě.
Přátelé, mějte se pěkně, Jirka
Uživatelský avatar
Jirka_TEC_Tce
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 361
Registrován: ned úno 25, 2007 1:00 am
Reputace: 11
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » pát lis 02, 2012 9:39 am

Ještě jednou zdravím, a hned dotaz: je možný, že je množství dat na kartě (resp. velikost mapovýho souboru) omezena 2GB. U mojí starý navigace tomu tak bylo, ale teď jsem čekal, že to uvidí a nic. Budu muset mít zase jednotlivý mapy na extra kartách. Samotná Evropa 2013 má už přes 2 GB. To mě mrzí :(
Jirka
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8601
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 85
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát lis 02, 2012 9:48 am

Mapu 2013 nemám tak ti nepovím.
Nikdy jsem však na takový limit nenarazil, neříkám však že to není možné. Budeš asi muset experimentovat.

Pokud to rozdělíš tak kromě rizika/omezení selhání (mě se stalo) máš jistotu rychlejšího náběhu a chodu.

Můžeš si dát zvlášť ČR, západní Evropu, východní Evropu. Celou ji stejně za jeden den nepřejedeš, tak výměna karty s mapou je malý detail.
Uživatelský avatar
Jirka_TEC_Tce
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 361
Registrován: ned úno 25, 2007 1:00 am
Reputace: 11
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » ned lis 04, 2012 10:56 am

Tak sorry, chyba byla na straně uživatele. :? Už vše běží tak, jak má. Na kartě mám automapy (2,7 GB ) a na další kartu dám "vodní mapy". Teď už aby skončila zima a začaly testy na vodě.
Zdravím, Jirka.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host