Garmin Colorado 300

Po počasí další důležitá součást jachtingu. Vše kolem navigace....

Moderátoři: Pepa, windward, vilma

Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8164
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 132
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » čtv kvě 15, 2008 9:52 am

Ono to asi bude rozděleno tím, jestli navigace má baterie, nebo nabíjecí článek. Navigace s článkem dobíjejí.
Uživatelský avatar
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 827
Registrován: pon úno 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

baterky

Příspěvekod Renda » čtv kvě 15, 2008 10:52 am

Ludek píše:Jasne, ze to neni problem. Dle me zkusenosti vydrzi tuskovky v Coloradu tak kolem 8 h s nepodsvicenym displayem.
Jaké tužkovky? Acu? Jaká kapacita?

Baharis píše:Ono to asi bude rozděleno tím, jestli navigace má baterie, nebo nabíjecí článek. Navigace s článkem dobíjejí.
Colorado má volby: Alkalické, Lithium, NiMH
I když tam mám akumulátory a nastaveno NiMH, mám pocit, že nedobíjí :?
Uživatelský avatar
Ludek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 191
Registrován: stř dub 18, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Ludek » čtv kvě 15, 2008 11:04 am

Pouzivam GP NiMH, 2700 mAh
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8164
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 132
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Re: baterky

Příspěvekod Baharis » čtv kvě 15, 2008 1:42 pm

Renda píše: Colorado má volby: Alkalické, Lithium, NiMHI když tam mám akumulátory a nastaveno NiMH, mám pocit, že nedobíjí :?

To bude asi ohrana proti hlavám děravým. Někdo by mohl dát normální baterie, systém přepnout na dobíjecí a co by to asi udělalo??? :crazy:
Uživatelský avatar
mboban
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 93
Registrován: stř črc 04, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Re: baterky

Příspěvekod mboban » pát kvě 16, 2008 8:40 am

Renda píše:
Ludek píše:Jasne, ze to neni problem. Dle me zkusenosti vydrzi tuskovky v Coloradu tak kolem 8 h s nepodsvicenym displayem.
Jaké tužkovky? Acu? Jaká kapacita?

Baharis píše:Ono to asi bude rozděleno tím, jestli navigace má baterie, nebo nabíjecí článek. Navigace s článkem dobíjejí.
Colorado má volby: Alkalické, Lithium, NiMH
I když tam mám akumulátory a nastaveno NiMH, mám pocit, že nedobíjí :?



Já to teda Rendo nevím na 100%, ale myslím si, že Colorado neumí dobíjet vůbec. Akumulátory musíš dobíjet zvlášť v nabíječce. To nastavení v přístroji je pouze kvůli měření napětí. Alkalické a lihtiové baterky mají nominálně větší napětí než dobíjecí akumulátory.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8576
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned kvě 18, 2008 9:20 pm

danda píše:Jen dotaz, je ten druhý volný a na co by přišel? Uvažuji o něm
danda


--------------------------------------------------------------------------------

Stále mám 1 ks GPS Colorado k přenechání, ozvi se
Přišel na 7 500,- Kč s poštovným + 250 Kč clo.
Mapy lze také.
Uživatelský avatar
vfrman
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 81
Registrován: úte led 08, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Blanensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vfrman » úte kvě 20, 2008 7:02 am

Mám dotaz-odkud zvenku objednáváš mapy? Sháním do Colorada na SD Blue Chart G2 Vision Large pro Jadran a Itálii,ale na všech amerických odkazech,které jsem našel,nechtějí posílat mimo USA.
Díky za informace.
Uživatelský avatar
Ludek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 191
Registrován: stř dub 18, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Ludek » úte kvě 20, 2008 7:11 am

Ja si objednal VEU716L na www.shop.sailnet.com. Posilaji je bezne mimo US. Cena 440,- USD vcetne postovneho. Platba je kartou nebo primo prevodem na jejich ucet,coz jsem vyuzil.
Uživatelský avatar
vfrman
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 81
Registrován: úte led 08, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Blanensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vfrman » úte kvě 20, 2008 10:35 am

Díky za odkaz,jak dlouho trvala dodávka? Jestli to stihnu ještě na jarní jachtění 7.6. ;)
Uživatelský avatar
Ludek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 191
Registrován: stř dub 18, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Ludek » úte kvě 20, 2008 10:41 am

Pocitej tak 8-12 dni. Posilaji to normalni postou (USPS) v obalce.
Uživatelský avatar
vfrman
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 81
Registrován: úte led 08, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Blanensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vfrman » úte kvě 20, 2008 10:47 am

A ještě dotaz-je to G2 vision nebo jen G2 ?
Uživatelský avatar
Ludek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 191
Registrován: stř dub 18, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Ludek » úte kvě 20, 2008 10:56 am

G2 vision na SD karte VEU716L
Uživatelský avatar
vfrman
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 81
Registrován: úte led 08, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Blanensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vfrman » úte kvě 20, 2008 11:20 am

Díky! Zkusím to,akorát mně to nejde udělat platbu kartou,tak musím přes účet.

Jinak kdyby někdo chtěl , tak tady jsou dobrý držáky na navigace:

www.ram-mount.com

snad to sem už někdo nedal :)
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8576
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Zkratky a nastavení

Příspěvekod Libor » sob kvě 24, 2008 7:49 pm

Možná nebude od věci shromažďovat někde pohromadě zkratky + nastavení Colorada.

Jinak jsem jako zajímavost objevil že se dá jednoduše upravit čeština, je tam uložena jako zvláštní soubor, dá se editovat.

A také dnes jsem se např. dozvěděl, že delším podržením pravého soft. tlačítka lze pořídit sreenshot. Stačí pár sekund a pak ve složce x:\Garmin\srn ve formátu png jsou uložené obrázky obrazovky. Ukázka co jsem zkusil:
Obrázek

Nebo jak místo připojení Colorada jen nabíjet přes USB:
Funkci Spanner najdete Zkratky->Nastaveni->Systém->Interface->GarminSpanner. Pokud si vyberete tuto volbu, objeví se po připojeni kabelu volba, zda se ma Colorado přepnout do Mass storage. Pokud zvolite NE, je Colorado jen napájeno z USB (používám v Autě).
Naposledy upravil(a) Libor dne sob kvě 24, 2008 8:23 pm, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8576
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob kvě 24, 2008 8:18 pm

Někde v nějakém popisu Colorada jsem narazil na dotaz uživatelů co se stane s ovládacím kolečkem v náročném prostředí (prach, písek)....
Nic...
[youtube]http://youtube.com/watch?v=HSIEI9MrgP0[/youtube]
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8576
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Re: baterky

Příspěvekod Libor » ned kvě 25, 2008 12:03 am

Renda píše:.....mám pocit, že nedobíjí :?


Našel jsem toto vysvětlení:
Colorado nesmí umět režim dobíjení - bylo by to nebezpečné. Alkalické články se totiž při rychlodobíjení chovají jako petardy ......
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8576
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Jak navigovat na souřadnici?

Příspěvekod Libor » ned kvě 25, 2008 12:23 pm

Jak navigovat na souřadnici?

Podržet střední tlačítko, tím se uloží bod, potom změnit jeho souřadnice a nechat se navigovat k tomuto bodu.
U Colorada ani jiných turistických Garminů to jinak nejde.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8576
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned kvě 25, 2008 1:17 pm

Jsem GPS začátečník a mám nové Colorado. A k tomu jednu asi blbou otázku. Dá se nějak zajistit, aby mi Colorado routovalo na všech cestách a cestičkách nebo je to problém mapy, která nemá tyto cestičky jako "routovací". Zatím jsem ve fázi, kdy pokud se chci pohybovat v přírodě, tak nezbývá než zapnout trasování mimo silnici a nechat se vést kompasem. Je to tak? A je možný, že v novějších verzích map už bude routování i na turistických a cyklotrasách? Nebo dělám probůh něco blbě? Díky moc...

routovani neni jen veci pristroje, ale take mapy. topo mapa CR neni routovatelna po lesnich cestach a turistickych znackach (jen po silnicich). topo mapa SR naopak po turistickych routuje.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8576
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned kvě 25, 2008 1:29 pm

Zatím se tu moc nepsalo o příjemné funkci Colorada, kterou je prohlížeč obrázku...nejen že pomůže zkrátit třeba dlouhé čekání, ale dobře se hodí k nahrání printscreenu letecké mapy daného místa ... např. mariny.
Uživatelský avatar
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 827
Registrován: pon úno 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

Re: Zkratky a nastavení

Příspěvekod Renda » ned kvě 25, 2008 3:14 pm

Libor píše:Nebo jak místo připojení Colorada jen nabíjet přes USB:
Funkci Spanner najdete Zkratky->Nastaveni->Systém->Interface->GarminSpanner. Pokud si vyberete tuto volbu, objeví se po připojeni kabelu volba, zda se ma Colorado přepnout do Mass storage. Pokud zvolite NE, je Colorado jen napájeno z USB (používám v Autě).
Ty jsi "apgrejdoval" SW? Já když dám:
Zkratky->Nastaveni->Systém->, tak mám možnosti jen:
GPS, Jazyk, Tóny, Sériové rozhraní, Typ baterie. :cry:
Položku Interface tam vůbec nemám!
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8576
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned kvě 25, 2008 10:50 pm

Ano, "apgrejdoval" na 2.51 beta verzi. Ale budeš tam mít myslím stejnou ?
Uživatelský avatar
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 827
Registrován: pon úno 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Renda » ned kvě 25, 2008 11:50 pm

Libor píše:Ano, "apgrejdoval" na 2.51 beta verzi. Ale budeš tam mít myslím stejnou ?
Njn, já mám 2.40 :cry:
Voni u Garminů říkali, že to chystaj, ale to si tam mám dávat Betu??
To jsi dělal přes ten jejich webový aktualizátor nebo jsi ji někde sosnul a nainstaloval?
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8576
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon kvě 26, 2008 7:25 am

Stáhnul a nainstaloval ;) Neboj beta verze šlape dobře...
Tady to najdeš http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=3889
Stáhneš, připojíš Colorado a spustíš. Po odpojení musíš restartovat GPSku.
Uživatelský avatar
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 827
Registrován: pon úno 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

instalace apgrejdu

Příspěvekod Renda » pon kvě 26, 2008 10:05 am

Libor píše: ... Stáhneš, připojíš Colorado a spustíš. Po odpojení musíš restartovat GPSku.
Nutno dodat, že během instalace se program ptá na disk, který je "zapisovačkou" karet. Zadává se mu ovšem disk, který představuje vnitřní paměť Colorada.
Po ukončení instalace a řádném odpojení od PC se Colorado vypnulo. Po zapnutí se objevila jen úvodní černá obrazovka s nápisem Garmin. :cry: (Mrazení v zádech.) :mad:
Po vypnutí a opětovném zapnutí naštěstí přístroj naběhl jako by se nechumelilo s novou verzí SW. :good: Ufff.
Mapy, které byly v paměti přístroje se neporušily. === Libore - :thankyou: .
Uživatelský avatar
vfrman
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 81
Registrován: úte led 08, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Blanensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkratky a nastavení

Příspěvekod vfrman » pon kvě 26, 2008 2:19 pm

Nebo jak místo připojení Colorada jen nabíjet přes USB:
Funkci Spanner najdete Zkratky->Nastaveni->Systém->Interface->GarminSpanner. Pokud si vyberete tuto volbu, objeví se po připojeni kabelu volba, zda se ma Colorado přepnout do Mass storage. Pokud zvolite NE, je Colorado jen napájeno z USB (používám v Autě).[/quote]


Pozor,ale to asi nebude nabíjení,ale pouze napájení,ne?

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host