Inzerát na ferro-cementovou loď

Tipy a návody k výběru lodě. Zkušenosti druhých s výběrem lodě.

Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike

Romik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Inzerát na ferro-cementovou loď

Příspěvekod Romik » sob říj 01, 2011 3:02 pm

Přijde mi, že se jich moc neprodává.
modules.php?name=NukeC30&op=ViewDetail&id_ads=2021
Cituji:
Prodám námořní kajutovou plachetnici, rok výroby 1987, délka 10.77m, šířka 3.36m, ponor 1.6m,výtlak 11.5t,materiál ferro-cement, motor Paugeot zabudovaný 1.9 diesel -hydraulický pohon,vše nové. Loď je ve výborném stavu,plně vybavená a schopná plné námořní plavby.Platnost Tech.p. do 2014, loď brázdí každoročně Baltické moře. Cena 888000,- CZK
Ani jsem netušila, že se dá koupit železobetonová loď...
hula-m
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod hula-m » pon říj 03, 2011 2:37 pm

S ferocementovou lodí bych byl velmi opatrný, co jsem slyšel, tak jejich problémem je nezjistitelnost vnitřního rozpadu. Tedy případná degradace konstrukce probýhá skrytě a pak dojde k náhlému kolapsu. Z toho důvodu nemají frocementové lodě rády pojiťovny a je prý problém je pojistit. Ale je o tom třeba zjistit více
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pon říj 03, 2011 3:27 pm

Nekde jsem cetl, ze nekdo na metode zjistovani vnitrniho rozpadu dratu do betonu pomoci mereni nejakych elektrickych velicin mezi dratama dokonce udelal doktorat ci co.
Ja bych teda takovy lodi moc neveril. I kdyz je to taky asi "kompozitni material", jako moje (uz neprilis bytelna) laminatka. Co je pro mne vubec zahada je zpusob oprav trupu... se to nahazuje? :?

Edit: Mel jsem doma pujcenou jakousi starou knizku o stavbe motorovych clunu, kde tuhle metodu taky zminili. Pochopim, ze v CSSR byl kazdej tak trochu zednik a svarec, ale kde chteli tenkrat sehnat dost cementu na jachtu, to mi hlava nebere.
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » pon říj 03, 2011 7:43 pm

Stačí jen chtít :hmm: , jako většinou se dá najít něco i tady: modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1480&postdays=0&postorder=asc&start=0

A dovolím si doplnit, že posílání odkazů sem do fóra je pro mě dost opruz, obzvlášťě když při hledání zjistím, že se o to zúčastnění ani nepokusili.
Romik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Romik » pon říj 03, 2011 9:13 pm

marks:
hledala jsem, ale špatně.... hledala jsem železo-beton, jediný odkaz, co jsem našla, byla zmínka od Baharise o betonové lodi ve Znojemském bazaru... a tam se mě to nezdálo vhodné strkat. Název ferro-cement, přesto, že byl uvedený v inzerátu, mi připadal tak utopický, že jsem ho nezadala :sorry:

Tak jestli to můžete přilepit k tématu ferro-cement, díky moc, nebo téma klidně smáznout.

Přišel mě ten inzerát ale zajímavý, moc často se železobetonové lodě neprodávají....

Za přidělávání práce moderátorům se ještě jednou omlouvám :sorry: a slibuju, že budu pečlivěji hledat :thankyou:
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pon říj 03, 2011 10:53 pm

Nemas se za co stydet.
Delam admina na jinym foru (nekecam! je to mozny.) a deje se tam to samy a mnohem casteji. Tohle neni zas tak bezny tema, aby se dalo snadno najit. A na obranu "mych" zelenacu musim rict, ze hledat neco, co jsem uz nekde videl, je podstatne snazsi ve srovnani situaci, ze pomalu ani nevim co hledam. Takze ty zkusenejsi se s timhle budou vztekat stale. Ale i tak ty svoje zelenace nakonec dovedou ke kyzenemu poznani. ;-)

Jako mne tady tedka. Rad jsem si to odkazovany tema precetl (Diky, Marksi).
Jeste ze prilezitostne zednicim jenom se sadrokartonem, takze pokryvani konstrukce preklizkou se mi zda bejt jaksi prirozenejsi postup.
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » úte říj 04, 2011 8:19 pm

to zas pozor, s tím ferro-cementem mě to trošku napadlo a tak jsem odkaz dal, navíc jsou věci který si rád připomenu. Kdybych odkaz nechtěl dávat napíšu, že to tady někde je, Do toho o čem si kdo zakládá vlákno nemám právo a ani bych si nedovolil, kecat vůbec, jen se to z upozornění na zajímavý inzerát, začalo přesouvat k debatě, která už zde byla a hlad po informacích je třeba zahnati ;-).

Zpět na