Martin88 píše:geus píše:Muzete mi ty dva posledni prispevky objastnit to ze jsem slepej vim a ze by i blbej? JEDEN napise koupili jsmesi plach. Sillhoutt co je to za laminat ald chce poradit a foto nikde tak jakou radu a druhy pod ní m odepise mam rad stare drevene lode prima koupe. Asi si dam jeste jednu kapacku snad se proberu.
ten první bude nabouranej spamrobot
andrejjeep gratuluje ke koupi, stejně jako já, moc pěkný tvar trupu

hlásí se nabouranej spamrobot - takže, je to laminát, to víte a mezitím jsme to v tom 2015 ošmirglovali, vykitovali, natřeli a vyměnili okna.
geus - doslova o Silhouettach a Hurleyech jsem letem přečetl pár řádek a tušil jsem, že byli dřevěné, tak jsem si myslel, že to bude coby vodítko stačit. A poté už se do fóra nevrátil, jelikož jsem prachobyčejně zapomněl, že jsem sem hodil ten dotaz

.
Každopádně, po 5 sezonách chceme změnu od Vranova a rozhodli jsme se, že začneme trailer-sailovat - Mácháč, Slapy, Orlík, Most (až bude) atd. atp. a okolní země. A tak nás čeká: vybavit kajutu - vůbec jsme to neřešili, jelikož partnerčiny rodiče mají chatku na Vranově přímo na vodě, takže jsme přes léto kotvili 10m od postele

. A dále potřebujeme přívěs - a tím se vracíme zpátky k tomu, že se snažím zjistit co že to vlastně máme za plachetnici, jelikož nenašel jsem podobný trojkýl. Dle Hurley asociace v UK máme - dle fotek - MkII cca z roku 1965, ale máme prodloužený prostřední kýl a jiné napojení kormidla - jakýsi hybridní skeg/dvoj/trojkýl či co. S tim hlavně souvisí snaha odhadnout váhu abych se dopočítal správnému přívěsu k vozu (Scout III, 135 kw, 6AT DSG, 4x4). Vím, že to hravě utáhne a tuším váhu cca 900 kg, auto má 1559 kg a kdy přičtu dvě osoby, psa, bágly atd. atp. tak se do 3500 kg vejdeme se vším všudy. Ale fakt by měl zajímalo co máme

.
Fotky jsou mix před a po - tento rok mě opět čeká šmirgl, nějaké kitování a natření a dále, jelikož to ruplo na jednom místě, což jsme fest opravili, nový rám a dvířka, jelikož se to lehce rozklížilo. A vybavit vnitřek. A naučit se položit stěžeň pro převoz. A koupit přívěs...