MapSource - začínáme

Po počasí další důležitá součást jachtingu. Vše kolem navigace....

Moderátoři: Pepa, windward, vilma

Uživatelský avatar
tomaskre
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 166
Registrován: čtv úno 15, 2007 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Jindřichův Hradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tomaskre » pon čer 02, 2008 10:06 am

Nevíte náhodou jakej je rozdíl mezi BC verze 9.5 a BC 2008??
Zkouším to porovnat, ale na žádný změny zatím nenerazil?
Která z nich je novější?
Uživatelský avatar
vfrman
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 81
Registrován: úte led 08, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Blanensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vfrman » pon čer 02, 2008 10:29 am

Jestli se nepletu,tak verze 9.5 byla již loni,takže 2008 by měla být novější.
Uživatelský avatar
hanes
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 67
Registrován: čtv čer 21, 2007 2:00 am
Reputace: 1
Bydliště: Hodonín

Příspěvekod hanes » pon čer 02, 2008 10:36 am

Podle dostupných informací na webu Garmin přejmenoval verzi 10 na verzi 2008. U BC Atlantic se rozšíření tentokrát týká Švédského jezera Helgasjön a přístavů Finska ( u 9.5 přidali podrobné mapy přístavů v HR)
Uživatelský avatar
tomaskre
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 166
Registrován: čtv úno 15, 2007 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Jindřichův Hradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tomaskre » pon čer 02, 2008 10:58 am

jojo díky Vám,
nějak mě nenapadlo podívat se jinam než do HR :cry: 8)
Uživatelský avatar
hanes
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 67
Registrován: čtv čer 21, 2007 2:00 am
Reputace: 1
Bydliště: Hodonín

Příspěvekod hanes » pon čer 02, 2008 11:11 am

No jo, z našeho úhlu pohledu je HR středem světa :D
Uživatelský avatar
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 555
Registrován: stř črc 25, 2007 2:00 am
Reputace: 0

aktualizace MapSource

Příspěvekod jirkaM » ned úno 08, 2009 4:49 pm

Tak po delsi dobe jsem se rozhodl aktualizovat si MapSource na novou verzi a nebyl to dobry napad - teda pro me, ne moc pocitacove zdatneho jedince.
Preinstalovala se mi nova verze a .... a nejde to spustit, po spusteni se objevi hlaska : Microsoft Visual C++ Runtime LIBRARY Runtime Error atd. - no proste se to nespusti.
Nevite nekdo kde delam chybu, respektive co je spatne???
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8157
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 132
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » ned úno 08, 2009 4:57 pm

Já jsem dával novou verzi na konci ledna a v pohodě. Teď jsem to zkoušel a není nic nového. Mám verzi 6.15.3

A jak jsi to prosím tě dělal? Stáhnul jsi si exáč a spustil, nebo přímo z podpory prg. MapSource? Pokud jsi stahoval, tak jakou verzi?
Uživatelský avatar
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 555
Registrován: stř črc 25, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod jirkaM » ned úno 08, 2009 5:04 pm

Zapnul jsem si MapSource a dal stahni aktualizace, pak se stahnul soubor okolo 50 mega a zeptalose me to jestli chci nainstalovat tak jsem dal ze ano a spustila se instalace. Uspesne probehla, ale spustit to nejde. zkousel jsem i restartovat a nic.
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8157
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 132
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » ned úno 08, 2009 5:20 pm

Hmm, předpokládal jsem spíše ten druhý způsob...

Nejsem také IT mág, možná více by řekl Jerryx. Ale máš nějaký prg. na čistění-opravu registrů? Buď RegistrCleaner, nebo TuneUp. Také bych se pokusil to spustit přímo v nabídce Start-Garmin-MapSource. Nebo odinstalovat a znovu instalovat, před instalací opět vyčistit registry.
Nevím. Toto je opravdu otázka spíše pro IT.
Uživatelský avatar
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 555
Registrován: stř črc 25, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod jirkaM » ned úno 08, 2009 5:26 pm

to: Baharis

Diky za rady. Vemu to do prace nasemu spravci site, on uz me zna:)) Udelam posledni pokus, odinstaluju to a znovu nainstaluju. No a pak tam zase nahraju vsechny ty mapy:(( Mel jsem to nechat ve stare podobe, ona urcite ta aktualizace zase tak hvezdne jina nebyla, ale byl sem zvedavy:)

kazdopadne diky
Uživatelský avatar
vfrman
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 81
Registrován: úte led 08, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Blanensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vfrman » ned úno 08, 2009 6:53 pm

Možná by pomohlo nainstalovat tohle: převzato z jiného fóra :

Doporucuji MapSource Maps Compatibility, na 99% pomuze.

http://www.path.cz/forum/download/file.php?id=91
Uživatelský avatar
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 555
Registrován: stř črc 25, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod jirkaM » ned úno 08, 2009 8:24 pm

to: vfrman

Diky, zabralo to. Mapy jsou samozrejme fuc, protoze jsem pro jistotu vse odinstaloval - ted uz vim, ze zbytecne. Ale mapy lehce nahraju zpatky. Rovnou kdyz to uz budu delat obnovim sw v jednotlivych navigacich. Mam 276C na more, Colorado na vylety a Nuvi do auta - vse staci postupne pripojit a pres WebUpdate to zaktualizuju - zustanou mi v tech navigacich nahrane mapy, nebo je budu muset prehrat?
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8157
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 132
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » ned úno 08, 2009 9:02 pm

Mapy v navigacích ti zůstanou. Mažou se tehdy, pokud se nahrávají nové. Nejdou dohrávat, jo? Před exportem z PC se nejdříve ty původní v přístroji smažou. Jediná vyjímka je, pokud máš mapy v paměti přístroje a nahráváš nové na kartu. Nebo obráceně. To pak zůstanou i ty původní.
U 276tky to neplatí, tam jde všechno na kartu. Ale třeba u Nuvi670 co mám já to funguje.

Co se týká toho kixu, to musela být nějaká anomálie vzniklá při přenosu. Normálně to funguje bez problémů a ať tě to neodradí. Protože nové aktualizace přináší nová vylepšení. A kromě WebUpdateru používat i MarineUpdater. ;)
Uživatelský avatar
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 555
Registrován: stř črc 25, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod jirkaM » ned úno 08, 2009 9:55 pm

Diky za rady. Radeji pouzivam papirove mapy, vetsinou garminy pouzivam jen pro gps data:) Ale jako rezerva, respektive potvrzeni je to dobre. A musim priznat, ze spojeni s googlem a moznosti prohlednout si neprehledny pristav ze satelitni fotky to je super. Hodne to ulehci - alespon me, z fotky si najdu orientacni data a pak to jde lepe.
Uživatelský avatar
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 555
Registrován: stř črc 25, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod jirkaM » pon úno 09, 2009 5:21 pm

Vse opraveno, vse funguje. Jeste jednou diky za rady.

Baharisi k cemu je dobry ten Marine Updater? Nejak to nemuzu pochopit. Aj ta anglictina:)
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8157
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 132
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » pon úno 09, 2009 5:48 pm

S mapovým podkladem BlueChart se ti nainstaluje i "Tides and Marine Services". To se nahrává do GPS zároveň s mapami a máš na lodi s sebou jednak přílivovou tabulku dané oblasti a jednak jednak informace o marínách přístave a kotvištích.

MarineUpdater ti tyto informace aktualizuje v PC a pak si následně nahráváš aktuální data do GPS.
Uživatelský avatar
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 555
Registrován: stř črc 25, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod jirkaM » pon úno 09, 2009 9:38 pm

Diky. Chapu. Vse funguje. Jdu to studovat - aktualizoval jsem to po dvou letech - takze je tam hodne novinek:))
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8157
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 132
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » pon úno 09, 2009 10:02 pm

Fajn, to jsem rád. :good:
Jinak, cokoliv budete potřebovat, klidně pokračujte. Kdo byl v Hodoníně na kurzu, určitě tyto věci už ví. Ale to nevadí, já budu vždy rád odpovídat.

Jinak mám už první náznaky, že vědomosti které jsem v lednu předával, budou znát i někteří noví - začínající kapitáni českých kurzů. ;)
Uživatelský avatar
Rumex
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 316
Registrován: ned čer 01, 2008 2:00 am
Reputace: 1
Bydliště: Dětmarovice

Příspěvekod Rumex » úte dub 20, 2010 11:53 am

Zdravím
chtěl bych se zeptat na poslední verzi MapSource, měla by tam přibýt záložka GPS, po aktualizaci 6154, ale nepřibyla, tudíž to asi není ta nejnovější, proto otázka zní jaká je nejnovější aktualizace ?

Děkuji
Uživatelský avatar
vfrman
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 81
Registrován: úte led 08, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Blanensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vfrman » úte dub 20, 2010 12:31 pm

Mně to v mém PC ukazuje verzi 6.15.11 a žádnou aktualizaci to nenabízí,možná něco je na garminích stránkách,ale nedíval jsem se..
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8574
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte dub 20, 2010 12:55 pm

Mám také verzi 6.15.11 a nic novějšího to nestahuje....

A tady je to také poslední verze http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=209
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8157
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 132
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » úte dub 20, 2010 1:00 pm

Asi tak jak píší přede mnou.
O verzi 6.15.4 jsem něco zaslechl na fórech, kde se stahuje nelegální software a to převážně do PDA a WM5/6. To ti najde každý vyhledávač.

Asi by bylo dobré napsat co máš za zařízení a co od něj očekáváš. Není mě známo, že by na PC MapSource umožňoval (i v blízké budoucnosti) navigovat. Na to slouží garmiňácký prg. nRoute.
Uživatelský avatar
tatinecek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 401
Registrován: ned úno 11, 2007 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha 6

Příspěvekod tatinecek » úte dub 20, 2010 3:13 pm

Právě jsem si v PC instaloval od Garminu prográmek HomePort a po propojení s GPS se dá docela hezky plánovat cesta a prohlížet mapa v PC.
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8157
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 132
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » úte dub 20, 2010 4:26 pm

No jo. G2 Vision... :cry:
Uživatelský avatar
tatinecek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 401
Registrován: ned úno 11, 2007 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha 6

Příspěvekod tatinecek » úte dub 20, 2010 4:36 pm

Ne, ne Jirko, jenom g2, protože jsem koupil mapu v rozlišení Large /cca 11000 Kč/ kde mám celé středomoří a Biskaj až po Kanáry.
S.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů