Jachting na Sečské přehradě
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- mikeduck
- návštěvník fóra
- Reputace: 13
- Kontaktovat uživatele:
Jachting na Sečské přehradě
Ahoj vespolek.
Mám dotaz,nevíte někdo jak je to s jachtáním na Sečské přehradě.
Viděl sem nějaké fotky,a jsou na nich nějaké plachty,ale není moc poznat co to je,jestli sportovní plachetky nebo kajutovky,nebo možná i windserfaři.
Mám to na Seč kousek,tak by to pro mě mohla být zajímavá tréningová lokalita.
Viděl sem nějaké fotky,a jsou na nich nějaké plachty,ale není moc poznat co to je,jestli sportovní plachetky nebo kajutovky,nebo možná i windserfaři.
-
- radioamatér
- Reputace: 12
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jachting na Sečské přehradě
mikeduck píše:Ahoj vespolek.
Chce to zkusit strejdu googla
Sportovní areál Yachtclub Pardubice, Seč - Ústupky
https://www.dokempu.cz/sec-chrudim/kemp ... upky-3170/
Kdyz to nemas daleko, tak si udelej vylet.
- mikeduck
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za odkaz.
Teď už vím že ty yacht kluby jsou tam 2 na jednom místě. Sice jsou to sportovní,ale snad by tam mohla plout i malá kajutovka.
Osobní zkušenost asi nikdo nemá,tak mi nezbývá než si teda udělat ten výlet.Nebo je nejdříve zkusím zkontaktovat.Jestli tam jde vůbec někde spustit loď a kotvit,kdybych tam chtěl být třeba na víkend.
Teď už vím že ty yacht kluby jsou tam 2 na jednom místě. Sice jsou to sportovní,ale snad by tam mohla plout i malá kajutovka.
Osobní zkušenost asi nikdo nemá,tak mi nezbývá než si teda udělat ten výlet.Nebo je nejdříve zkusím zkontaktovat.Jestli tam jde vůbec někde spustit loď a kotvit,kdybych tam chtěl být třeba na víkend.
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si jistej jak tedka, ale byl tam zakaz spalovacich motoru. Pro rekreaci trochu nevyhoda.
podívej se na: Vodní nádrže a vodní toky, na nichž je zakázána plavba plavidel se spalovacími motory - http://plavebniurad.cz/doz-vc/kde-lze-p ... 1#tabulka1
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
HH.... no tak to není tezky, je na prvním miste. 

-
- radioamatér
- Kontaktovat uživatele:
Je to zasobarna vody pro prehradu Krizanovice ktera dava vodu pro Chrudim a Pardubice a letos sla voda i do Hradce Kralove. V Krizanovicke prehrade je zakaz koupani, rybareni.Tak budte radi ze vubec do Sece muzete.
- packa
- zkušený harcovník
proč bys nemohl na Seč s kajutovkou? akorat jak píšou -spalovak nech doma a vem elektro nebo pádlo
http://reka-chrudimka.sije.cz/prehrada- ... sec-06.php
http://reka-chrudimka.sije.cz/prehrada- ... sec-06.php
- Crazymen
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Mám tam na okruhovkách najachtané celkem dost
co bys potřeboval vědět?

- mikeduck
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Crazymen píše:Mám tam na okruhovkách najachtané celkem dostco bys potřeboval vědět?
No zajímá mne vcelku vše jak to na Seči funguje.
Třeba jestli tam můžu mít loď na celou sezonu někde zakotvenou,nebo jestli tam je kde ji spustit na vodu.
A pak taky jak je to tam s rybářema,jestli moc nepruděj.
Ahoj, měl jsem na Seči 6m plachetnici. motor je zakázaný. bóji jsem si udělal sám v zátoce u přehrady. Celkově je tam mělko, zejména v té časti která je otevřená větru. ta část kde je hloubka je zase obehnaná kopcema takže skoro nic nefouká. spustit loď si můžeš pouze svépomocí z pláže, není tam nikde žádný rozumný sjezd. Ale to neznámená, že to nejde. Já jsem to taky dokázal. Nikdy jsem nic neplatil ani za mnou nikdo nepřišel že něco chce.
- mikeduck
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj.
Tak tohle jsou přesně ty informace co sem potřeboval.Takže malá kajutovka s ploutví nebo zatahovacím kýlem není problém.
Jen škoda že tam nejde na zkoušku půjčit.
Tak tohle jsou přesně ty informace co sem potřeboval.Takže malá kajutovka s ploutví nebo zatahovacím kýlem není problém.
Jen škoda že tam nejde na zkoušku půjčit.
- Crazymen
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
tak než jsem se k tom dostal, dostals odpověď
jinak my si tam okrhovky většinou snášíme ručně. Betonové sjezdy do vody nepamatuju, ale kousek od hotelu Kapitán a v Autokempu Pláž je voda slušně přístupná
http://cynamon11.rajce.idnes.cz/Navigam ... 040008.jpg
Záběry pláže
https://www.youtube.com/watch?v=Es-ldKSSQVc
Břeh (aspoň ten dostupný) je pozvolný, s kotvením jsem tam nikdy neviděl problém, 10-15m od břeh je kotvení tak akorát,střed je hluboký.
Vítr je tam pro fajnšmekry, točí se semo tamo, ale dost často to lehne - není to úplně ideální revír.
Kousek od hráze je hrádek (Oreb tuším) a pod ním ostrov. Za ním (proti proudu je úžina) kde se dost namakáš při křižování,dál je to protáhlá nudla.
Pro nás je to dobré díky zázemí Pardubických skautů , ale jinak bych tam asi opakovaně nejezdil, tož tak.

Záběry pláže
Břeh (aspoň ten dostupný) je pozvolný, s kotvením jsem tam nikdy neviděl problém, 10-15m od břeh je kotvení tak akorát,střed je hluboký.
Vítr je tam pro fajnšmekry, točí se semo tamo, ale dost často to lehne - není to úplně ideální revír.
Kousek od hráze je hrádek (Oreb tuším) a pod ním ostrov. Za ním (proti proudu je úžina) kde se dost namakáš při křižování,dál je to protáhlá nudla.
Pro nás je to dobré díky zázemí Pardubických skautů , ale jinak bych tam asi opakovaně nejezdil, tož tak.
Máš pravdu, opravdu nedá.mikeduck píše:Jen škoda že tam nejde na zkoušku půjčit.
Byli jsme tam jeden den v létě, když jsme dělali týden po česku na kolech. Že si něco půjčíme a na jeden den oddychneme. Snažil jsem se, googlil, celé to obešel a nic. Hotel Kapitán něco deklaroval, ale půjčovna loděk byla mimo provoz, Yachtclub Pardubice to je uzavřená společnost a pouze pod ním jeden malinký domeček a molo s pár pramičkama (2-3?). K tomu hodně nízký stav vody.
Jinak vše jak píší výše. Přístupy vzhledem k velmi pozvolným plážím v pohodě kdekoliv. Ale na jachtění mě to připadá dost nevhodné. Malé stísněné a s vysokými kopci kolem. Celé jsem to projel na pramičce do Yachtclubu do kempu u hráze a zpět. S koupáním na tom ostrůvku.
K hrázi to bylo proti větru, zároveň s námi tam křižovala malá kajutovka a já byl s vesly rychlejší....

- mikeduck
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tak vám všem děkuji za vyčerpávající informace,ale nepotěšili jste mne.
Chvilku sem si myslel,že sem si našel jachtací revír.Ale asi to až tak zázračné nebude,leda přesedlat na okruhovku.A na to se necítím,když vidím jaký je to tělocvik.
Anebo na tom videu od "crazyman" jsou ty oplachtěný pramice,či co toje,a na tom by to nemuselo být tak pohybově náročné.Ale zas nevím ovládat to sám,asi nic moc.
Chvilku sem si myslel,že sem si našel jachtací revír.Ale asi to až tak zázračné nebude,leda přesedlat na okruhovku.A na to se necítím,když vidím jaký je to tělocvik.
Anebo na tom videu od "crazyman" jsou ty oplachtěný pramice,či co toje,a na tom by to nemuselo být tak pohybově náročné.Ale zas nevím ovládat to sám,asi nic moc.
Tak vyzkoušet to tam můžeš, né že ne. Za to nic nedáš. Jenom si myslím že tě to dlouhodobě neuspokojí.
Se podívej na rozměry. Jezero u Ústupků má na délku 1,5km, široké 300 resp.500m.
U hráze je jakési "esíčko" 900m x 1,1km
Mezitím úžina široká 160m, kterou bude podle mého vždy na jednu stranu profukovat.
Se podívej na rozměry. Jezero u Ústupků má na délku 1,5km, široké 300 resp.500m.
U hráze je jakési "esíčko" 900m x 1,1km
Mezitím úžina široká 160m, kterou bude podle mého vždy na jednu stranu profukovat.
- Crazymen
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Můžu tě odkázat na vodní skauuty z Pardubic, ti tam mají nad chatama základnu a pár lodiček, možná by se s nima dalo domluvit na nějaké projížďce, popř. zapůjčení plachétky.
Via oplachtěné pramice, je to univerzálka, takže přestože slušně plachtí, není úplně srovatelná s jakoukoliv okruhovkou
dá se na ní plachtit i v jednom a tělocvik je to úplně stejný 
A co pískovna u Kolína?
Via oplachtěné pramice, je to univerzálka, takže přestože slušně plachtí, není úplně srovatelná s jakoukoliv okruhovkou

A co pískovna u Kolína?
-
- radioamatér
- Kontaktovat uživatele:
Crazymen píše:tak než jsem se k tom dostal, dostals odpověďjinak my si tam okrhovky většinou snášíme ručně. Betonové sjezdy do vody nepamatuju, ale kousek od hotelu Kapitán a v Autokempu Pláž je voda slušně přístupná
Záběry pláže
Pce skauti, nevis kde jsou v Pcich?? Na Chrudice u mlyna??
Yacht klub. Sefa dela zlatnik Lejhanec, psal jsem jim, nedpovedli
Pekne se rozpada Semtinsky hotel
- mikeduck
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Crazymen píše:A co pískovna u Kolína?
No po Labi koukám taky,ale přijde mi že žiju v místě kde jachting nemá snad žádné zázemí.Anebo ještě nejsem znalý poměrů.
- ferodedek
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
mikeduck píše:Crazymen píše:A co pískovna u Kolína?
No po Labi koukám taky,ale přijde mi že žiju v místě kde jachting nemá snad žádné zázemí.Anebo ještě nejsem znalý poměrů.
Myslíte tím Sandberk?
- packa
- zkušený harcovník
plachtit se da ledaskde-i na tom Sandbergu-i když je tam těžba-ba i na tom Labi ale je to jako na sjezdovce-nahoru na plachtu-dolu vetsinou na motor a obcas musiš sklapet stežen
ale když jsem si konecne uvedomil kde vlasne bydlíš(jezdil jsem trampovat do udolí Ostrovskeho potoka) tak to na ty Slapy mas o par km dal a lepší cestu než k nam-to neznamena že by jsi se nemohl prijet podívat a vyzkouset to-na jaře se ozvi
ale když jsem si konecne uvedomil kde vlasne bydlíš(jezdil jsem trampovat do udolí Ostrovskeho potoka) tak to na ty Slapy mas o par km dal a lepší cestu než k nam-to neznamena že by jsi se nemohl prijet podívat a vyzkouset to-na jaře se ozvi
- mikeduck
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
packa píše:plachtit se da ledaskde-i na tom Sandbergu-i když je tam těžba-ba i na tom Labi ale je to jako na sjezdovce-nahoru na plachtu-dolu vetsinou na motor a obcas musiš sklapet stežen
Nevím jestli sem to správně pochopil-to k nám je teda ten Sandberg nebo jen Labe někde u Oseka
- Crazymen
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Jj, myslel jsem Sandberg. Seč je větší, zato s horsim vetrem. Slapy osobně neznám. Navic jsem zvykly na okruhovky s detmi, takže mame trochu jine potřeby. Kajutovka co mame, pujde po opravach na Nove Mlyny a pak se uvidi...
- packa
- zkušený harcovník
prijed-uvidíš 

- Petr OKIN
- návštěvník fóra
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Dnešní náladovka ze Seče, nikde ani noha...