proč je JI pomalý
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
-
- moderátor
- Reputace: 232
proč je JI pomalý
nevíte někdo proč mám načítání JI neskutečnš pomalý? přeskočení z topicu do topicu trvá řádově desítky vteřin, i přes minutu. dohání mě to k zuřivosti. jiné weby chodí normálně. jsem na mozzile.
Dík za případné, mně srozumitelné, rady.
- klubko
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: proč je JI pomalý
david píše:nevíte někdo proč mám načítání JI neskutečnš pomalý? přeskočení z topicu do topicu trvá řádově desítky vteřin, i přes minutu. dohání mě to k zuřivosti. jiné weby chodí normálně. jsem na mozzile.
Opravdu používáš mozzilu? Předpokládám, že spíš používáš Firefox. Je možné, že některý s "addons" se nemá rád s JI. To se stavá. Zkus všechny vypnout, jestli to pomůže. Jestli nejsi z nějakého důvodu závislý na Firefoxu, zkus Chrome, který je celkově mnohem rychlejší.
Používám čtyři různé počítače s různým připojením k internetu, všechny mají IE. Ne že by to trvalo tak dlouho, jak píše David, ale prodleva proti jiným serverům je zcela znatelná. Při rychlosti 25 Mbit/s jsou to tak tři vteřiny, při rychlosti 3 Mbit/s je to klidně i pět. Navíc, což zjevně ničemu nevadí, to píše hlášku "na stránce došlo k chybám". Tím si rozhodně nechci stěžovat (není to žádná katastrofa), ale myslím, že žádné čištění PC na to nebude mít zásadní vliv.
- sklenar_jakub
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
- TashonkaWitko
- aktívní jachtař
- Reputace: 8
JI mi (v poslednich tydnech) jede docela normalne a bez chyb. Pouzivam FF. Nekdy driv se mi to trosku sekalo. Obcas ale na me pri nacitani stranky vyskoci hlaska FF zda chci stahnout soubor index.php, volby Otevrit, stahnout. Staci dat Cancel a zmizi to. Tohle se mi ale obcas stalo i jinde. To ze to nekdy nekomu jede rychleji a jinym pomaleji, bych videl jako normalni . Kazdy jsme pripojeny jinde a k JI se dostavame ruznou cestou. Staci aby po "ceste" byla nejaka "kalamita" a prenos dat je pomaly, zatimco jinymu (odjinud) to svisti jak blesk.
- pomala rychlost - je to dano hlavne velikosti ... i kdyz cas od casu optimalizuji (a uz se to hodne zlepsilo ), tak prece jenom se stale stahuje hodne bordelu a nevalidniho kodu ... hosting nyni jede docela obstojne.
- *.php ke stazeni - to se stava, ma-li prohlizec chybne zakesovano, muze se stat chybou pri komunikaci ... nebo napr. kdyz jsem zrovna podstrcil za provozu nejake upravy ... resenim je restartovat prohlizec, pripadne nutno jeste vymazat cache (tentokrat ne cookies )
Ahoj,
nedalo by se s tou optimalizací opravdu už něco udělat, prosím? Software na tenhle portál je starý a děravý - jsou tady desetitisíce nevalidních účtů. Načítání i na 1 Gbps lince není zrovna optimální. Není divu, když to má prohledávat databázi s tolika účty. Chce to rozhodně pročistit, pak to bude lítat. Tohle je fakt špatný. Nabízím pomoc, pokud bude zájem.
nedalo by se s tou optimalizací opravdu už něco udělat, prosím? Software na tenhle portál je starý a děravý - jsou tady desetitisíce nevalidních účtů. Načítání i na 1 Gbps lince není zrovna optimální. Není divu, když to má prohledávat databázi s tolika účty. Chce to rozhodně pročistit, pak to bude lítat. Tohle je fakt špatný. Nabízím pomoc, pokud bude zájem.
jerryx píše:
- pomala rychlost - je to dano hlavne velikosti ... i kdyz cas od casu optimalizuji (a uz se to hodne zlepsilo ), tak prece jenom se stale stahuje hodne bordelu a nevalidniho kodu ... hosting nyni jede docela obstojne.
- *.php ke stazeni - to se stava, ma-li prohlizec chybne zakesovano, muze se stat chybou pri komunikaci ... nebo napr. kdyz jsem zrovna podstrcil za provozu nejake upravy ... resenim je restartovat prohlizec, pripadne nutno jeste vymazat cache (tentokrat ne cookies )
Dobrý den, moc prosím, opravdu se s tou rychlostí odezvy nedá něco udělat? Běžně přesahuje 30 sec. a PC to vyhodnotí jako absenci odezvy a spojení zruší. Sám jsem IT a tohle v dnešní době opravdu bolí. Podotýkám, že u mne problém není, všechny ostatní servery reagují okamžitě. Děkuji za odpověď a hlavně za řešení.
Myslím, že už jsem to tu psal. Jsem (ex pracovně, stále soukromě) Linuxový admin, ex PHP programátor. Strašně rád pomohu, bez nároku na odměnu. Web typu JI prostě nemůže na železe mladším 20 let běžet pomalu.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Pomohl bych ale neumim to.
V teto veci se musite obratit primo na jerryxe ktery web spravuje.
V teto veci se musite obratit primo na jerryxe ktery web spravuje.
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
jerryx ještě "žije" ? Polední příspěvek má před šesti lety a poslední příspěvek k tématu pomalého fóra je před třinácti lety...