proč je JI pomalý

Ptejte se co Vás zajímá a kdo ví nechť neprodleně odpoví. Když ne, budu se toho muset ujmout já a moderátoři fóra. Pozor bude se i hodnotit :-)

Moderátoři: Pepa, smike, vilma

david
moderátor
Příspěvky: 5876
Registrován: pon led 02, 2006 9:30 pm
Reputace: 232
Bydliště: loď,momentálně v Davli

proč je JI pomalý

Příspěvekod david » pon pro 06, 2010 10:18 pm

nevíte někdo proč mám načítání JI neskutečnš pomalý? přeskočení z topicu do topicu trvá řádově desítky vteřin, i přes minutu. dohání mě to k zuřivosti. jiné weby chodí normálně. jsem na mozzile.
Dík za případné, mně srozumitelné, rady.
Beda
radioamatér
radioamatér
Příspěvky: 2300
Registrován: pon pro 01, 2008 1:00 am
Reputace: 12
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » úte pro 07, 2010 12:14 am

Me to chodi normalne, tak vterinu, dve. Mam IE
Uživatelský avatar
klubko
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 116
Registrován: pát čer 15, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: s/y Janna
Kontaktovat uživatele:

Re: proč je JI pomalý

Příspěvekod klubko » úte pro 07, 2010 12:53 am

david píše:nevíte někdo proč mám načítání JI neskutečnš pomalý? přeskočení z topicu do topicu trvá řádově desítky vteřin, i přes minutu. dohání mě to k zuřivosti. jiné weby chodí normálně. jsem na mozzile.
Dík za případné, mně srozumitelné, rady.

Opravdu používáš mozzilu? Předpokládám, že spíš používáš Firefox. Je možné, že některý s "addons" se nemá rád s JI. To se stavá. Zkus všechny vypnout, jestli to pomůže. Jestli nejsi z nějakého důvodu závislý na Firefoxu, zkus Chrome, který je celkově mnohem rychlejší.
Anonym
účet uživatele zrušen
Příspěvky: 8270
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » úte pro 07, 2010 7:06 am

Já používám někdy Firefox, někdy Mozillu. A někdy, abych zmátl nepřítele, i oboje zaráz. :crazy:
V každém případě jsem v posledních dnech nezaznamenal žádné prodlevy. Chyba bude jinde. ;)
Uživatelský avatar
klubko
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 116
Registrován: pát čer 15, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: s/y Janna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod klubko » úte pro 07, 2010 7:13 am

Baharis píše:Já používám někdy Firefox, někdy Mozillu. A někdy, abych zmátl nepřítele, i oboje zaráz. :crazy:
V každém případě jsem v posledních dnech nezaznamenal žádné prodlevy. Chyba bude jinde. ;)

Trosku OT: Ja mel za to, ze vyvoj Mozilly uz je davno zastaven. Jakou to mas verzi?
Anonym
účet uživatele zrušen
Příspěvky: 8270
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » úte pro 07, 2010 7:29 am

Já se v tom nějak nevyznám. V záhlaví prohlížeče mám nadepsané Mozilla Firefox a houby vím, jestli to je jedno nebo druhé. Podstatné je že to chodí. :D
Obrázek
Uživatelský avatar
klubko
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 116
Registrován: pát čer 15, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: s/y Janna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod klubko » úte pro 07, 2010 7:30 am

Baharis píše:Já se v tom nějak nevyznám. V záhlaví prohlížeče mám nadepsané Mozilla Firefox a houby vím, jestli to je jedno nebo druhé. Podstatné je že to chodí. :D
Obrázek

Tak to jsem si oddech :) Uplne jsi me rozhodil ;)
david
moderátor
Příspěvky: 5876
Registrován: pon led 02, 2006 9:30 pm
Reputace: 232
Bydliště: loď,momentálně v Davli

Příspěvekod david » úte pro 07, 2010 7:56 am

no tak teda Firefox, jasně. Jenže to nechodí ani na Exploreru. Sranda je, že jen JI. Cokoli jiného je OK.

Neni tam někde nějaký nastavení něčeho - cookies a pod.?

Dělá mi to už nejmíň měsíc.
Anonym
účet uživatele zrušen
Příspěvky: 8270
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » úte pro 07, 2010 8:38 am

No myslím si Davide že vymazáním Cookies nic nepokazíš. Nástroje -> Vymazat nedávnou historii. (CTRL+SHIFT+DEL)
Jednou za čas to také musím udělat, mě to zase u JI začne házat nějakou chybovou hlášku.
Uživatelský avatar
Taurus
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 87
Registrován: čtv říj 15, 2009 2:00 am
Reputace: 1

Příspěvekod Taurus » úte pro 07, 2010 10:16 am

Používám čtyři různé počítače s různým připojením k internetu, všechny mají IE. Ne že by to trvalo tak dlouho, jak píše David, ale prodleva proti jiným serverům je zcela znatelná. Při rychlosti 25 Mbit/s jsou to tak tři vteřiny, při rychlosti 3 Mbit/s je to klidně i pět. Navíc, což zjevně ničemu nevadí, to píše hlášku "na stránce došlo k chybám". Tím si rozhodně nechci stěžovat (není to žádná katastrofa), ale myslím, že žádné čištění PC na to nebude mít zásadní vliv.
Uživatelský avatar
sklenar_jakub
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 403
Registrován: pon bře 22, 2010 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sklenar_jakub » úte pro 07, 2010 12:22 pm

Zdravim,

taky to neni mineno jako stiznost, ale mam podobnou zkusenost jako Taurus. JI je vzdy pomalejsi nez jine stranky a ve stavovem radku naskakuji chyby pri nacitani. :mad:
Uživatelský avatar
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 828
Registrován: stř zář 23, 2009 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Kurim u Brna CR

Příspěvekod TashonkaWitko » úte pro 07, 2010 12:59 pm

JI mi (v poslednich tydnech) jede docela normalne a bez chyb. Pouzivam FF. Nekdy driv se mi to trosku sekalo. Obcas ale na me pri nacitani stranky vyskoci hlaska FF zda chci stahnout soubor index.php, volby Otevrit, stahnout. Staci dat Cancel a zmizi to. Tohle se mi ale obcas stalo i jinde. To ze to nekdy nekomu jede rychleji a jinym pomaleji, bych videl jako normalni . Kazdy jsme pripojeny jinde a k JI se dostavame ruznou cestou. Staci aby po "ceste" byla nejaka "kalamita" a prenos dat je pomaly, zatimco jinymu (odjinud) to svisti jak blesk.
Uživatelský avatar
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 3490
Registrován: pon říj 01, 2007 2:00 am
Reputace: 407
Bydliště: Praha

Příspěvekod lynx » úte pro 07, 2010 2:38 pm

To se souborem php se mi dnes děje při každém překliknutí. Kliknutí na Cancel nepomáhá na trvalo :-(
Včera se to ještě nedělo.
A děje se to jen ve FF, IE to nedělá.
Tak nevím ... :?
Nepamatuji si, že bych měnil Cookies.

Petr
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » úte pro 07, 2010 4:16 pm

Tohle se mi na Chrome děje čas od času taky. Cancel nepomáhá. Časem to přestane a časem zase začne. Momentálně se to neděje. (interval je tak dva týdny)
Uživatelský avatar
Akrastan
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 104
Registrován: pon srp 23, 2010 2:00 am
Reputace: 2

Příspěvekod Akrastan » úte pro 07, 2010 4:55 pm

Mac + Safari

Normální (vysoká) rychlost odpovídající víceméně textovému obsahu...
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2450
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » úte pro 07, 2010 5:07 pm

  • pomala rychlost - je to dano hlavne velikosti :-( ... i kdyz cas od casu optimalizuji (a uz se to hodne zlepsilo :P), tak prece jenom se stale stahuje hodne bordelu a nevalidniho kodu ... hosting nyni jede docela obstojne.
  • *.php ke stazeni - to se stava, ma-li prohlizec chybne zakesovano, muze se stat chybou pri komunikaci ... nebo napr. kdyz jsem zrovna podstrcil za provozu nejake upravy :oops: ... resenim je restartovat prohlizec, pripadne nutno jeste vymazat cache (tentokrat ne cookies ;-))
david
moderátor
Příspěvky: 5876
Registrován: pon led 02, 2006 9:30 pm
Reputace: 232
Bydliště: loď,momentálně v Davli

Příspěvekod david » úte pro 07, 2010 7:18 pm

ta chyba je někde v mojí bedně, protože na druhém počítači, který má stejné připojení, chodí JI docela normálně. a blbne mi jen JI, cokoli jiného je OK.

dole napíše že: čekání na pagead2goglesyndikation..... a taky něco o " dubleclik " a čeká a čeká
Uživatelský avatar
ok1fwg
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 22
Registrován: úte zář 09, 2014 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod ok1fwg » úte bře 10, 2015 2:57 pm

Ahoj,
nedalo by se s tou optimalizací opravdu už něco udělat, prosím? Software na tenhle portál je starý a děravý - jsou tady desetitisíce nevalidních účtů. Načítání i na 1 Gbps lince není zrovna optimální. Není divu, když to má prohledávat databázi s tolika účty. Chce to rozhodně pročistit, pak to bude lítat. Tohle je fakt špatný. Nabízím pomoc, pokud bude zájem.


jerryx píše:
  • pomala rychlost - je to dano hlavne velikosti :-( ... i kdyz cas od casu optimalizuji (a uz se to hodne zlepsilo :P), tak prece jenom se stale stahuje hodne bordelu a nevalidniho kodu ... hosting nyni jede docela obstojne.
  • *.php ke stazeni - to se stava, ma-li prohlizec chybne zakesovano, muze se stat chybou pri komunikaci ... nebo napr. kdyz jsem zrovna podstrcil za provozu nejake upravy :oops: ... resenim je restartovat prohlizec, pripadne nutno jeste vymazat cache (tentokrat ne cookies ;-))
Uživatelský avatar
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1125
Registrován: pon lis 28, 2005 4:47 pm
Reputace: 6
Bydliště: EU

Příspěvekod Monty » úte bře 10, 2015 6:56 pm

Nevím o co jde,ale název mně vzal nafull... Číst to nebudu,ale odpověď je,páč ji není velký... Co jsem vyhrál...???

howk
Monty
Uživatelský avatar
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1125
Registrován: pon lis 28, 2005 4:47 pm
Reputace: 6
Bydliště: EU

Příspěvekod Monty » úte bře 10, 2015 6:58 pm

Uff,se omlouvám,ale místo pomalý,jsem četl malí... :D :D :D
Uživatelský avatar
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1390
Registrován: pát čer 25, 2010 2:00 am
Reputace: 28
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » stř bře 11, 2015 7:06 am

Mne JI chodi na Firefoxe viacmenej normalne, vynimkou su sukromne spravy.
Sukromnu spravu dostanem s oneskorenim desiatky minut, takisto pri odosielani to trva vecnost.
Uživatelský avatar
Vladimir1
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 62
Registrován: stř črc 22, 2015 2:00 am
Reputace: 6

Re: proč je JI pomalý

Příspěvekod Vladimir1 » sob říj 28, 2023 8:44 am

Dobrý den, moc prosím, opravdu se s tou rychlostí odezvy nedá něco udělat? Běžně přesahuje 30 sec. a PC to vyhodnotí jako absenci odezvy a spojení zruší. Sám jsem IT a tohle v dnešní době opravdu bolí. Podotýkám, že u mne problém není, všechny ostatní servery reagují okamžitě. Děkuji za odpověď a hlavně za řešení.
Mrkva
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 89
Registrován: pon zář 05, 2016 1:50 am
Reputace: 6

Re: proč je JI pomalý

Příspěvekod Mrkva » úte říj 31, 2023 10:02 pm

Myslím, že už jsem to tu psal. Jsem (ex pracovně, stále soukromě) Linuxový admin, ex PHP programátor. Strašně rád pomohu, bez nároku na odměnu. Web typu JI prostě nemůže na železe mladším 20 let běžet pomalu.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 9321
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 177
Kontaktovat uživatele:

Re: proč je JI pomalý

Příspěvekod Libor » stř lis 01, 2023 10:13 am

Pomohl bych ale neumim to.
V teto veci se musite obratit primo na jerryxe ktery web spravuje.
Uživatelský avatar
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2494
Registrován: čtv říj 26, 2006 2:00 am
Reputace: 201
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: proč je JI pomalý

Příspěvekod geronimo » stř lis 01, 2023 12:04 pm

jerryx ještě "žije" ? Polední příspěvek má před šesti lety a poslední příspěvek k tématu pomalého fóra je před třinácti lety... :?

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti