Městská správa po?aduje zvlá?tní poplatky v zátokách a kotvi?tích na chorvatském jihu.
(07.07.2005) Chorvat?tí úředníci na?li dal?í cestu jak jachtaře na Jadranu zkasírovat. Od této sezóny po?aduje přístavní úřad v Dubrovníku od v?ech kotvících v blízkosti Dubrovníku, kteří dosud nemuseli za své kotvení na kotvi?tích platit, zvlá?tní poplatek.
Poplatek se, dle údajů dopisovatele Yachtu Karla Heinze, vybírá na místě kotvení večer. Výběrčí přirazí k lodi bokem a po?adují 80 Kun, cca 11 Euro, jako poplatek za kotvení. Poplatek se vybírá jen v oblasti, která spádá pod přístavní úřad Dubrovník, ke kterým patří i oblíbené ostrovy Mljet, Korčula, Lastovo a Pelje?ac. Zdrcující je, ?e tyto poplatky musí vybírat i majitelé restauarací, kteří pro vět?í komfort náv?těvníků vybudovali u svých zařízeních malé molo nebo bóje. To v?e je?tě dále zvy?uje mrzutost náv?těvníků, kteří dosud neplatili při kotvení, pokud na oplátku vyu?ili slu?eb konoby. Kotvení před konobou u? nebude bezplatné.
A. Fritsch/YACHT
Chorvatská svévolnost - Dubrovník inkasuje poplatky.
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
Poplatky u? i u konoby
O důvod víc vyka?lat se na nana?rané Chorvaty a přesunout se do Řecka. Jen je mi líto Jadranu. Pobře?í a ostrovy jsou tam bezkonkurenční...
- Monty
- zkušený harcovník
- Reputace: 6
Po mně u Starého města chtěli 2.50 eura od metru(spolu 27,-e)...Tak jsem zvedl kotvy a přesunul jsem se do zátoky Lapad hned vedle a vegetil jsem tam 4 dny bez placení...Ani pes tam po mně ne?těkl.Na Mljetu jsem vegetil asi 7-8 dní hned před konobou na bóji a zase v pohodě...Chodili jsme tam jíst...Ale né ka?dej den.To bylo někdy koncem července a začátkem srpna.Korčula byla zase v pohodě.Ale vyseru se taky na Chorvaty a vypadnu odsuď...Hned jak tam se?enu nový stě?en,který jsem letos zlámal...
- Standa*
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Také mne v HR zvedli docela adrenalín kdy? jsem jel v září v Punatu pro loď tak mám v?dy kotvení na celé měsíce loď končila s kotvením 22.9 já tam přijel někdy 17.9 a nechal před marínou na parkovi?ti trailer i Nissana s tím, ?e nějaký čas budu je?tě na lodi pak den dopředu ne? skončí kotvení zajedu s autem a trailerem dovnitř nechám nalo?it zaplatím za auto,trailer ?e stojí v maríně ten den a druhý den pojedu.
Vymy?leno hezky na tom místě před marínou co stál Nissan stojím celé léto kdy? jsem na lodi ov?em s fábií a bez traileru.
Po třech dnech u? mne to v HR nebavilo a stejně jsem musel dát loď z vody a počasí nic moc tak jdu pro auto s trailerem hned jak jsem vlezl do auta tak u mne byli z vrátnice maríny ?e budu muset zaplatit za parkování tak jsem mu vysvětloval ?e tam stojí dal?ích 20 aut a neplatí a ?e já tam v létě stojím a neplatím taky očividně jim vadil ten trailer,?e jsem ho nepostavil na louku o kousek dál ov?em za 5 euro na den.
Tak jsem mu řekl ?e to zaplatím najednou a? pojedu s lodí a trailerem do ČR druhý den.
Kdy? jsem jel dovnitř do maríny tak jsem na?el v autě je?tě nějaké pivo tak max 10ks tak jsem mu je vrazil klaněl se a? k zemi.
Druhý den jsem jel do ČR a chtěl doplatit za trailer a Nisanna byl na bráně ten samej z minulého dne a u? z dálky se klaněl a neplatil jsem ani to co jsem měl.
Vymy?leno hezky na tom místě před marínou co stál Nissan stojím celé léto kdy? jsem na lodi ov?em s fábií a bez traileru.
Po třech dnech u? mne to v HR nebavilo a stejně jsem musel dát loď z vody a počasí nic moc tak jdu pro auto s trailerem hned jak jsem vlezl do auta tak u mne byli z vrátnice maríny ?e budu muset zaplatit za parkování tak jsem mu vysvětloval ?e tam stojí dal?ích 20 aut a neplatí a ?e já tam v létě stojím a neplatím taky očividně jim vadil ten trailer,?e jsem ho nepostavil na louku o kousek dál ov?em za 5 euro na den.
Tak jsem mu řekl ?e to zaplatím najednou a? pojedu s lodí a trailerem do ČR druhý den.
Kdy? jsem jel dovnitř do maríny tak jsem na?el v autě je?tě nějaké pivo tak max 10ks tak jsem mu je vrazil klaněl se a? k zemi.
Druhý den jsem jel do ČR a chtěl doplatit za trailer a Nisanna byl na bráně ten samej z minulého dne a u? z dálky se klaněl a neplatil jsem ani to co jsem měl.